Var Michael Jackson verkligen kastrerad? Konspirationsteori debunker Conrad Murrays bombkrav

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Michael Jackson kan ha dött för 10 år sedan (eller inte, om du tror de vansinniga fansen), men hans bisarra liv är fortfarande föremål för intensiv spekulation.



Från rykten om hans schimpans, Bubbles; hans uppenbara behov av att sova inne i en syrekammare varje natt och de chockerande anklagelserna kring hans olämpliga beteende med yngre pojkar, spekulationer om Jackson är lika utbredda efter hans död som när han fortfarande levde.



Ett rykte som fortsätter att växa fram genom åren är den förmodade kastrationen Michael & s pappa Joe Jackson satte honom genom puberteten för att hålla sin sångröst hög.



Michaels egen personliga läkare, Conrad Murray - som suttit två år i fängelse efter att ha blivit skyldig till Jacksons ofrivilliga mord - gav trovärdighet åt teorin i sin bok 2016 This Is It! Dr Conrad Murrays och Michael Jacksons hemliga liv.

1966: Michael Jackson, från hans dagar som en del av The Jackson 5, poserar för kameran

Michael Jackson från hans dagar som en del av The Jackson 5 1966

700 ängelnummer betydelse
Dr Conrad Murray

Dr Conrad Murray hävdade att Jackson hade kastrerats av sin far Joe för att behålla sin höga sångröst (Bild: Reuters)



I den hävdade han att patriarken från Jackson 5 hade tvingat Michael att ha hormoninjektioner vid 12 års ålder, uppenbarligen för att behandla ett fall av tonåring akne.

Men kränkande Joe Jackson påstods ha utsatt sin son för en kur av manliga hormoner som stoppar produktionen av testosteron hos män och kan åstadkomma en kemisk kastration, vilket håller rösten hög om hormonerna ges innan puberteten börjar.



'Den grymhet uttryckt av Michael som han upplevde i sin fars hand', filmades Murray efter att han släpptes ur fängelset.

'Det faktum att han var kemiskt kastrerad för att behålla sin högljudda röst går inte att säga ... jag hoppas att Joe Jackson hittar förlossning i helvetet.'

Michael själv talade en gång om sin försvagande akne och avslöjade att han kände sig självmordsbenägen när hans släktingar kritiserade hans utseende.

Michael Jackson

Jackson fick akne-behandlingar injektioner när han var 12-men en läkare hävdade att dessa var hemliga anti-manliga hormoner

'En kusin skulle alltid göra det här mot mig när han ser mig, försöker poppa mina finnar. Jag skulle gå till sovrummet och gråta, säger han till Martin Bashir i den banbrytande 2003 -dokumentären Living With Michael Jackson.

På tal om vad hans far skulle säga till honom som barn, fortsatte Michael: 'Gud din näsa är stor, du fick det inte av mig' ... Du vill dö. Du vill dö, och ovanpå det måste du gå på scenen i rampljuset inför hundratusentals människor och bara ... gud, det är svårt.

'Jag hade varit lyckligare med mask.'

betydelsen av siffran 26

Murray var inte den enda experten som flaggade för att Michael hade genomgått en kemisk kastration.

Den franske läkaren Alain Branchereau berättade för Medical Xpress 2011 att Jackson tydligt hade 'röst från en kastrato' och pekade på hormonet Cyproterone, som kan användas för att behandla akne och stänga av manliga hormoner.

Joe och Katherine Jackson anländer till domstolen (Bild: Reuters)

Michaels kränkande pappa Joe och hans mamma Katherine Jackson

vad betyder 1001

Läkemedlet 'håller ett barns struphuvud hela sitt liv i en mans kropp', skrev Branchereau senare i sin bok Michael Jackson: The Secret Of A Voice.

Men hans teori rubbades av forskare som påpekade att Cyproterone fortfarande var i kliniska prövningar på 1970 -talet, när Jackson skulle ha fått det, och att han verkade ha genomgått puberteten som normalt.

Jacksons obduktion verkade också hälla kallt vatten på den febriga kastrationsteorin.

Rättsfallets rapport fann: 'Genitalia är av en vuxen man. Penis verkar omskuren. Extremiteterna visar inget ödem [svullnad], leddeformitet eller onormal rörlighet. '

Det bekräftade vidare att Jackson struphuvud verkade normalt.

Jacksons obduktion avslöjade inget ovanligt med hans könsorgan eller struphuvud

'Det finns inget ödem i struphuvudet. Både hyoidben och struphuvud är intakta utan frakturer. Ingen blödning är närvarande i de intilliggande halsorganen, investerande fascia, bandmuskler, sköldkörtel eller visceral fascia.

'Båda testiklarna finns i pungen och är anmärkningsvärda och utan trauma.'

nåd karla adams kort

Så varför kvarstår konspirationen att Jackson var en eunuch?

En anledning kan vara att det poppade upp som ett rykte för att stärka Michaels förnekelse att han någonsin fysiskt misshandlat unga pojkar.

Jackson anlände till domstolen för sin rättegång inför barnmisshandel i april 2004 (Bild: Getty Images Nordamerika)

Han ställdes inför rättegång 2005 för sju fall av övergrepp mot barn och två anklagelser om att ha administrerat ett berusande medel till en 13-årig pojke-men trots bevis från några av hans påstådda övergripare friades Jackson för varje anklagelse.

Men vid något tillfälle under hans rättegång berättade hans juridiska team för domstolen att han hade kastrerats och därför inte kunde sexuellt övergrepa någon med sin penis - något som utan tvekan skulle ha hjälpt hans fall, om det hade varit sant.

Så var det inget mer än påhittade påståenden från en vanärad läkare, som fortfarande hade ont efter att ha blivit placerad bakom galler för sin mest kända klient?

Kunde Conrad Murray bara ha gjort bombspråket påstått att han skulle sälja kopior av hans bok efter hans fängelse?

En sak är säker: Michael Jacksons konspirationsteorier kommer att fortsätta att rasa tills de närmaste i livet kan göra rekordet en gång för alla.

Läs mer

Michael Jacksons Leaving Neverland -dokumentär
Hur man tittar Vem är Wade Robson? Första trailern Sjuk & apos; barnbröllop & apos;

Se Även: