Jersey bör vara högst upp på din önskelista med fantastiska stränder och fantastiska sevärdheter

Storbritannien Och Irland

Ditt Horoskop För Imorgon

Mont Orgueil slott i Gorey, Jersey



Duns! Duns! Duns! Ledsen för bullret, det är ljudet av att jag sparkar mig själv för att jag aldrig har varit i Jersey tidigare.



Det finns ingen särskild anledning varför, jag hade bara inte varit det, och inte heller min fru Debbie.



Men tack och lov har det misstaget nu rättats till. Och fantastiskt så också. Att komma dit var en jävel för oss: en 50-minuters hop från Gatwick-det går flyg från hela Storbritannien-sedan ut från flygplatsen i ögonblick. Den vänliga Hertz -hyrbilspersonalen fick oss på väg till vårt fordon på några minuter.

Vi bodde på det fyrstjärniga St Brelade’s Bay Hotel, en av de bästa fastigheterna på Kanalöarna. Eftersom vi inte skulle checka in förrän klockan 15 hade vi tid att utforska, så vi fortsatte längs kustvägen förbi hotellet till St Aubin, en ganska liten hamn med ett fort som nås av en kausväg vid lågvatten (mer om tidvatten senare) och gott om affärer och kaféer.

Efter en vandring hittade vi en bås vid hamnen som sålde Jersey -glass som ropade på att testas - godkänd med glans.



Närbild på två glassstrutar med utsikt över St Aubin i Jersey i bakgrunden

Jersey -glass i St Aubin

Vi åkte tillbaka till St Brelade's Bay för att titta på den vidsträckta bågstranden, som röstades 2019 till en av de bästa i Storbritannien. Väljarna hade inte fel, det är härligt, med hotell, kaféer, butiker och restauranger som kantar det. Om någon visade dig ett foto i en semesterbroschyr och berättade att det var södra Frankrike, skulle du tro dem.



Strandkammad, eremitkrabba beundrad och glass gick iväg, vi gick till hotellet, som ligger på fem tunnland mark på La Route de la Baie. Vi var glada över att bli uppgraderade till en magnifik penthouse -svit på fjärde våningen, som hade en lounge med te- och kaffefaciliteter, ett omklädningsrum och ett stort badrum med lyxiga bekvämligheter.

Ett hjärta ritat i sanden i Jersey

Du kommer att älska stränderna på Jersey

Svitens tveklösa höjdpunkt var balkongen med utsikt över stranden och bukten.

Vi tillbringade mycket tid där bara för att njuta av utsikten och ta en orimlig mängd foton.

är chris packham gift

Medan vi bara var på St Brelade's Bay för ett par nätter, är det välutrustat för en riktig veckolång semester med direkt tillgång till stranden, en stor utomhuspool och café-bar med lokala öl i de lummiga, terrasserade söderläge trädgårdarna , en fantastisk DW Health Club med ett stort gym och inomhuspool och ett spa (gästerna får gratis tillgång till hälsoklubben).

Bort från trädgårdens kafé-bar serveras drycker på solterrassen, i huvudbaren eller i den stora loungen.

Mat är en framträdande funktion på hotellet, där vår middag i Bay Restaurant utmärker sig. Vi hade båda trion laxstarter, med torsktermidor main till mig och stekt havsabborrefilé till Debbie; varje sista utsökta bit uppslukades, inklusive fantastiska lokala grönsaker - Jersey Royal potatis smakar verkligen bättre än din genomsnittliga King Edward (Table D'Hote tre kurser £ 36,95).

En man håller en eremitkrabba på stranden vid St Brelade's Bay

Eremitkrabba på stranden vid St Brelade's Bay

Frukosten var en bra buffé som gav oss en dag med sightseeing, med början vid Mont Orgueil Castle, i en fin miljö högt ovanför hamnen vid Gorey.

Det härstammar från början av 1200-talet och är en ö du måste se. Inträde är 13,40 £ men det finns gratis guidade turer och det är värt att gå med för att verkligen få insidan av den långa, rika historien. Det faktum att den fortfarande står beror inte på en liten del på Sir Walter Raleigh som som guvernör i Jersey 1600 avvisade en plan för att riva den när en ny fästning byggdes vid St Helier.

Iögonfallande skulptur inne i ett av utställningsrummen på slottet i Jersey

Det iögonfallande slottskonstverket

Från toppen kan du se Normandie kusten och Ecrehous revet som har en egen historia, efter att ha varit hem för sin ensamma 'kung' i 40 år på 1800 -talet och för en landsflyktig fiskare - i 14 år från 1961 - falskt anklagad för sexuella övergrepp mot barn. Missa inte slottets iögonfallande medeltida monarki Tree of Succession konstverk ( jerseyheritage.org ).

Nigel poserar framför den soliga utsikten över Jersey

Nigel besökte Jersey redan i september

Från avlägsna rev gick vi vidare till inte så avlägsna Sumatran orangutanger vid Jersey Zoo.

Det skapades 1959 av naturforskaren och författaren Gerald Durrell och är verkligen inte din normala, formella djurpark.

Istället finns det en engagerande vildhet och utrymme om det, och medan vi var glada över att se en babygorilla och massor av fascinerande fruktfladdermöss, var höjdpunkten att vi var själva på en utsiktsplattform över en vallgrav när ett halvt dussin orangutang svängde förbi för deras lunch.

Orangutanger tar sin lunch på Jersey Zoo

Orangutanger tar sin lunch på Jersey Zoo

De största trädlevande djuren i världen gömde sig hjärtligt, lekte lite, ögonklockade oss lite och drog iväg glatt tillbaka till sina höga abborre. Om du inte kan se dem i naturen måste detta vara det näst bästa ( durrell.org £ 16,50).

En kollega hade rekommenderat den nya ish baren/restaurangen The Square i centrala St Helier så vi kollade in den natten, via en lossare på den närliggande, trevliga Troubadour-puben.

Jersey ale -misshandlade fish and chips och en marulkskarry gick fantastiskt ner och vi var nästan lika glada efter att ha hånat som orangutangerna ( liberationgroup.com , elnät från £ 10,95).

Utsikten från St Brelade & apos; s Bay -hotellbalkongen på den gyllene stranden i Jersey

Utsikten från St Brelade & apos; s Bay hotellbalkong

För konsekvensens skull började vi dag två med ytterligare omfattande blickar mot viken från balkongen och körde till nordväst om ön för att se vattenfallet i en grotta vid Plemont Beach.

Högvatten och stökiga vågor innebar att vi inte kunde gå in, men vi såg vad som verkligen är ett vattenfall som faller in i en grotta; en härlig och spektakulär plats. Dessa tidvatten på Jersey är verkligen anmärkningsvärda och några av världens största på nästan 40 fot. När de går ut, de verkligen gå ut och St Brelade's Bay tömmer så mycket att du undrar om du kunde gå över till Normandie.

utsikt över Plemont i Jersey med klipporna och vågorna som kraschar mot stenar

Jersey erbjuder massor av vacker utsikt

Vid lågvatten fördubblas ön på 45,5 kvadratkilometer nästan i storlek och rev, stränder, gångvägar, klippbassänger och ostronbäddar exponeras i sex timmar; Naturligtvis, var mycket försiktig med inkommande tidvatten och kolla tidvattentabeller.

På eftermiddagen drog vi åter in på den historiska sidan av ön med expertguiden Marc Yates, från History Alive! Rundturer. Vi reste 6 000 år tillbaka i tiden till Les Monts Grantez neolitiska passage grav i St Ouen, där åtta skelett grävdes upp och reste bara sju århundraden till ruinerna av Grosnez Castle vid nordvästra spetsen av Jersey.

Här, även om havet disar, kunde vi se grannöarna Sark och Guernsey och ett tyskt observationstorn, som såg ut som om det hade rymt från en kejserlig militär utpost i en Star Wars -film. Det byggdes under andra världskrigets ockupation och Marc lade till några fascinerande utdrag om de dystra åren för öborna

Vi återvände till hotellet via en titt på Faulkner Fisheries, en fisk- och skaldjursrestaurang i ett stort tyskt vapenutrymme och dramatiskt belägna La Corbière -fyren.

Jerseyguiden Marc Yates poserar framför några ruiner på ön

Jerseyguiden Marc Yates gav en utmärkt turné

En utmärkt och välpresenterad turné av Marc och rekommenderas starkt (history-alive.je Part Day Private Tour (1-6 personer) £ 195).

Från Marc till Mark, och i synnerhet det exklusiva köket från Mark Jordan på restaurangen Beach i St Peter. Maten och servicen var lika härlig som vid stranden, med hummertermidor och stekt laxnät (25 £ och 18,50 £).

En närbild av en svart tallrik med ett skotskt ägg

Det smakrika skotska ägget

Men det var min sensationella frittgående skotska ägg och piccalilli-förrätt (£ 9) som stal showen.
(markjordanatthebeach.com).

Alla bra saker tar slut och vi var uppe tidigt för att lämna hyrbilen, säga ett motvilligt farväl till denna underbara ö och ta den 9 -tiden hoppa tillbaka till Gatwick.

Duns! Duns! Duns! Förlåt, där går det igen ...

Covid-19 medveten

Vi reste till Jersey i september 2020 och deltog i schemat för coronaviruset vid ankomst, med meddelande om våra [negativa] resultat som kom långt inom de tilldelade 24 timmarna.

Under tiden, som vi rekommenderat, fastnade vi för utomhusaktiviteter och förblev socialt distanserade med masker och handdesinfektionsmedel som användes vid behov - plus regelbundna textkontroller från staten för att be om vår hälsostatus.

Kolla upp gov.je för Covid -åtgärder när det är säkert att resa.

Bästa tipsen när du besöker Jersey

En närbild av en fruktfladdermus som hänger upp och ner på Jersey Zoo

Häng runt för ett fruktfladdermusvaktssamtal i djurparken

  • Ge gott om tid att resa runt med bil. Ja, Jersey är en liten ö men vägarna är smala och slingrande och maxhastigheten är 40 km / h.
  • Jersey Zoos målvaktssamtal är utmärkta, vi njöt verkligen av den informativa och underhållande om fruktfladdermöss.
  • Kaféet ovanför Plemont Beach använder lokala råvaror och är populärt av en anledning, så det kan vara svårt att parkera på den smala vägen. Det finns en enklare bilpark som ligger bara en kort promenad bort.

Kommer dit

Flyg till Jersey är tillgängliga från Birmingham, Bristol, Exeter, Gatwick, Glasgow, Heathrow, Manchester och Southampton; färjor seglar från Poole och Portsmouth.

Hertz erbjuder biluthyrning i helgen från flygplatsen från £ 72. Läs mer på hertzci.com

Rummen på St Brelade’s Bay Hotel, Jersey, i juni börjar på £ 230 per natt på B&B; 300 £ middag, B&B. Läs mer på stbreladesbayhotel.com

james mcavoy anne marie duff baby

Du kan också få mer information och tips om jersey.com .

  • Resebegränsningar gäller under pandemin. Kontrollera alltid regeringens vägledning innan du planerar, bokar eller åker på en resa.

Se Även: