Domaren anklagar Coronation Street Rita för att 'slösa domstolens tid och pengar' på dryckesavgift

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Förbjuden: Skådespelerskan Barbara Knox



En domare har lagt in i Corrie-legenden Barbara Knox för att ha tagit nästan ett år för att erkänna sin skuld för rattfylleri och slösa tid och pengar.



Tvålstjärnan, som har spelat Rita Tanner under de senaste 44 åren, hade anlitat kändisadvokaten Nick Mr Loophole Freeman för att bekämpa hennes ärende efter att hon greps i mars förra året och på allvar nekade till brott.



Men hon erkände dramatiskt sig skyldig när hon dök upp inför en domare som förbjöd henne i ett år. Skådespelerskan fick också en böter på 3 000 pund och dömdes att betala och 1 750 pund.

Knox erkände att han gjorde ett fruktansvärt bedömningsfel och bad om ursäkt för att han körde efter en livlig lunchtid med sin dotter Maxine Ashcroft.

Men distriktsdomaren Bridget Knight sa till 81-åringen: En enorm mängd tid har lagts ut, och kostnader har spenderats, av kronans åklagare och av dig.



Mr Freeman sa att Knox, som körde över gränsen trots att han varnades av polisen i Knutsford, Cheshire, att inte göra det, ångrar bittert hennes handlingar.

Barbara Knox lämnar Crewe mags idag efter att ha erkänt sig skyldig till rattfylleri

Förbjuden: Barbara Knox lämnar Crewe Magistrates Court efter att ha erkänt sig skyldig till rattfylleri (Bild: Paul Cousans/Zenpix)



Han sa till domstolen: Min klient erbjuder henne djupa ursäkter.

Den här frågan har gjort henne helt upprörd eftersom hon ser rattfylleri som ett mycket allvarligt brott.

Hon försöker inte motivera sitt fruktansvärda bedömningsfel, hon accepterar att hon var upphovsmannen till sin egen olycka.

spegel co uk måste se

Hon fick råd om att inte köra bil och ångrar att hon inte utnyttjade de råd som polisen hade erbjudit henne.

Detta är helt klart ett fall där hennes dom bedövats av alkohol och händelser som föregick gripandet.

Advokaten, som det hävdas att han debiterar kunderna 10 000 pund om dagen, tillade: Knox lider nu av det onda att förlora sin tidigare goda karaktär.

Knox, vars hörsel fördes fram två veckor efter hennes skuldbrott, kördes i dotterns Jaguar när polisen drog dem.

En allmänhet hade ringt 999 och trodde att 56-åriga Ashcroft var berusad vid ratten.

Hon andades ut på Middlewich polisstation och visade sig vara tre gånger gränsen.

Knox dök senare upp på Knutsford polisstation och trodde att det var där hennes dotter var.

Barbara Knox lämnar Crewe mags idag efter att ha erkänt sig skyldig till rattfylleri

Förbjuden: Barbara Knox lämnar domstolen efter att ha erkänt sig skyldig till rattfylleri (Bild: Paul Cousans/Zenpix)

kostnaden för london fyrverkerier

Hon höll Jaguars nycklar, slammade ord och känslomässiga, hörde Crewe tingsrätt.

Åklagare Jonathan Egan sa: Hon erbjöds hiss hem av poliser men tackade nej. Hon varnades om hon körde hon skulle stoppas och gripas.

Fru Knox gick till en parkeringsplats. Polisen följde efter henne och såg henne backa från en parkeringsplats. De gjorde ett andetagstest.

Resultaten visade att Knox, från Knutsford, hade 50 mg alkohol i 100 ml blod. Den lagliga gränsen är 35.

När skärmveteranen första gången dök upp vid domstolen i april förra året hävdade hon att hon hanterades av polisen.

Hon sa också: Jag förklarar mig skyldig.

Domare Knight påpekade att om hon hade erkänt brottet då skulle hennes förbud nästan vara över.

Hon berättade för Knox, beordrade också att betala en offertillägg på 120 £: Jag ger dig kredit för din motgång, ånger och erkännande, polisen försökte stoppa dig att köra.

Skådespelerskan gick med på att gå på en dryckeskörningskurs för att minska sitt straff.

Ashcroft, från Lechlade, Glos, fick körförbud i två år.

Mr Loophole vinner och misslyckas

Nick Freeman

Mr Loophole: Nick Freeman (Bild: Paul Cousans/Zenpix)

Vinnare

  1. Freeman hjälpte till att besegra fallet mot Top Gear -programledaren Jeremy Clarkson som anklagades för att ha klockat upp 82 km / h i en Alfa Romeo.
  2. Han hävdade framgångsrikt att Manchester Uniteds Sir Alex Ferguson var sjuk och försökte hitta en toalett efter att han anklagats för att ha kört på den hårda axeln på en överbelastad motorväg.
  3. Freeman ångrade David Beckhams förbud för fortkörning i sin Ferrari och insisterade på att hans klient flydde från en fotograf som hade svängt honom i 10 mil.
  4. Advokaten stoppade provkörningen av snookermästaren Ronnie O’Sullivan med dryckesdrivenhet och sa att han inte hade kunnat tillhandahålla ett urinprov på grund av sin depression.
  5. Han påpekade framgångsrikt att ett trafikmeddelande mottaget av cricketspelaren Andrew Flintoff för påstås ha kört i 87 km / h borde ha kommit in inom 14 dagar.

Förlorare

  1. Han kunde inte rädda modellen Caprice från ett rattfylleriförbud efter att hans försvar att medicin hade fått alkohol att ligga kvar i hennes blod längre avvisades.
  2. Freeman tvingades betala 5 000 pund för behandling utomlands för sin hund efter att ha missat att betala en premie på 100 pund på sin husdjursförsäkring.
  3. Han blev rappad av reklamvakthundar för påståenden på sin webbplats att han skulle ta personlig ansvar för varje fall som kommer in.
  4. Han misslyckades med att övertyga domarna om att 'kaotiska' vägarbeten hade fått komikern Omid Djalili att fångas för fortkörning.
  5. Advokaten misslyckades med att övertyga en domstol om att en farfar som dödades av förare Simon Martins var ”osynlig” eftersom han inte hade på sig en synlig jacka.

Se Även: