Var filmas Vicar of Dibley? Inuti den pittoreska byn som används för Dibley

Storbritannien Och Irland

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: BBC)



Vicar of Dibley har varit en stor favorit hos britter i decennier, och i år ser det ytterligare en popularitetsökning tack vare showens nya julspecialer, för att inte tala om de tre säsonger som finns att se på iPlayer.



Det ger oss en stor dos nostalgi när vi transporteras till pittoreska Dibley där Geraldine Granger (spelad av Dawn French) blir byns första kvinnliga präst.



Showen har också Emma Chambers James Fleet, Roger Lloyd Pack, Trevor Peacock och Gary Waldhorn med.

Så är Dibley en riktig plats? Tyvärr är byn fiktiv, men den goda nyheten är att serien spelades in i en riktig by, kallad Turville.

Till skillnad från Dibley ligger den inte i Oxfordshire, utan snarare Buckinghamshire.



Dibley är faktiskt byn Turville i Buckinghamshire

Den charmiga byn ligger i Chiltern Hills och ligger inbäddat mitt i en bild perfekt landsbygd, en kort bit från staden High Wycombe.



Den lokala kyrkan, St Mary The Virgin Church, fördubblades som Dibleys St Barnabus medan lokala stugor användes för yttre bilder av prästgården (inre bilder på Geraldines hus filmades i BBC -studiorna).

Den grad II-listade Windmill Cottage användes för exteriör och inre bilder av församlingsråd Jim Trott's hem. Vid ett tillfälle var det tillgängligt att hyra, men tidigare i år släppte ägarna ut det på marknaden.

En bild av byn Turville och den omgivande landsbygden

Olika platser i Buckinghamshire användes i showen (Bild: Getty Images)

Det är inte enda gången byn användes som bakgrund för ett tv -program; det dök också upp som Killing Eve, Jonathan Creek, Midsomer Murders och Little Britain.

Det är inte bara Turville som finns i serien. Andra platser i Buckinghamshire användes också för showen.

Till exempel användes de närliggande Highmore Cottages för skott av David Hortons hus, medan showens öppningskrediter innehåller scener från motorväg M40: s Stokenchurch Gap och Chiltern Hills.

Mycket av inspelningarna skedde också i BBC -studion i London.

Se Även: