En miljon hushåll får energibidrag efter att 18 leverantörer bryter mot bytesregler

Energiräkningar

Ditt Horoskop För Imorgon

Mer än en miljon hushåll ska få energibidrag efter att 18 leverantörer kom överprisade kunder - eller lämnade dem i riskzonen för högre betalningar - efter att de begärde att byta till en bättre taxa.



Regulatorn Ofgem sa att 18 energiföretag kommer att betala 10,4 miljoner pund tillbaka till konsumenterna för kontraktsförnyelsefel som går tillbaka till 2013.



Den sa att gas- och elleverantörerna, som inkluderar British Gas och NPower, inte lyckades skydda kunderna korrekt. tariffpriser när de bestämde sig för att byta leverantör eller tariff.



Prisskyddsregler skyddar effektivt kundens tariffpris när de begär att få flytta till en mer konkurrenskraftig affär - eller leverantör - efter en prishöjning.

Ovo Energy är bland dem som betalar de största ersättningsräkningarna, med 2,8 miljoner pund i rättegång, följt av Scottish Power med 2 miljoner pund, medan British Gas betalar ut 1,3 miljoner pund och Shell tappar ut 1,2 miljoner pund.

Anna Rossington, interim chef för detaljhandeln på Ofgem sa: ”Kunderna bör ha förtroende för att byta och inte bli överbelastade när de gör det.



Det påverkar kunder som försökte byta eftersom deras räkningar gick upp i pris (Bild: PA)

vilken färg har pillren

'Det här fallet skickar ett starkt budskap till alla leverantörer om att Ofgem kommer att ingripa där kunderna är överbelastade och se till att ingen leverantör drar nytta av bristande efterlevnad.



'Det visar också att Ofgem, när så är lämpligt, är berett att arbeta med leverantörer som inte har följt reglerna, men som är villiga att själv rapportera frågor och göra saker rätt för sina kunder.'

Ofgem sa att flera leverantörer själv anmälde problemet till tillsynsmyndigheten, vilket sedan fick alla företag att bedöma sina metoder, vilket avslöjade misslyckanden bland 18 leverantörer mellan 2013 och 2020.

Tiotusentals kunder kommer att byta avgifter under den kommande månaden när Ofgem nya prislopp träder i kraft.

Registrera dig för NEWSAM Money & apos; s nyhetsbrev för de senaste råd och nyheter

Från universell kredit till löptid, anställningsrättigheter, reseuppdateringar och ekonomiskt nödhjälp - vi har alla de stora ekonomiska historierna du behöver veta om just nu.

spöskrov och emu

Registrera dig för vårt nyhetsbrev från NEWSAM Money här.

Big Six -jättarna, inklusive NPower och EDF, har bekräftat planer på att höja priserna för miljoner från april.

Energiprisgränsen begränsar hur mycket gas- och elleverantörer kan debitera kunder på standardvariabel avgifter - ofta de dyraste prisplanerna på marknaden.

Eon, Npower och British Gas har sagt att de kommer att sätta upp priserna med det högsta tillåtna av det nya taket - 1 138 pund per år - med SSE och EDF att höja priserna till bara 1 pund under det.

Ofgem sätter ett energiprisstak för att begränsa det pris som leverantörer kan debitera konsumenterna för sin el och gas två gånger om året.

Från april kommer taket att stiga med 96 pund per år för ett normalt hem med en standardtaxa till 1 138 pund och 87 pund för dem med förskottsbetalningsmätare till 1 156 pund.

Vilka kunder påverkas?

Ofgem sa att leverantörer inklusive Big Six -företagen som British Gas, npower och EDF överbelastade kunder 7,2 miljoner pund över sju år efter att de inte följt prisskyddsreglerna (Bild: Getty Images)

Arton leverantörer, inklusive alla de sex stora, bröt mot reglerna när kunder kontaktade dem för att gå till en billigare affär eftersom deras taxa höjde sig.

Detta omfattade 28 126 E. På kunder, 79 083 hushåll registrerade hos EDF och 132 620 SSE -kunder.

Ofgem sa att följande kunder påverkas:

  • De med en standard variabel tariff som bytte till en annan leverantör men inte hade sitt rörliga taxa pris skyddat under växeln
  • Kunder med en visstidsavgift som bytte till en annan leverantör men som inte hade sin fasta avgiftstaxa skyddad under bytet
  • Kunder på en visstidsavgift som flyttade till en annan taxa med sin leverantör men som inte fick sin visstidsavgift skyddad under bytet.

Hur får jag tillbaka mina pengar?

De 18 leverantörerna kommer att kontakta oss om eventuella ersättningsbetalningar - men om du har bytt bort och tror att du har påverkats av intrånget, kontakta oss och lämna ett klagomål direkt.

sinead o connor son död

Ofgem sa att där kunder inte kan kontaktas kommer energiföretagen att bli ombedda att betala in till regulatorens upprättelsefond istället.

Läs mer

Energibesparingar
Betalningar för kallt väder £ 140 Warm Home rabatt När ska du slå på värmen för vintern Vinterbränslebidrag

Är du skyldig en energibidrag?

British Gas - Storbritanniens största leverantör, säger att 141 415 kunder är skyldiga att komma till rätta (Bild: REX/Shutterstock)

Följande leverantörer har idag konstaterats bryta mot bytesregler.

Se om din leverantör är listad.

  1. Bristol Energy - 12 617 drabbade kunder

  2. British Gas/ Centrica - 141 415 kunder berörda

  3. E (Gas och el) - 20 870 kunder berörda

  4. E.On - 28 126 drabbade kunder

  5. EDF - 79 083 drabbade kunder

  6. Engie - 9 061 drabbade kunder

    coronavirusfall i Storbritannien idag
  7. ESB Energy - 1 961 drabbade kunder

  8. Green Star Energy - 79 083 drabbade kunder

  9. npower - 2 030 kunder berörda

  10. Octopus Energy - 19 712 drabbade kunder

  11. Orbit - 723 kunder berörda

  12. OVO Energy - 240 563 drabbade kunder

  13. PFP Energy - 5 347 kunder berörda

  14. Scottish Power - 157 236 drabbade kunder

  15. Shell - 225 823 drabbade kunder

  16. Så Energy - 10 514 kunder påverkade

  17. SSE - 132 620 kunder berörda

  18. Utility Warehouse - 2 723 kunder påverkade

För att ta reda på det bästa erbjudandet för ditt hushåll, se vår guide på hur man byter energileverantör .

Se Även: