James McAvoy och Anne -Marie Duff delas: Från Shameless till Hollywood - deras dömda kärlekshistoria

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Nyheten om James McAvoy och Anne-Marie Duff som splittrades skakade showbizvärlden.



Parningen ansågs vara ett av de starkaste paren i showbiz, med deras tystnad över deras äktenskap som utstrålar ett förtroende för deras förhållande.



De träffades första gången när de arbetade med Shameless 2003, där Duff spelade kärleksintresset för hennes blivande mans karaktär. Anne-Marie spelade Fiona, allt peroxidhår och syrliga zigenare örhängen, medan James spelade Steve.



Fiona (Anne-Marie Duff) och Steve (James McAvoy) var kärleksintressen på skärmen (Bild: KANAL 4)

Anne-Marie Duff och James McAvoy träffades 2003 (Bild: KANAL 4)

aj pritchard flickvän abbie

Ironiskt nog tackade Anne -Marie nästan nej till Shameless (som gick i 11 serier) - det var först efter att hennes mamma läst manuset som hon blev övertygad.



Scener mellan paret strök av sexuell kemi och det avslöjades snart att de dejtade i verkligheten. Men båda sa att de aldrig skulle prata om sitt äktenskap på röda mattor eller i intervjuer.

Skådespelaren James McAvoy och flickvännen Anne-Marie Duff anländer till Royal Film Performance och världspremiären av 'The Chronicles Of Narnia' i Royal Albert Hall den 7 december 2005 (Bild: Getty)



2006 slöt paret ihop i en lugn ceremoni.

När han talade ett år efter bröllopet avslöjade McAvoy att de gillade att ha ett 'normalt liv'.

Han sa till Washington Post: 'Vi pratar inte mycket om varandra och vi kommer inte tillsammans på många evenemang. Vi gläder oss verkligen över att ha ett normalt liv. '

X -Men: Apocalypse -skådespelaren och hans fru - som välkomnade ett barn, Brendan, till världen tillsammans 2010.

Den brittiska skådespelaren James McAvoy med sin fru Anne-Marie Duff poserar i Londons Mayfair, den 26 januari 2010, för att delta i den brittiska premiären av deras senaste film, The Last Station. (Bild: Getty)

James McAvoy och Anne Marie Duff anländer till Elle Style Awards 2008 på The Westway den 12 februari 2008 i London, England. (Bild: Getty)

Anne-Marie sa om moderskapet: '' Jag bodde inte riktigt själv förrän jag var i 30-årsåldern. Och moderskap är en episk händelse.

'Du kan inte låta bli att förändras av det - och det är viktigt att vara ... bara för att du känner något, är den känslan inte alltid prioriterad. Jag antar att det är att vara vuxen, eller hur? Hur hon lever har också förändrats. 'Pre-baby, jag var en riktig yogakanin. Nu är jag ganska lös ... jag sjunger för min pojke och han sjunger också.

Båda är framgångsrika skådespelare, Anne-Marie har spelat Elizabeth I, Margot Fonteyn, Saint Joan, Berenice och John Lennons mamma i olika film- och scenproduktioner.

James är nu på promospåret för X Men och har varit på Graham Norton igår kväll med Hollywoodstjärnan Jennifer Lawrence.

Anne-Marie Duff och James McAvoy deltar i Evening Standard Theatre Awards på The Old Vic Theatre den 22 november 2015 i London, England. (Bild: Getty)

I ett uttalande i går sa paret: ”Det är med enorm sorg att vi har kommit fram till beslutet att skilja sig.

'Vi går in i nästa fas med fortsatt vänskap, kärlek och respekt för varandra och det gemensamma fokuset på att ta hand om vår son.

'Vi ber dig att respektera vårt och, viktigast av allt, vårt barns integritet under denna tid.'

Läs mer: Patrick Stewart förvarar påsen med James McAvoys hår i ett kassaskåp hemma hos honom

Se Även: