Forskare förutspår exakt datum för coronavirus kommer att sluta i Storbritannien utan dödsfall per dag 'i juni'

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Forskare har förutspått att Storbritannien kommer att vara fritt från coronavirus i september.



Forskare i Singapore har använt komplex modellering för att bestämma det exakta datumet då krisen kan förklaras över i länder runt om i världen.



Med hjälp av datadrivna uppskattningar säger de att den 30 september den dödliga buggen inte längre kommer att finnas i Storbritannien Daily Star rapporter.



Detta leder Storbritannien före USA, som inte kommer att vara fritt från coronavirus förrän den 11 november.

Italien och Singapore kommer dock att stämma av sjukdomen först, där krisen förväntas avta senast den 12 augusti respektive den 19 juli.

beyonce otrogen mot jay-z

Samtidigt har en ledande professor vid Oxford University prognostiserat att Storbritanniens sjunkande dödstal kan nå det stadium att inga dödsfall registreras några dagar i slutet av juni.



För det senaste om coronaviruspandemin, läs vår liveblogg här

Forskare säger att Storbritannien kan vara fri från Covid-19 till hösten



Att nå nollfall innebär att Storbritannien kommer att kunna gå till nivå ett i regeringens nya varningssystem för coronavirus, vilket skulle innebära att inga sociala distansåtgärder krävs.

Storbritannien befinner sig för närvarande i etapp fyra i varningssystemet, vilket innebär att det är hög överföring av Covid-19.

Men Singapore University of Technology innovation lab säger att förutsägelsen är 'osäker' och kan förändras med tiden.

Datumet är också sårbart för nya infektionssteg som orsakas av lättnader i avstängningsåtgärder och människor som bryter mot reglerna.

En talesman för Singapore University of Technology sa: 'Modellen och data är felaktiga för de komplexa, utvecklande och heterogena verkligheterna i olika länder.

Modelleringen förutsäger när viruset kommer att minska från länder runt om i världen

Att nå noll fall skulle göra det möjligt för Storbritannien att häva sociala distansåtgärder

- Förutsägelser är av natur osäkra. Läsarna måste ta alla förutsägelser med försiktighet.

'Överoptimism baserad på vissa förutspådda slutdatum är farligt eftersom det kan lossna våra discipliner och kontroller och orsaka vändning av viruset och infektionen, och måste undvikas.'

Separat modellering utförd i Washington och i Oxford har förutspått att Storbritannien först skulle kunna se en 24-timmarsperiod med noll dödsfall från coronavirus i juni.

Det förväntas dock att det kommer att bli 'sporadiska upp- och nedgångar' i flera veckor efteråt.

Professor Carl Heneghan från Center for Evidence-Based Medicine vid Oxford University sa till The Sun: 'Jag tror att vi i slutet av juni kommer att titta på data och ha svårt att hitta personer med denna sjukdom, om de nuvarande trenderna fortsätta i dödsfallen.

'Men vi kommer att fortsätta ha dessa sporadiska upp- och nedgångar i ungefär fyra till sex veckor.'

vad betyder 209

Det kommer efter att antalet covid-19-patienter som dör i Storbritannien ökade idag med 351 till 36 393, även om den ökningen är mycket lägre än de dagliga dödstalen på över 1 000 som registrerades i april.

Läs mer

coronavirus utbrott
Live uppdateringar av Coronavirus Storbritanniens fall och dödstal Är tentamen i år rättvis? Senaste nyheterna om coronaviruset

Av de senaste bekräftade dödsfallen inträffade 121 på sjukhus i England, 24 i Skottland, sju i Wales och tre i Nordirland.

Det yngsta offret i England var 41, bekräftade hälsechefer, medan tre av de 121 inte hade något känt underliggande hälsotillstånd.

Ytterligare 3 287 personer bekräftades ha viruset, sa Department of Health and Social Care, vilket ger det totala antalet fall till 254 195 sedan pandemin började.

Se Även: