Gaspannor ska 'förbjudas från 2025' - vad det betyder för ditt hem förklarat

Energiräkningar

Ditt Horoskop För Imorgon

Hushållen varnas för att gaspannor kan förbjudas från 2025 enligt planer för att hantera klimatförändringar och hjälpa världen att nå sitt nollutsläppsmål.



Det är en av 400 åtgärder som fasas in för att hantera den globala uppvärmningen, med andra förändringar, inklusive ett förbud mot försäljning av högförorenande bensin- och dieselbilar fram till 2030.



Coop jul öppettider 2019

När gas produceras släpper den ut koldioxidutsläpp i miljön, vilket i sin tur bidrar till det övergripande klimatproblemet.



För att hantera det sa International Energy Agency (IEA) att inga nya fossila bränslepannor ska säljas från 2025, förutom där de är kompatibla med väte.

En gaspanna med värmepump kan spara husägare i ett fyrbäddshus 1300 pund per år på sina värmekostnader

En gaspanna med värmepump kan spara husägare i ett fyrbäddshus 1300 pund per år på sina värmekostnader (Bild: Getty)

IEA sa att vägen till att minska utsläppen till 'netto -noll' år 2050, som behövs för att förhindra farliga temperaturstegringar, är 'smal men ändå uppnåbar'.



Global uppvärmning av mer än 1,5 C över förindustriella nivåer kan skada ekosystem och jorden genom mer extremt väder och högre havsnivåer.

Fatih Birol, IEA: s verkställande direktör, sa: 'Omfattningen och hastigheten på de ansträngningar som krävs för detta kritiska och formidabla mål gör detta till den kanske största utmaningen mänskligheten någonsin har mött.'



Vad det betyder för ditt hem

Det finns varningar om att från 2023 kommer nybyggda bostäder att behöva ha koldioxidsnåla alternativ, till exempel elektriska värmepumpar installerade istället för traditionella pannor.

För alla andra måste husägare byta ut sina gamla gaspannor inom de närmaste åtta åren.

Just nu installeras cirka 30 000 värmepumpar varje år i hem i Storbritannien, men regeringen vill öka detta till 600 000 per år med målet 2028.

Ofgem har sagt att det också tittar på olika sätt att göra bostäder elektriska, till exempel genom att använda el för att driva värmepumpar.

Värmepumpar och nätverk med låga koldioxidutsläpp kan lägga till 5 000 pund i kostnaden för en nybyggnad, på grund av att det ofta handlar om golvvärme och större radiatorer. Det kan jämföras med en typisk panna på 1000 pund.

Men att byta ut en gaspanna med en värmepump kan spara husägare i ett fyrbäddshus 1300 pund per år på sina värmekostnader, enligt siffror från Rated People.

En rapport från More Than visar att 49% av husägarna planerar grönare förbättringar av sina hem under de kommande 12 månaderna.

Cirka åtta av tio personer sa att de hoppas kunna ersätta sin gaspanna med gröna alternativ, varav var fjärde vill installera ett solvattenvärmesystem.

Andrew Moore, på Mer än försäkring, sa: Husägare har möjlighet att omfamna grönare alternativ för att värma sitt hem.

'Genom att installera mer energieffektiva värmesystem kan husägare spara upp till 8 700 kg koldioxidutsläpp från att komma in i atmosfären varje år, upp till 183 pund på sin årliga energiräkning.

Vilka alternativ finns och hur mycket kostar det?

Vi frågade Thomas Goodman, konstruktionsexpert på MyJobQuote, för några råd om vilka koldioxidsnåla alternativ som finns tillgängliga för brittiska hushåll och hur mycket de skulle kosta att använda.

'År 2019 tillkännagav den brittiska regeringen sina planer på att förbjuda gaspannor och uppmuntra användningen av koldioxidsnåla alternativ i brittiska hushåll, sade han.

'Här är några grönare uppvärmningsalternativ du kanske vill överväga:'

Värmepumpar

Värmepumpar är ett effektivt miljövänligt alternativ som drivs av el. De arbetar med att använda små mängder el för att samla upp värme från kalla utrymmen, som sedan släpps ut i varma områden.

Både luft- och markvärmepumpar är pålitliga året runt. De klassificeras också som en hållbar energikälla, eftersom de använder naturlig värme och inte avger några växthusgaser.

Kostnaden för att installera en värmepump är avsevärt hög på cirka £ 900 till £ 1300. Att ha en värmepump monterad kvalificerar sig dock för Renewable Heat Incentive (RHI) -betalningar.

För ett vanligt hem med två eller tre sovrum kan du få cirka 1300 pund för en markvärmepump eller över 2 500 pund för en värmepump för luftvärme.

De flesta familjer bör förvänta sig en minskning av sina energiräkningar när de använder en värmepump, eftersom de producerar en stor mängd värme med bara en liten eleffekt.

Driftskostnader: Driftskostnaderna varierar från 870 pund till över 1 000 pund per år för ett hushåll med fyra personer för både uppvärmning och vatten.

Biomassapannor

En biomassapanna är ett bra grönt alternativ till en gaspanna, eftersom de istället för gas drivs mestadels av brinnande stockar, flis, pellets. Men mat, industri- och animaliskt avfall kan också användas.

Förbränningsprocessen är hållbar, eftersom halten av koldioxid som produceras är lika med mängden som släpps ut under anläggningens växande tillstånd.

Detta säkerställer berättigande till RHI -betalningar, eftersom du kan få upp till £ 2,85 per kWh med en biomassapanna, så länge du väljer en vedpelletspis.

Innan du investerar i en biomassapanna bör du vara medveten om de höga kostnaderna i förväg, eftersom installationen av denna typ av panna kan kosta allt från £ 5000 till £ 25.000.

är tapas 7 fortfarande vänner

Det kan också ta en betydande mängd utrymme, så du måste se till att du har rätt plats innan pannan monteras.

Driftskostnader: Du kan göra betydande besparingar med en biomassapanna, eftersom de årliga driftskostnaderna för ett genomsnittligt hushåll tenderar att prissättas till 860 pund för en träpelletsmodell eller drygt 890 pund för en flisbiomassapanna.

Registrera dig för NEWSAM Money & apos; s nyhetsbrev för de senaste råd och nyheter

Från universell kredit till löptid, anställningsrättigheter, reseuppdateringar och ekonomiskt nödhjälp - vi har alla de stora ekonomiska historierna du behöver veta om just nu.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev från NEWSAM Money här.

Se Även: