Ellen DeGeneres kamp för att rädda fru Portia efter ätstörning utlöste organsvikt

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

När Ellen DeGeneres och Portia de Rossi först klappade ögonen på varandra på en fest 2001, var det kärlek vid första ögonkastet.



Men inlåst i greppet om en förödande ätstörning och livrädd för att gå ut med sin sexualitet, skulle det dröja tre långa år innan Portia kunde berätta för Ellen hur hon verkligen mådde.



[Jag visste att Ellen var den] när jag först tittade på henne, men jag var nära och väldigt, väldigt rädd att om jag pratade om att vara gay skulle det vara slutet på min karriär, så jag tänkte inte träffa den mest kända lesbiska i världen ', skulle hon senare komma ihåg.



Från att ha fått höra att hon behövde gå ner i vikt som barnmodell, hade Portia, 47, lidit av stört ätande sedan hon var 12 - svälter sig själv inför ett stort jobb och bingar den andra det var över.

rachel och rykard splittrades

Det var kärlek vid första ögonkastet för Ellen DeGeneres och Portia de Rossi men det tog dem flera år att träffas (Bild: IF)

Och när hennes stora genombrott kom som advokat Nelle Porter 1998 juridiska drama Ally McBeal, känslor av otillräcklighet och rädsla för att hennes sexualitet skulle offentliggöras skickade henne spiral.



Hon träffade sin bror på middag och åt & apos; praktiskt taget allt på menyn & apos; efter hennes första dag på uppsättningen, innan hon bingade på skräpmat ensam i sin bil och tvingade sig att kasta upp.

'Jag hatade att rensa. Det var ett straff att jag inte kunde hålla mig till en diet, säger hon tidigare till online -dokumentärer, It Got Better.

'Jag hatade att ringa, [men] binging gav mig en stund lättnad, för jag hade verkligen svält.



Portia hade kämpat med en ätstörning sedan hon var 12 (Bild: WireImage)

'Psykiskt sett ville jag bara fylla tomrummet. Men rensningen, rensningen fick mig att känna mig mer patetisk än att bara ha misslyckats med ännu en diet.

jenna coleman och tom hughes

Förvirrad över att hon inte kunde passa in i de mindre kostymerna på ett skott, vände hon sig sedan till tvångsmässig bantning och motion och år 2000 vägde 5ft 7 skådespelerskan bara 5st 12lbs.

Men hennes bror blev så chockad över hennes magra ram när hon återvände hem till Australien för jul att han brast ut i gråt.

Hon mindes: ”Han såg mig träna på gymmet och han såg hur utmattad jag skulle bli.

Vid hennes mörkaste punkt sjönk Portias vikt till under 6: e

Vid hennes mörkaste punkt sjönk Portias vikt till under 6: e (Bild: WireImage)

'Jag hade aldrig sett honom gråta förut, men han bröt bara ihop och sa att du kommer att dö ... Det punkterade det besatt sinnet för det anorexiska tänkandet och det fick mig att försöka bli lite friskare.'

Men ett år senare svimmade hon på uppsättningen av filmen Who Is Cletis Tout? och en medicinsk undersökning visade att hon led av cirros, östoperos och organsvikt.

'Hon hatade sig själv', berättade Ellen senare för OPrah Winfrey. 'Jag menar, hon hatade sig själv absolut. Jag vet inte, jag tittar på henne och jag tänker bara, & hur gjorde du någonsin - jag menar, hur visste du inte hur fantastisk du var? & Apos; Det är hjärtskärande. '

Portia gick in på rehab men hennes demoner fanns kvar.

Hon sa: ”Bara för att jag slutade svälta mig själv betyder det inte att jag inte längre hade en ätstörning. Istället svängde pendeln åt andra hållet. Jag överdriver grovt och blev allvarligt bulimisk. Jag gick från 82lb till 168lb (12st) på tio månader. '

Portia var beroende av extrem bantning och träning (Bild: Ron Galella Collection via Getty Images)

Allt förändrades dock när hon återupptog kontakten med Ellen vid en fotografering 2004 och tv -stjärnan & apos; tog andan ur sig & apos ;.

Det hade aldrig hänt mig i mitt liv, där jag såg någon och [upplevde] allt det du hör om i sånger och läser om i poesi. Mina knän var svaga. Det var fantastiskt, '' kom hon ihåg tidigare.

Samma kväll sprang sedan in i varandra igen på VH1s Big in & apos; 04 awards show där de pratade och insåg snabbt att attraktionen var ömsesidig.

Och Portia krediterar sin fru med att rädda henne från greppet om hennes ätstörningshelvete, och förklarar hur Ellen såg vem hon var under hennes hud och & apos; nådde in och drog ut mig & apos ;.

Ellen och Portia återuppkopplade 2004 och har varit tillsammans sedan dess

Ellen och Portia återuppkopplade 2004 och har varit tillsammans sedan dess (Bild: GC Images)

topsy och tim 2020

Läs mer

Bästa urvalet av showbiz långläsningar
Curse of the Cheeky Girls Kylie Minogue & apos; broken & apos; genom uppbrott Robbie och Garys fejd

Portia skrev i sin självbiografi Unbearable Lightness: A Story of Loss and Gain och sa: 'Jag träffade Ellen när jag var 168 kilo och hon älskade mig. Hon såg bara personen inuti. Mina två största rädslor, att vara tjock och att vara tjock och att vara gay, när de insåg, ledde till min största glädje.

'När jag sitter tyst och tyst tackar universum för alla välsignelser i mitt liv börjar jag med Ellen och slutar med mina lår. Jag tackar min kropp för att jag inte har straffat mig för vad jag lagt igenom och för att jag är ett hälsosamt kärl där jag får uppleva detta vackra liv.

'Jag tror att hennes kärlek till mig är så ovillkorlig att det faktiskt får mig att känna att jag kanske borde börja acceptera mig själv för exakt den jag är, för det verkar hon göra.

Se Även: