Hushållen uppmanas att agera nu för £ 140 rabatt på vinterenergiräkningar - hur man gör anspråk på det

Energiräkningar

Ditt Horoskop För Imorgon

Du kan vara berättigad till viss lättnad på din vinternergiräkning(Bild: PA)



Tiotusentals hushåll är inte medvetna om att de kvalificerar sig för en rabatt på 140 pund på sina vinterräkningar - och klockan tickar för att hävda det.



Warm Home -rabatten är ett årligt system som erbjuds mer än en miljon familjer som kan kämpa för att betala sina gas- och elräkningar under de kallare månaderna.



Det är en engångsrabatt på £ 140 - och är tillgänglig för dem på vissa statliga förmåner och andra som kan klassas som sårbara, till exempel pensionärer.

ragg n bone man fru

Avdelningen för arbete och pensioner (DWP), som driver systemet, säger att 1 miljon pensionärer redan är inskrivna eftersom de kräver pensionskredit.

Den sade att pengarna kommer att tas av deras räkningar i mars 2021, där de flesta pensionärer får rabatter mellan nu och januari.



Ytterligare 220 000 pensionärer som uppfyller behörighetskriterierna men som inte automatiskt kvalificerar sig kontaktas nu inför vintern.

Men med 1,5 miljoner pensionärer på pensionskredit kan det innebära att många fortfarande förlorar.



Systemet är inte bara öppet för pensionärer. Alla som klassas som sårbara eller med låg inkomst kan ansöka.

Du måste vara snabb men om ditt påstående är en framgång kan det göra en betydande skillnad under vintern.

Här är vad du behöver veta.

Vad är Warm Home -rabatten?

Det är aldrig för tidigt att börja tänka på sätt att spara pengar

Warm Home -rabatten är ett stödprogram som riktar sig till hushåll som kan kämpa för att betala sina energiräkningar.

Systemet infördes av regeringen den 1 april 2011 och kommer att pågå fram till mars 2022.

Det är en engångsrabatt på 140 £ på din energiräkning under vintern - men istället för att betalas direkt till dig dras det automatiskt från din faktura under vintermånaderna (mellan september och mars).

Du kan också få den som en energirabatt - alla betalningar för förra vintern betalades senast 31 mars 2020. Den betalas vanligtvis till våren året efter, dvs. april 2021 för den kommande vintern.

mr griffiths grange hill

Det är viktigt att notera att denna rabatt inte påverkar din kallväderbetalning eller Vinterbränslebetalning .

Läs mer

Energibesparingar
Kallväderbetalningar £ 140 Warm Home rabatt När ska du slå på värmen för vintern Vinterbränslebidrag

När betalas Warm Home -rabatten?

Alla som ansökte förra året har fått sin betalning senast i mars i år. För i vinter har ansökningar nu öppnats med betalningar som ska göras som rabatter eller återbetalningar före april 2021.

Kan jag göra anspråk på det?

Du kan få rabatt om du:

  • Få elementet Garantikredit i pensionskredit - känd som & apos; Core -gruppen & apos;

  • Har en låg inkomst och uppfyller din energileverantörs kriterier för systemet - känd som & apos; Bredare gruppen & apos;

Kärngrupp

Om du är i kärngruppen har du redan fått ett brev från avdelningen för arbete och pensioner (DWP) som startar din behörighet.

röd bröllopsgästklänning

Det kommer att berätta om du behöver tillhandahålla ytterligare information till telefonlinjen för Warm Home Discount Scheme eller bekräftar att du har matchats framgångsrikt och kan få rabatten utan att behöva vidta några ytterligare åtgärder.

Du är i Core Group om den 5 juli 2020:

  • Ditt namn (eller din partners) stod på räkningen

  • Du fick elementet Garantikredit i pensionskredit (även om du också får sparkredit)

Om du är i denna grupp bör du få ett brev från DWP som bekräftar det. I brevet kommer du att ringa en hjälptelefon senast den 26 februari 2021 för att bekräfta dina uppgifter. Om du inte får ett brev kan du kontakta Warm Home Discount -hjälplinjen här .

Bredare grupp

Om du inte kvalificerar dig för Core -gruppen kan du kvalificera dig för den bredare gruppen. Detta gäller om du är kontoinnehavaren (eller deras partner) och du eller en annan medlem i ditt hem uppfyller de angivna kriterierna (detta kan variera beroende på leverantör).

Detta täcker vanligtvis dig om din energileverantör ingår i systemet och du får en av följande medelprövade berättigade förmåner: inkomststöd, inkomstbaserade arbetssökandesersättning, inkomstrelaterad anställning och stödersättning eller universell kredit.

roliga bästa man tal exempel gratis

Det är värt att notera att eventuella leverantörer har ett mycket begränsat först till kvarn-fönster för bredare gruppsökande-så ju tidigare du ansöker, desto bättre.

För den här vintern kan du börja ansöka nu. Se mer om detta nedan.

Hur man ansöker om rabatten

Du kan gå online och registrera ditt intresse för rabatten (Bild: Getty)

Hur du ansöker om rabattprogrammet Warm Home beror på hur du kvalificerar dig för rabatten. Om du inte får ett brev från DWP senast den 7 december (2020) kanske du inte kvalificerar dig som en huvudkund.

Istället kan du ansöka om bredare grupprabatt via din leverantör direkt (se hur nedan).

Till skillnad från vinterbränslebetalningen måste du ansöka om systemet varje år för att komma i fråga för en betalning.

Hur får jag Warm Home -rabatten?

Det kommer att visas på din elräkning som en varm hemrabatt på £ 133,33. Med moms kommer detta att innebära totalt £ 140 för dina elkostnader. Detta kommer att ske senast 31 mars 2021.

sas vem vågar vinner ant middleton

Om du tror att du är kvalificerad men inte har hört från någon om det kan du ringa DWP: s Warm Home Discount -hjälptelefon på 0800 731 0214 från 08.30 till 16.30 måndag till fredag.

Få de senaste pengaråd, nyheter och hjälp direkt till din inkorg - registrera dig på NEWSAM.co.uk/email

Vad sägs om förbetala eller betala-i-gång-mätare?

Du kan fortfarande kvalificera dig för rabatten om du använder en elmätare som betalar i förväg eller betalar.

Din elleverantör kan berätta hur du får rabatten om du är berättigad, till exempel en kupong som du kan använda för att fylla på din mätare.

Läs mer

Energibesparingar
Kallväderbetalningar £ 140 Warm Home rabatt När ska du slå på värmen för vintern Vinterbränslebidrag

Varningsord

För de mest konkurrenskraftiga erbjudandena på din energianvändning säger experter att det är bäst att göra det jämför leverantörer var sjätte månad för att säkerställa att du har den lägsta avgiften för ditt hushåll .

Även om detta aldrig har varit så viktigt, om du kvalificerar dig för Warm Home -rabatten, se till att din nya leverantör erbjuder den först - eller att den nya tariffen är minst £ 140 billigare än den skulle vara med din nyare leverantör.

För att ta reda på det bästa erbjudandet för ditt hushåll, se vår guide på hur man byter energileverantör .

Alla leverantörer på programmet Warm Home Rabatt

Se Även: