Storbritanniens första officiella red light -distrikt som stängde ner 7 år senare efter antalet fall

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

En kvinna stod bredvid en man

Programmet lanserades 2014(Bild: Getty Images/iStockphoto)



Storbritanniens första officiella rödljuszon kommer att stängas av nästan sju år senare efter att antalet sexarbetare sjunkit under pandemin.



emily trubbig svart änka

Systemet - känt som Holbeck Managed Approach lanserades första gången 2014 och blev det enda stället i landet där sexarbete på gatan legaliserades.



Prostituerade tilläts att begära straffare vid vissa tidpunkter över natten utan rädsla för att bli arresterade i 200 000 pund per år, Leeds Live rapporterar .

Det inrättades i ett försök att göra sexarbete säkrare för kvinnor, men blev snabbt en stridspunkt bland invånare i närheten.

Lokalbefolkningen hävdade att sexuell aktivitet rann ut på deras gator, medan andra sa att kvinnor och småbarn närmades av män som kom till området för att leta efter sex.



En kvinna som talar till en person i en bil

Lokala invånare hade tävlat mot det (Bild: © Glen Minikin)

Flera protester hölls mot systemet, trots siffror som tyder på att det fick sexarbetare att känna sig säkrare.



På tisdagen meddelade Leeds stadsfullmäktige och West Yorkshire -polisen att Holbeck Managed Approach formellt skulle stängas, bara ett år efter att en oberoende granskning på 50 000 pund föreslog att den skulle fortsätta utan några nedskärningar.

Stöd kommer att ges till sexarbetare och rådet säger att det 'fortfarande är fast beslutet att hantera sexarbete på gatan på det mest lämpliga sättet för att minska skador i samband med sexarbete på gatan'.

En polisnärvaro kommer också att upprätthållas för deras säkerhet, men kvinnor kommer inte längre att få arbeta fritt på Holbecks gator.

vas j morgan tulis

'Jag accepterar att det har varit en ojämn väg för några av invånarna i lokalsamhället', säger Cllr Debra Coupar, biträdande ledare för Leeds stadsfullmäktige.

En kvinna som står på en gata

Det lanserades för att göra sexarbete säkrare för kvinnor (Bild: © Glen Minikin)

”Vad jag skulle säga är att vi har haft många fördelar med den hanterade metoden; polisresurserna och reningsresurserna.

'' Jag accepterar att fördelarna under åren inte alltid har upprätthållits, men under de senaste två eller tre åren har vi lagt till särskilda resurser som har gjort en enorm skillnad för folket i Holbeck.

'Men jag överlåter det till invånarna att bedöma om det var en framgång eller inte.'

Den Managed Approach har officiellt stängts sedan förra året, när Safer Leeds Partnership genomförde nödåtgärder för att tillfälligt stänga zonen på grund av Covid-19-pandemin.

jenna dewan och channing tatum
En person på gatan i Holbeck

Det stängdes officiellt förra året på grund av Covid (Bild: Getty Images)

En person på gatan n Holbeck

Kostnaden för programmet var cirka 200 000 pund per år (Bild: Getty Images)

'Alla befogenheter kommer att användas för att förhindra försäljning eller köp av sex i området', sade ett uttalande i mars 2020.

Det tillfälliga beslutet kommer faktiskt att fortsätta på obestämd tid, även om fortsatt stöd kommer att ges till sexarbetare i ett försök att hjälpa dem att lämna branschen.

Siffror visar att antalet kvinnor i gatuexarbete i Holbeck har minskat med cirka 50 procent sedan 2017, även om det fortfarande uppskattningsvis är 22 kvinnor som arbetar som prostituerade i området.

kommer smith calvin harris

'Vi måste erkänna att pandemin har haft en påverkan när det gäller dessa siffror', säger Paul Money, chef för Safer Leeds -partnerskapet.

'Det finns en risk att när sociala distansrestriktioner upphör helt kan vi se en ökning, men vår intelligens säger inte att det kommer att bli en betydande ökning.'

Som svar på nyheterna sa en talesperson för kampanjgrupperna Save our Eyes and Voice of Holbeck: 'År 2017 blev det klart att det fanns stora misslyckanden och att kvinnorna som det var avsett att hjälpa inte kunde respektera vare sig verksamhetsområdet eller driftstider.

'Detta ledde till en enorm skadlig inverkan på de boende som bor i närheten, vars gator övertogs av prostitution och bromsar krypning utöver de tilldelade gatorna.

'Vi är glada att höra att några av våra rekommendationer antas, till exempel att förbjuda krypning av kryp och fotgängare. Män som utsätter sig för utsatta kvinnor i gatuprostitution är inte längre välkomna eller tolererade i Holbeck. '

Se Även: