Sällsynta 2p -mynt värda pengar - vad ska man se upp för

Tjäna Pengar

Ditt Horoskop För Imorgon

Sällsynta pengar - det är en term vi alla är nyfikna på - nämligen för att vi vill veta om vi har någon som ligger.



Och med så många värda hundratals - ta till exempel 2009 Kew Gardens 50p - att gräva runt din förändring kan visa sig vara värt ansträngningen.



Mynten som är värda mest är ofta de med låga siffror eller tryckfel som går tillbaka till när de först tillverkades.



'Misstag är i högsta grad insamlingsbara', förklarar Philip Mussell, chef för Coin News.

'Ett exempel är när ett misstag görs av Royal Mint, till exempel en 20p utan datum, till exempel eller ett 2p -mynt från 1983 som av misstag tryckts med den gamla formuleringen & apos; New Pence & apos ;.

'Andra samlarobjekt är redesigner eller begränsade upplagor. Till exempel släpptes nyligen en olympisk 50p med en simmare.



'Den första präglingen hade en simmare med vågor som döljer hennes ansikte, men designern ville inte det, så de dolade hennes ansikte och gjorde det klart från vågiga linjer. Det är nu ganska samlingsbart. '

Men har du något i din förändring? Vi har redan sprungit igenom sällsynta slantmynt , sällsynta 5ps ,



£ 1 mynt

och femtio pence bitar men vad sägs om 2ps? Se vår guide om de sällsynta nedan.

    1. Nytt Pence 2p -mynt

    Ett tidigt fel innebär att ett antal 2p -mynt från 1983 fortfarande visar & quot; nya pence & quot; vilket betyder att mynt med det året stämplat kan vara värda flera hundra pund

    Tillbaka i oktober, en värdefull två pence bit säljs på eBay för £ 100 , och på senare tid, £ 540 , på grund av ett slående fel från produktionen.

    Myntet, känt som & apos; 1983 New Pence 2p mynt ', antas vara värt hundratals enligt GoCompare , på grund av ett liten fel på baksidan.

    Alla 2p -mynt som slogs mellan 1971 och 1981 inkluderade orden & apos; New Pence & apos; på dem emellertid 1982 och under de följande åren byttes denna fras mot ordet & apos; Pence & apos ;.

    Det är tänkt att säga & apos; pence & apos; (Bild: GoCo)

    ascot ladies day 2015

    År 1983 slogs dock ett litet antal 2p -mynt av misstag av Kungliga myntan med formuleringen & apos; New Pence & apos; på baksidan - och bara ett fåtal personer lyckades få tag på dem.

    Eftersom det finns relativt få mynt med datumet 1983 och inskriptionen & apos; New Pence & apos; i omlopp kan de mycket väl ha ett värde högre än nominellt värde för en samlare. Om du hittar en är det nästan säkert värt att hålla fast vid den.

    2. Silver 2p mynt

    Silver två pennor bredvid en vanlig två pence (vänster). Vallmosamlare blev bedövade efter att ha upptäckt ett extremt sällsynt SILVER 2P -mynt i en burk - ett av de enda i världen och värt upp till £ 2000

    Mynten är normalt gjorda av kopparpläterat stål, men det här var i nickelpläterat stål, använt i 10 ps (Bild: SWNS)

    Tillbaka 2016 såldes ett 'silver' mynt med två pennor som slogs av misstag av Royal Mint för 1350 pund efter att ha donerats till välgörenhet av en anonym donator.

    2p -myntet, som såldes för mer än 67 500 gånger sitt nominella värde, kastades nästan bort efter att ha ansetts vara en falsk.

    Men efter att Royal British Legion volontärer i Wiltshire tog det till en bank upptäckte de att det var otroligt sällsynt.

    De flesta 2p-mynt är gjorda av kopparpläterat stål, men det här var i nickelpläterat stål, som användes i 10ps.

    Vid den tiden sa Charles Vernon, kassör för legionen i Malmesbury, att han och hans fru upptäckte det 'udda' myntet när samlingen räknades.

    'När vi försökte lägga den i 10p -högen passade den inte - det var en anomali och stack ut,' sa han.

    Vernon trodde att 2p var en falsk så tog den till sin lokala bank för att förstöras, men bankpersonalen föreslog att han skulle skicka den till mynten för värdering.

    Röntgenfluorescensspektrometri användes för att bekräfta ett produktionsfel 'varvid ett nickelpläterat stålämne, som normalt skulle användas vid tillverkning av 10p-bitar verkar ha slagits mellan 2p-dies', bekräftade myntan.

    Det har sedan dess överlämnats till The Westminster Collection, ett företag som specialiserat sig på samlingsbara mynt och frimärken.

    aldi stängning söndag

    Ett liknande 'silver' 2p -mynt såldes för 1 357 pund på auktion 2014 - och ytterligare några tros finnas där ute, som sitter i burkar med utländsk valuta, spargrisar eller högar av gamla, oanvändbara pengar.

    Silverfärgade mynt kan av misstag träffas om ett kupro-nickelämne lämnas inuti ett fat under präglingsprocessen. Det betyder att myntet är producerat i silver istället för att komma ut koppar.

    Vad ska jag göra om jag hittar ett sällsynt mynt?

    Myntningsprocessen är aldrig helt undantagen från mänskliga misstag, så kom ihåg att alltid kontrollera din förändring noggrant. Misstag händer, och när det gäller mynt kan dessa misstag ofta vara värda mycket pengar för skarpögda samlare.

    Om du har turen att upptäcka ett misstag och bestämmer dig för att sälja det, är den bästa tiden att göra det vanligtvis när mediestormen bryter och värdet - och efterfrågan - skjuter upp.

    ”Det du måste förstå är hur stor efterfrågan det finns, hur många samlare vill ha en? Ta Kew Gardens -mynt, till exempel uppskattar de att det finns 200 000 där ute , förklarade Philip Mussell.

    ”Hur många samlare vill ha dem? Förmodligen inte 200 000 - efterfrågan är högst i början eftersom det är då dessa samlare letar efter dem. När de väl har en, vill de inte ha en till; det är inte så insamling fungerar.

    'Mycket sällsynta mynt som 1983 2p är så sällsynta att de mycket väl kan gå upp, åtminstone genom inflation. Men de andra mynten vill du antagligen agera snabbt om du vill sälja, tillade han.

    Tror du att du kan ha ett värdefullt mynt gömt? Här & apos; s ChangeCheckers guide till de sällsynta mynten (baserat på deras myntsiffror) , eller se vår omfattande lista över mynten 1 och 2 pund värda en mynta här.

    Läs mer

    Sällsynta pengar: Har du någon av dessa?
    Sällsynta 1p -mynt Den ultimata guiden till sällsynta mynt Mest värdefulla 2 mynt Sällsynta 50p -mynt

    Se Även: