Roger Moores son avslöjar hemligheter bakom kulisserna från James Bond-filmuppsättningen

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

När du har turen att vara son till Sir Roger Moore är chansen stor att du kommer att välsignas med arvet från två särskilt användbara verktyg. 007 - och en adressbokstjärna än natthimlen. Den omöjligt suva Geoffrey Moore har helt klart båda till sitt förfogande.



Morecambe och Wise skulle dyka upp, Connery, Michael Caine, funderar han kärleksfullt och listar besök från familjevänner till sitt barndomshem i Monaco, mejslat med en nästan oroande kopia av hans avlidna fars.



Elton John brukade komma runt. Han är en mycket bra tennisspelare, jag spelade tennis med honom ... Clint Eastwood och pappa skulle äta en hamburgare tillsammans. Prins Albert och han delade en flaska Petrus så ofta.



Han förklarar: Att växa upp i den branschen, det är en stor familj, men en mycket liten värld.

Roger Moore och Michael Caine (Bild: )

Det var en fantastisk tid, för min nionde födelsedag tog Rod Stewart runt dessa små målstolpar, och eftersom han var en så ivrig fotbollsspelare gjorde han en poäng med 'Låt oss alla spela.' Michael, Mr Caine, den gamle mannen.



Geoffrey, 53, är inte skrytfull när jag blinkar mycket och tar upp namn från golvet i den avancerade Mayfair-restaurangen han äger.

Bondstjärnans äldsta son, hans andra av tre barn med sin tredje fru, den italienska skådespelerskan Luisa Mattioli, förklarar precis hur han och dottern Ambra, 20, lyckades locka så många kända ansikten att sjunga på en välgörenhetssingel de har producerat för samla in pengar till barns välgörenhet UNICEF.



vad betyder 1213

Han har, det är klart, en licens att använda den adressboken ... särskilt i sin fars minne.

U.N.I (You & I), är tillsammans med och skriven av Geoffrey, en frustrerad musiker, producent och skådespelare, med hjälp av Nile Rodgers, Glee-stjärnan Naya Rivera och dansaren Julianne Hough.

Geoffrey Moore (son till den sena James Bond -skådespelaren Sir Roger Moore) och hans dotter Ambra (Bild: Philip Coburn/)

Sean Connery och Roger Moore (Bild: NEWSAMpix)

Och videon, som skådespelerskan Ambra har samproducerat, innehåller över 50 showbiz-ansikten som läppsynkroniserar, inklusive kompisarna Sir Michael Caine, Dame Joan Collins, David Walliams, Joanna Lumley och den Petrus-älskande prins Albert II av Monaco som älskar att dansa, får jag veta.

Sir Roger ägnade sig åt att samla in pengar för UNICEF från 1991 efter att han presenterades för välgörenheten av Audrey Hepburn.

Han insisterade på att hans humanitära arbete var viktigare än hans skådespelarkarriär.

Han kände till sin sons och barnbarns projekt och filmade till och med en kort bit till stöd före hans död 2017, 89 år gammal. Han hade tidigare kämpat mot prostatacancer, men den här gången hade det spridit sig till lungan och levern.

Det var hans sista framträdande någonsin på film.

Rörligt medger Geoffrey att det faktiskt var att filma det stycket, cirka sex veckor före Sir Rogers död, när han fortfarande var relativt vältränad, det var sista gången han såg sin pappa.

Roger Moore med sonen Geoffrey

Han tvekar lite, men gör sedan ett torrt skämt, ungefär som hans far ofta var känd för att göra. Han tog aldrig livet på allvar. Geoffrey minns: Han spelade tennis, jag var som: 'Trodde du dör?'

Han ville gå ut med ett leende.

När Roger dog var Geoffrey och Ambra i LA och filmade igen, den här gången med Tom och Rita Hanks.

Deras far insisterade på att de inte skulle flyga hem.

Han kände verkligen starkt för det här projektet, säger Geoffrey. Vi sa 'Se, vi kommer att flyga tillbaka, det ser ut som ....' Men han sa 'Nej, fortsätt, det är ingen idé att du kommer för att se mig, det kommer inte att förändra någonting, faktiskt, se mig så som du såg mig senast, inte ... ', spårar han.

michael jackson utan smink

Han påminner om sin far, en verklig älskare av livet, ville bara ha det över, till slut. Jag vet att han skulle vakna och säga ”Är jag fortfarande här?” Säger han. Han bara klagade aldrig, på ett sätt sa han bara 'Var klar med det för det här är inte bra för någon, och jag lider också'. Nog är nog. Han ville inte att någon skulle oroa sig.

Roger Moore

Geoffrey och Ambra (Bild: Philip Coburn/)

Geoffrey påminner om en kärleksfull barndom och en kärleksfull pappa.

Stjärnan, från ödmjuka rötter i södra London, en polismans son, var redan det stora namnet på tv -serien The Saint när han blev pappa, först till dottern Deborah 1963, sedan Geoffrey, sedan hans bror, Christian.

Han gifte sig med deras mamma, Luisa, 1969, efter att hans andra fru, den walisiska sångerskan Dorothy Squires, slutligen beviljade honom en skilsmässa.

Nicholas van Hoogstraten dotter

Skådespelaren hade bara varit 18 när han först gifte sig, en medstudent på RADA, skådespelerskan och skridskoåkaren Doorn Van Steyn.

Han verkar ha uppskattat faderskapet och tog med sig sitt barn på uppsättningen i var och en av hans sju Bond -filmer, från Live and Let Die 1973, till A View To A Kill 1985, som Geoffrey arbetade med honom som en regiassistent.

Det var otroligt, säger Geoffrey. När Bond var i stan stannade hela staden. Jag såg prylarna, specialeffekterna, vätskeflaskan som de målade som en raket.

Prins Albert och Roger Moore (Bild: Getty)

Men Sir Roger lämnade Bond fast på uppsättningen.

Bond kom inte hem - herregud, säger Geoffrey. Han var dedikerad till att se till att när han kom hem från jobbet slutade det med att 'det här är den verkliga världen och det jag gör är att tro'.

Han var väldigt praktisk. Han bestämde sig definitivt för att köra oss till skolan när han kunde. Spelade fotboll, tennis, backgammon med mig.

En jul minns han med glädje.

Han var i studion och gick in i garderobavdelningen och de sminkade honom som julfadern, sminket och skägget, skrattar Geoffrey. Och han hade precis fått sin första Rolls Royce, som levererades på julafton till studion, så han körde hem.

Han kom fram till trafikljusen och en kille fortsatte att göra det här, han mimar dubbel-tagningar.

Och han var bara, du vet, han hade det sedan The Saint, han var ganska känd, och så gick det inte upp för honom förrän han kom hem - naturligtvis är det jultomten som kör en Rolls Royce!

Sir Roger Moore som James Bond (Bild: Liverpool Echo)

Jag var fem eller sex. Jag visste att det var han, han hade den här mullvaden. Han gick 'Ssssh, berätta inte för någon!'

Sir Roger och Luisas separation 1993, efter att skådespelaren utvecklat känslor för familjevännen Kristina Kiki Tholstrup, som blev hans fjärde fru, kunde ha försurat relationerna med sina barn.

Men idag insisterar Geoffrey på att det aldrig var fallet.

Vi stöttade hans lycka, om något blev vi närmare eftersom jag var tvungen att ta över, som den äldste sonen, 'Ta hand om din mamma' och sånt, så det mognade mitt förhållande till honom.

Vi bestämde oss för att prata varje dag, bara i fem minuter, tillägger han.

Roger med fru Louisa och deras barn Geoffrey och Deborah (Bild: ExpressStar)

Läs mer

hur mycket ska man byta ipad-skärm
Showbiz -redaktörens val
Tårfyllda Kate säger att barn har & apos; förlorat pappa & apos; Jeff delar snap av lookalike Freddie Depp avslutade Amber -äktenskapet över en bajs Kate Garraway bekräftar GMB -återkomsten

Hans UNICEF -singel verkar vara ett verkligt kärleksarbete för sin far, som sa innan han dog: Detta är ditt bästa arbete.

När det gäller hans eget välgörenhetsarbete, hävdade Sir Roger alltid att det var hans bästa roll.

Han gav inget om att han aldrig hade vunnit en Oscar.

Han var glad att han kunde betala våra skolavgifter, han fick betalt för att ha kul, säger Geoffrey. Men han såg aldrig sig själv som skådespelare.

MÅSTE HÅLLA * Besök www.uni-song.com för att strömma videon och ladda ner singeln. Finns även att köpa på iTunes och strömma på Spotify. För varje köpt £ 1 kommer FN att donera 30 pund till UNICEF. UNICEF stöder inte något märke, någon produkt eller tjänst.

Se Även: