Vilka färgpiller ser du? Röd och blå färg illusion till rivaliserande den klänningen

Konstiga Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Förvirrande: Ett piller som visas på händerna på varje bild ser annorlunda ut - antingen rött eller blått

Förvirrande: Ett piller som visas på händerna på varje bild ser annorlunda ut - antingen rött eller blått



Det finns en ny optisk illusion som bråkar med människors sinnen drygt en månad efter att #thedress skickade internet i sammanbrott.



Den nya illusionen innebär piller och om du ser dem i rött eller blått eller inte, men än en gång verkar det som att skämtet är i dina ögon.



Experimentet presenterades av Michael Abrash, chefsvetaren vid virtual reality -experterna Oculus, som ägs av Facebook.

Han höll ett tal om uppfattning och slutsatser på Facebooks årliga F8 -konferens i San Francisco och avslöjade att det var filmen The Matrix som fick honom att tro på virtual reality.

Tydligt att se: Samma piller på en mörk bakgrund avslöjas vara båda i samma färg - grå

Tydligt att se: Samma piller på en mörk bakgrund avslöjas vara båda i samma färg - grå



1999 års sci-fi-film med Keanu Reeves i huvudrollen är känd för sina högteknologiska prylar, liksom tanken på att människor lever i en simulerad verklighet.

Abrash berättade för konferensen, 'Även om den var baserad på teknik som inte kommer att existera på decennier, om någonsin, gav The Matrix mig en djup känsla av hur VR en dag kan se ut.'



Som exempel på synen sa Abrash att eftersom människor bara har tre färgsensorer kan vi inte se infrarött eller ultraviolett och ha en blind fläck i varje öga, vilket betyder att våra visuella data faktiskt är mycket glesa.

Förvånande: Michael Abrash säger att & apos; vi är slutmaskiner, inte objektiva observatörer & apos;

Förvånande: Michael Abrash säger att & apos; vi är slutsatsmaskiner, inte objektiva observatörer & apos; (Bild: YouTube)

Som förklaring hänvisade han till den svart och blå/vita och guldklänningen och sa att vårt visuella system gör sin bästa gissning på färgen och kommunicerar det till våra sinnen.

'Hur hjärnan kompenserar för den begränsade informationen den tar emot är genom att behålla en modell av den verkliga världen som den ständigt uppdaterar när nya data kommer in och det är den modellen, inte den verkliga världen, som du upplever och litar på implicit.'

På illusionen som visar piller på händer som verkar vara röda och blåa, säger Abrash att färgerna på pillerna är samma grå nyans.

De röda och blå färgerna som människor ser är helt enkelt vad deras hjärnor uppfattar baserat på resten av informationen runt dem, och även när en person vet att pillren är gråa ser de dem fortfarande som röda eller blåa.

Perception: Rubiks kub optiska illusion

Perception: Rubiks kub optiska illusion (Bild: Facebook)

Ett annat exempel var Rubiks kub där de blå brickorna på en gul bakgrund markerades tillsammans med de gula brickorna på den blå bakgrunden.

'Ditt visuella system är inte intresserad av om fotonerna som kommer från en kakel på en slumpmässig bild är röda eller blåa eller gråa.

'Ditt visuella system korrigerar ständigt för färgerna i scenen. Det är omvänd teknik snarare än att bara spela in den. Färgerna som ses är din hjärnans bästa gissning. & Apos; '

omröstning

Vilken färg har pillren?

2000+ RÖSTER SÅ LÄNGT

röd och blåGrått och gråttInte allt detta igen ...Vad du än vill att de ska vara

Se Även: