Pensionärer röstar för att bojkotta TV -licensavgift i bitter uppror mot anklagelser

Politik

Ditt Horoskop För Imorgon

Raden blir allt mer förankrad(Bild: Getty)



Rebellpensionärer har överväldigande ställt sig bakom en bojkott av att betala sina TV -licenser, avslöjade en omröstning i kväll.



Silver Voices -gruppen sa att 90% av medlemmarna i åldern 75 år och äldre som svarade på en e -postundersökning stödde upproret.



Uppskattningsvis 3,7 miljoner OAPs fråntogs förmånen i augusti efter att Tories bröt ett valmanifestlöften om att bevara fria licenser för över 75-talet fram till minst 2022.

billigaste kycklingbröst Storbritannien

Direktör Dennis Reed, som har lett till en allt hårdare motreaktion mot regeringen och BBC, sa: Över 75-talet vidtar nu de enda åtgärder de kan för att stoppa denna universella förmån att skrotas permanent.

Silver Voices -regissören Dennis Reed



Kom ihåg att denna förmån infördes för att kompensera för den mycket låga nivån på den brittiska statspensionen i jämförelse med andra länder och för att erkänna vikten av TV -åtkomst för äldre människor.

om det skulle vara dikt

Med den andra vågen av pandemin som begränsar miljoner äldre till säkerheten i sina egna hem, behövs den extra bördan för licensavgiften som ett hål i huvudet.



Äldre människor har fått nog av att bli ignorerade, försummade och plockade på och, genom Silver Voices, kämpar nu tillbaka.

Av de 600 medlemmarna som svarade på uttalandet: Jag är 75 år eller äldre och jag är beredd, på

principen, att vägra betala min tv -licens till stöd för kampanjen för att återställa gratis TV -licenser för min åldersgrupp, 538 höll med och 62 var emot.

Gratis TV-licenser för över 75-talet infördes av Labour 2000.

Miljontals OAP har förlorat gratis TV -licenser (Bild: Getty Images/iStockphoto)

Men i stället för att fira 20-årsjubileet för koncessionen blev miljontals pensionärer rånade från livlinan, nu värd 157,50 pund per år, efter att de konservativa avgav ett löfte om att skydda förmånen.

Partiet lovade vid valet 2017 att behålla över 75-talet & apos; gratis licenser för resten av det parlamentet, som skulle löpa i fem år.

som vann bb 2013

Men BBC hade redan fått ansvaret för att finansiera livlina från juni 2020, enligt en överenskommelse 2015.

Det stod att hålla licenser gratis för alla över 75-åriga skulle kosta 745 miljoner pund år 2021-22.

Företaget tillkännagav begränsningar från den 1 augusti, vilket innebär att endast över 75-åriga som får pensionskredit är berättigade.

Herr Reed höll ett videosamtal med BBC -chefen Tim Davie förra veckan för att försöka hitta en lösning, men de kunde inte nå en överenskommelse.

BBC: s generaldirektör Tim Davie (Bild: Getty Images)

earl of plymouth gods

Silver Voices vill att företaget och regeringen träffar ett avtal för att återställa gratis licenser.

Arbetskamraten Lord George Foulkes, som är ordförande i parlamentets tvärpolitiska grupp om åldrande och äldre, hoppas kunna undvika en avvaktan som kan leda till åtal mot fattiga pensionärer och enormt dålig publicitet för BBC.

Men han tillade: I slutändan är det regeringens skyldighet att uppfylla sitt löfte till äldre och utrikesministern bör förmedla ett avtal för att lösa tvisten.

Lord George Foulkes är ordförande i parlamentets tvärparti-grupp om åldrande och äldre

Regeringen har kritiserat BBC för behovsprövning.

The NEWSAM har kämpat för att rädda livlinan, med mer än 18 000 läsare som stöttar kampen genom att fylla i kuponger i tidningen.

Skuggkultursekreterare Jo Stevens sa: ”Vi vet hur viktig TV är för många äldre människor och eftersom större restriktioner innebär att många inte kan lämna sina hem eller träffa familj och vänner blir det viktigt i vinter.

”Vi har hela tiden sagt att regeringen måste ta ansvar.

Skuggkultursekreterare Jo Stevens (Bild: WalesOnline/Rob Browne)

roger moore geoffrey moore

'De har förbundit sig att betala räkningen för gratis -tv -licensen men har sedan dess passerat pengarna.

'Ministrar måste snabbt visa medkänsla och sunt förnuft.'

En taleskvinna för BBC sa: Sedan policyändringen har 2,4 miljoner över-75 licenser ansökts, varav 700 000 är ansökningar om gratis licenser som betalas av BBC.

Vi är glada att engagera oss och arbeta konstruktivt med alla på över 75-talet & apos; licenser.

Denna situation berodde inte på BBC, men en lösning måste hittas och ett tufft beslut måste tas.

Vi har gjort allt vi kan - inklusive det största samrådet i BBC: s historia - för att göra denna process så rättvis och enkel som möjligt och vi fortsätter att genomföra dessa förändringar med största omsorg.

Se Även: