Lesley Joseph säger att Birds of a Feather -änden är en 'lättnad' men förnekar Pauline Quirke -sprickan

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Lesley Joseph har bekräftat slutet på Birds of a Feather efter 32 år-när hon talade om sin kamp för att hålla kilona för att spela ätaren Dorien.



Skådespelerskan sa att julspecialen med Linda Robson, som Tracey, var den sista delen av den långvariga sitcom.



Hon sa: Jag tror inte att det kommer att hända igen för att vara helt ärlig. Jag tror att efter 32 år måste jag göra andra saker. Att hålla ner vikten för att spela Dorien är inte lätt.



'Hon måste vara en helt mager böna och det är inte lätt att gå ner i vikt, särskilt när du har fått Victoria att svampa hela lockdownen.

”Som Dorien kunde du aldrig äta det. Men det släpper nu. Jag har precis tappat 10 kilo.

Lesley Joseph har förnekat några brister med Pauline Quirke

Lesley Joseph har förnekat några brister med Pauline Quirke (Bild: Dave Benett/Getty Images)



Birds of a Feather stjärnor - Lesley Joseph, Linda Robson och Pauline Quirke

Birds of a Feather stjärnor - Lesley Joseph, Linda Robson och Pauline Quirke (Bild: Sunday NEWSAM)

På tal på RHS Hampton Court Palace Garden Festival Preview Day sa Lesley att hon normalt var en storlek 8 men sjönk till en storlek 6 för att spela Dorien.



75-åringen sa att hon inte längre spelade den berömda karaktären: Jag har bott hos henne i 32 men hon har nu vilat .... vilat med hälarna.

Trots att det lockade en publik på 7,9 miljoner beslutade ITV att inte beställa fler avsnitt. Pauline Quirke, som spelade Traceys syster Sharon, bestämde sig för att inte delta i de särskilda rapporterna om att hon hade fallit ut med Robson.

Men Lesley sa: Jag saknade Pauline mycket ... Jag älskar henne.

Hon sa att hon inte var minst förvånad över att sitcom hade tagit sitt slut.

Inga föreställningar varar över 30 år. De gör inte ... kom igen, säger hon. Jag menar, Only Fools and Horses gjorde & apos; t och Fawlty Towers gjorde två serier eller 12 avsnitt men ingen show varar så länge.

Birds Of A Feather, som berättar om två systrar vars män fängslas för väpnat rån, sprang i nio serier på BBC mellan 1989 och 1998 och återupplivades av ITV 2014.

Birds of a Feather var enormt populärt på sin höjdpunkt

Birds of a Feather var enormt populärt på sin höjdpunkt (Bild: Lesley Joseph/Instagram)

Förra julen & apos; förlängt avsnitt såg dem förklara Paulines frånvaro genom att säga att hon hade fastnat på en Covid-kryssning.

Den gästade också Les Dennis som Doriens nya låga Graeme.

ITV sa att Pauline inte deltog i julspecialen då hon gick tillbaka från skådespeleriet för att fokusera på sina 200 rikstäckande scenkonsthögskolor.

Se Även: