Benidorm skrotades kontroversiellt när massiv offentlig spott blev otäck

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Varje år sprang Storbritannien till soliga Benidorm bara genom att slå på sina TV -apparater - tills det grymt rycktes ifrån oss.



Den populära ITV -serien förde in solen, sanden och havet i våra vardagsrum varje vecka från februari 2007, liksom slagsmålen, berusade upptåg och människor som ständigt trycks i den poolen.



Den populära föreställningen, som vann sex NTA: er och en BAFTA under sin körning, centrerades om vad som händer bland brittiska semesterfirare i den soliga spanska orten.



Vi blev förälskade i excentriska karaktärer som den livfulla Madge Garvey som körde runt på sin scooter och lothario Mateo som försökte det med så många kvinnor som möjligt.

I all-star-gjutningen fanns bland annat den sena stora Geoffrey Hutchings, Jonny Vegas, Sherry Hewson, Sheridan Smith, samt cameos från Cilla Black, Joan Collins och Denise Welch.

Men allt kom till ett mycket abrupt och kontroversiellt slut 2018 när rykten började cirkulera om att succéprogrammet hade skrotats.



Benidorm startade i februari 2007 och varade i 11 år (Bild: ITV / Tiger Aspect)

I april 2018 fick Benidorm -fansen beskedet att de hade fruktat från showens skapare, Derren Litten.



Han tog sig till Twitter för att bekräfta den sorgliga nyheten att serien skulle ta slut efter 11 år efter det sista avsnittet av serie 10.

Derren skrev: 'Crazy to think Wednesday will be the last episode of Benidorm!

'Jag skapade serien för över 11 år sedan, skrev den, gästspelade i den och slutade med att regissera den.

'Det är svårt att tänka på vad mer som finns att göra! Tack för att du tittade! #MuchasGracias '

Fans var lika bedövade som Madge när de upptäckte att showen tog slut

conor mcgregor nettoförmögenhet

Föga förvånande lämnade detta fans förstörda av nyheterna och flockade till Twitter för att dela sin bestörtning.

Även Shane Richie, som gjorde gästspel i serien som floppunderhållare Sammy Valantino, engagerade sig.

Han sa: 'Söndagen är en vilodag jag vägrar bli arg .... andas in, andas ut Sammy, andas bara din stora klump vackra vackerhet ... F ** k det !!!! Nejåååååå! '

Men det fanns en glimt av hopp när ITV hävdade att Benidorm inte hade tagits i en dramatisk U-sväng.

Benidorm var på våra skärmar i 10 serier (Bild: enhet för delad innehåll)

Förvirring rådde när en ITV -talesman bekräftade för NEWSAM TV att showens framtid låg i luften, men den hade inte avbrutits.

De sa: 'Inget beslut har fattats angående några andra serier av Benidorm.'

Till och med stjärnorna i serien hade ingen aning om vad som hände, med Jonny Vegas som berättade för Good Morning Britain & s Susanna Reid att han hoppades att serien skulle fortsätta.

På frågan om Benidorm skulle återvända, sa han: 'Jag vet inte - jag är lite ur led eftersom jag inte var med i den senaste serien. Jag hoppas att det inte är slutet för rollistan och alla andra. '

Skådespelaren Johnny Vegas var också bland de stjärnspäckade skådespelarna (Bild: TV Grab)

Men i juli 2018 bekräftades det officiellt att Benidorm begravdes efter 11 års komedi.

Derren meddelade att den senaste serien var den sista och det skulle inte bli fler tv -avsnitt - men det blev en twist.

hemmabas 15 ledig helg 2016

'Ja folk det är sant, efter månader av spekulationer kan jag äntligen bekräfta att Benidorm serie 10 var den SENASTE TV -SERIEN av @BenidormTVshow , ”twittrade showchefen.

Men han tillade: 'Men historien fortsätter i form av http://benidormonstage.com - Kom och träffa oss på turné och se vad som händer sedan! '

Det verkar som om gjutet blev förvånad över överraskningsmeddelandet också.

alex oxlade-chamberlain och perrie edwards

Sherrie Hewson spelade den strama chefen Joyce Temple Savage (Bild: ITV)

Skådespelaren Tony Maudsley, mer känd som Kenneth, twittrade: ”Så härligt att läsa alla dina underbara supportmeddelanden om slutet av Benidorm. Lita på mig, igår var en mycket sorglig dag för oss alla också.

'Vi trodde också att vi var på gång med en annan serie men @itv överraskade oss och ringde ett annat samtal till slut'

Med säsong 10-finalen som delade tittarna, efterlyste många en film eller ett engångsavsnitt för att avsluta serien.

Sherrie Hewson, som spelade den strama chefen Joyce Temple-Savage, sa: 'Benidorm TV är klar.

'Så lyckligt lottad som fick vara med i denna otroliga show. Världens bästa jobb ner till fantastiska @DerrenLitten. Han borde hedras med varje pris.

'Tack till den underbara rollistan och besättning nr. Festa med oss ​​@benidormstage som att du aldrig har festat innan x '

Derren Litten slog till vid beslutet vid TV Choice Awards (Bild: WireImage)

Beslutet att avbryta showen gick ner som en ledande ballong med fans - och ledde också till en mycket offentlig spottning med skaparen.

Derren slog ut på ITV under ett mycket besvärligt acceptanstal när han tog en gong på TV Choice Awards i september 2018.

'Det här är lite besvärligt - showen har just avbrutits', sa Litten till publiken.

Och droppande av sarkasm tillade han: Jag har enorm respekt för ITV - en föreställning som får 5,5 miljoner och fortfarande tar ut utmärkelser, men de har avbrutit det. Det tar bollar.

Han tillade att det var lite som att bli avskedad från ditt jobb och sedan bli nominerad till månadens anställd.

Skådespelarna var också chockade över nyheten (Bild: ITV / Tiger Aspect)

Sedan, ett år efter att Benidorm avbröts - fanns det goda nyheter för fans av serien.

I september 2019 bekräftade skådespelerskan Sherrie Hewson att det fanns planer på att börja filma på en Benidorm -film året efter.

Sherrie berättade The Sun Online den här veckan att 'Benidorm kommer aldrig att dö' och att en film var på gång och det kan också bli en turné.

'Vi klarar det nästa år. Vi brukade gå ut i början av mars och avsluta i slutet av juli och en film tar bara åtta veckor så det blir bra, säger hon.

Sherrie bekräftade planer på en Benidorm -film (Bild: ITV / Tiger Aspect)

Gushing om den 'underbara showen' sa hon att hon älskade hennes karaktär och alla i den och att de fortfarande höll kontakten.

wickes nyår öppettider

'Benidorm är ett slags fenomen egentligen för att det aldrig har funnits något liknande och det kommer aldrig att finnas igen', sa Sherrie.

'Folk skulle komma ut i en vecka och sluta stanna hela tiden eftersom det är så roligt.'

Men tidigare i år krossades fansen ännu en gång när Derren avslöjade att filmen också hade tagits bort.

Joan Collins som Crystal Henessy-Vass med komiker och författare av Benidorm Derren Litten

Joan Collins som Crystal Henessy-Vass med komiker och författare till Benidorm Derren Litten (Bild: TigerAspect)

Showens skapare meddelade att han går i pension från tv och har siktet inställt på att öppna en bar full av rekvisita från den ursprungliga serien

Med sociala medier avslöjade författaren att han skulle sluta med showbiz för att öppna en bar i Spanien efter coronaviruspandemin.

Det nya företaget kommer att få sitt namn efter Benidorms slarviga bartendertecken Mateo och kommer att fyllas av memorabilia från den populära ITV -serien.

'När BBC avbröt min senaste serie Scarborough tänkte jag länge på vad jag ville göra härnäst', sa han.

'Jag trodde verkligen att Scarborough var något av mitt bästa arbete och om det inte är vad TV -kanaler letar efter nu kanske jag borde göra något helt annat.

'Så jag tog ett beslut att gå bort från att göra tv -program ett tag och jag satte mig ner och funderade på de saker jag tycker om att göra.'

Gäststjärna Cilla Black på Benidorm 2011

När han bestämde sig för vad han skulle göra nästa avslöjade författaren att han hoppades att kombinera Benidorm och umgås i sitt nästa projekt.

Han fortsatte: 'Men showen måste fortsätta och även om vi inte kan fortsätta arbetet på baren just nu och vi har ingen aning om när det öppnar, öppnar vi det någon gång och så snart jag har ett datum.

'Jag hoppas att semesterfirare kommer att besöka MATEOs i Benidorm där de kan se fantastiska memorabilia, få sin bild tagen med Mel's string, den ursprungliga Neptunus -skylten i varje avsnitt, prova The Madge -cocktail (en drink så stark du behöver en mobilitetskoter för att få dig hem) och kanske till och med sjunga en låt från showen?

Benidorm - serie två

Kommer Benidorm någonsin komma tillbaka? (Bild: ITV)

Komediskaparen lovade också att ta med skådespelarna för att träffa fans i temabaren.

anthony joshua vs charles martin biljetter

'Vi kommer att ha regelbundna kändisuppträdanden, inklusive Mateo själv, Jake Canuso och naturligtvis kommer jag att vara där oerhört mycket, vara värd för karaoke och chatta med de människor som gjorde Benidorm -tv -serien till en sådan succé, DU !!'

Det återstår att se om Benidorm någonsin kommer att vara tillbaka på skärmarna - men serien kommer att leva vidare i någon form.

*Benidorm sänds ikväll på ITV kl 21.00

Se Även: