Hur du fixar din iPad eller iPhone -skärm för £ 12 - snarare än £ 196,44 - och andra bästa reparationstips

Ipad

Ditt Horoskop För Imorgon

Läskigt - men du KAN göra det ...



tom och eileen lonergan

Jag älskar att använda min iPad, det är som ett elegant, elegant fönster in i onlinevärlden. Åtminstone var det, ända tills det ögonblick som mina två söner tappade det medan de grälade över Angry Birds.



Efter det hade den en lång, ormig, ojämn fraktur över skärmen som hindrade den från att fungera ordentligt och gjorde den mindre av ett vackert fönster ut i världen och mer risk att du skulle klippa fingret med den.



Det är ett problem - ett som påverkar telefoner lika mycket som surfplattor - med människor som kämpar med krossade skärmar tack vare kostnaden för officiella reparationer eller byten.

Tyvärr var det en gammal iPad 2 och reparationskostnaderna via Apple skulle ha varit £ 196,44, vilket var mer än min äldre surfplatta faktiskt var värd, så jag gjorde vad de flesta skulle göra och struntade i det.

Men det krossade avsnittet sprider sig, så efter en kort försening på några månader bestämde jag mig för att försöka fixa det själv. När allt kommer omkring skulle det vara slöseri med att få det professionellt reparerat och det var inte värt att sälja i det tillstånd det var i.



Jag hittade en YouTube -video som lovade att ta mig steg för steg genom reparationen. Jag kollade upp det och det såg uppnåbart ut, så vi beställde ett nytt skärmkit, parkerade barnen hemma hos en vän och bestämde oss för att reparera en eftermiddag.

Omöjligt uppdrag?

Trasiga - men vi har verktygen ....



Mina hemreparationsinsatser är inte så ovanliga; det verkar som om en stor del av världen tröttnar på prylar som måste åtgärdas av någon annan.

Med vissa telefoner som varar knappt två år innan deras minskade värde gör dem reparerade till slöseri med tid, vill fler och fler fixa dessa saker själva - men det kan verka omöjligt. Eller skrämmande. Eller farligt. Eller alla tre.

Forskning från det formbara limmärket Sugru visar att bara förra året spenderade britterna i genomsnitt 89,38 pund på att ersätta artiklar som de kunde ha reparerat. Det är en total kostnad på 4,6 miljarder pund!

88*.8

Bara 33% av människorna sa att de gjorde ett medvetet försök att fixa saker snarare än att slänga det och en av tio personer erkände att de höll ut så många som sex föremål som potentiellt kunde räddas.

Överst på kasseringslistan fanns vattenkokare, telefonladdare, själva telefonerna och leksaker. Och ganska många av oss spenderade pengar på att få saker reparerade professionellt; Totalt gafflade vi ut mer än 381 miljoner pund för att fixa krossade iPhone -skärmar (bra att veta att andra människor måste ha barn också).

Men onekligen har tekniken blivit så komplicerad att många av oss känner oss ovilliga eller oförmögna att försöka reparera oss själva. Det är något som samhällen som omstartsprojektet och olika onlineforum försöker motverka; det finns en enorm mängd information tillgänglig som syftar till att uppmuntra hemreparationer och större förtroende, oavsett hur inkompetent du är orolig att du kan visa dig vara.

Det var åtminstone det jag hoppades när jag provade:

hur ser susan boyle ut nu

Två timmars arbete

Så SÅ ser det ut inuti

Jag säger två timmars arbete. Egentligen har jag också tagit min man för att få hjälp med fiddlier bitarna, och det var mest fiddlier bitar, så det var mer som fyra timmars arbete.

Internet var vår guide-en YouTube-video (på en annan skärm, uppenbarligen!) Gav steg-för-steg-instruktioner som vi var tvungna att fortsätta pausa eftersom varje sektion tog oss minst 12 gånger den tid det tog den skickliga demonstratören.

Onekligen var det en del svordomar, en del frustration, en del rädsla och en rejäl bucke i vår låda med tepåsar. Men…

donald trump madame tussauds

Slutresultatet

Fixar min iPad -skärm för £ 12 Visa galleri

Det lever! Till min stora överraskning arbetar iPad nu med sin nya skärm och vi betalade bara £ 12 istället för nästan £ 200. Pekskärmen fungerar vackert, men jag skulle ljuga om jag sa att det var ett helt professionellt jobb.

Den värsta biten var skärvorna av det lilla skärmglaset som gick överallt och frustrationen över att se demon göra det perfekt när det tog oss så många försök. Den bästa biten var att slå på den och det fungerade faktiskt.

Sedan vår hemreparation har vi varit tvungna att köra en rad med tejp över toppen för att hålla allt på plats - limet i reparationssatsen säkrade det inte riktigt (vilket förmodligen är för att jag gjorde något fel). 'Hem' -knappen är också lite häftig och behöver extra kompression för att fungera - men båda dessa saker är små problem jämfört med skärmen.

Kort sagt, jag hade inte gjort det själv om iPad varit värd mer, eller om den var i garanti, eller om jag behövde att den skulle vara vacker. Men eftersom det var en gammal enhet som få människor skulle ha brytt sig om att reparera, är jag mycket nöjd med hur det gick!

Det som verkligen spelar roll är att om vi kan göra det, kan många andra människor också. Kanske inte alla, kanske inte varje gång (det var väldigt jobbigt) men det är värt ett försök innan du slänger ut saker.

Gör det själv

Satsen kostade bara £ 12

Vårt resultat var bra. Det hade varit sötare om vi inte hade behövt tejpen i slutet, men det viktiga är att vår gadget fungerar igen och förhoppningsvis kan hålla i ytterligare ett par år, om den används försiktigt.

Det är inte bara surfplattor, du kan reparera problem med krossade telefonskärmar, bärbara datorer och mycket mer hemifrån - med delar och verktyg tillgänglig på internet för några kilo .

Om du vill prova en hemreparation är det värt att leta efter en träff på nytt i ditt område , även om de vanligtvis finns i städer.

stoppa brexit man betalade

Glotech har några typiska reparations- eller ersättningskostnader det är värt att titta på innan du fattar ett beslut om en apparat.

JAG FIXAR DET är också en användbar webbplats, ett slags Wikipedia om hur man reparerar saker, där gemenskapen bidrar med guider och instruktioner.

Se Även: