Wonka -chokladkakor ökar av Nestle på grund av minskad försäljning

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Wonka Bar

Wonka Bar(Bild: PA)



fotbollshjälp 2019 poäng

Chokladtillverkaren Nestle har skrinlagt sin nyhet Wonka -barer efter häftig försäljning.



De utanpåliggande fyllningarna som Millionaire's Shortbread och Creme Brulee misslyckades med att ge snackgiganten en gyllene biljett och sortimentet dumpas efter mindre än ett år.



Nestle lanserade Wonka -barer som en hyllning till den klassiska Roald Dahl -boken och två fantastiska filmer, Charlie and the Chocolate Factory, först med Gene Wilder och sedan Johnny Depp som fantasygeni Willy Wonka.

Men choc wars såg Wonka -barer utmanas av Cadburys Dairy Milk Marvelous Creations med lika galna centra som Banana Crunch, Cola Pretzels och Jelly Popping Candy Shells.

En fräckt pjäs på de populära Dahl -böckerna George’s Marvelous Medicine och Roald Dahls Marvelous Joke Book, Cadburys choklad har sett sin rival på en marknad värd 4 miljarder pund om året.



Stormarknader har sänkt priset på Wonka -barer med mer än 50% i ett försök att flytta dem med 100g plattor för 50p istället för de vanliga 1,29 £ på Tesco och Morrisons.

Efterfrågan, som lanserades i augusti, var stark till att börja med och Nestle ökade med 3 miljoner pund i månaden under årets tre första månader.



Men enligt branschtidningen The Grocer har de sjunkit till cirka 1 miljon pund.

Nestle sa att Wonka -barer var ett märke som kommer och går och tillade att de tas ut från omslagen då och då.

I ett uttalande stod det: Konsumenterna älskar nyhet och innovation inom konfektyr och detta passar perfekt för ett märke som Wonka.

Nyhet är till sin natur ofta kortsiktig och Nestle har återinfört Wonka-märket ett antal gånger i Storbritannien och Irland under åren.

Barerna lanserades vid ett razzmatazz -evenemang förra sommaren på Londons Theatre Royal, hem för hitmusikalen Charlie and the Chocolate Factory.

Nestle har ägt rättigheterna att göra Wonka -märkt choklad sedan åttiotalet och tog fram en begränsad upplaga Golden Ticket -bar 2012 med priser på 10 000 pund kontant för sex vinnare.

omröstning

Är du besviken över att Wonka -stänger har blivit axlade?

500+ RÖSTER SÅ LÄNGT

JALÅT BLI

Se Även: