Vinnie Jones och Paul Gascoigne: Den otaliga historien bakom den ökända penisgreppbilden

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

Paul Gascoigne var Englands mest begåvade fotbollsspelare under de senaste 50 åren-och en clown i världsklass utanför planen.



I en ny bok, Our Gazza: The Untold Tales, en svindlande roll av hans tidigare lagkamrater, chefer och klubbtjänstemän berättar historierna bakom ett geni och hans obevekliga aptit för upptåg.



En unik samling av anekdoter, sammanställd av toppjournalisten John Richardson, får dig att skratta och gråta över kung Gazzas underbara galenskap.




Det var en av de mest ikoniska sportfotografierna genom tiderna - Vinnie Jones tog Paul Gascoigne i matlådan.

Och när Gazza erkände ett bra jobb som gjordes av människor genom att skicka en ros till Jones, återvände Crazy Gang-hårda mannen servering med sitt eget betyg ... en toalettborste.

Tre månader efter deras annars anmärkningsvärda 0-0-dragning mot Newcastle i februari 1988 chockade Wimbledon Liverpool på Wembley.



I FA -cupfinalen, Jones & apos; metoder för att hålla koll på Steve McMahon var tillräckligt robusta, men de kunde inte jämföras med den primitiva klämman som fick Gazzas ögon att vattna.

Vinnie Jones tar tag i Newcastle United -fotbollsspelaren Paul Gascoigne (Bild: )



Jones sa: Det första jag sa till honom när jag kom nära honom var att jag inte skulle spela någon fotboll och inte heller han.

Jag lämnade honom sedan och tillade: & apos; Hej, fet, jag kommer tillbaka för dig om en minut. & Apos; Monte Fresco, tidningsfotografen, som så småningom tog bilden av mig och Gazza, hörde det och bestämde sig för att bara koncentrera oss på oss två. Det var ett spel som gav resultat.

När en Newcastle-frispark togs ville jag inte att Gazza skulle gå framåt mot bollen. När vi rusar sa han plötsligt till mig: & apos; Du tjänar dina £ 100 idag. & Apos;

Det var tänkt som en förolämpning, så jag tog bara tag i honom av du-vet-vad och det var spot-on. Det blev inget bråk. Det var rakt på knappen och jag släppte inte.

Matchen slutade 0-0 så jag antar att alla var glada att greppet hände eftersom det inte fanns mycket annat att prata om.

I omklädningsrummet efter matchen berättade killarna vilket bra jobb jag hade gjort på Gazza.

Vinnie Jones vann FA -cupen med Wimbledon 1988

Sedan öppnades dörren och en av markpersonalen kom in med en röd ros och berättade att Gazza hade skickat den.

Jag sa till honom att vänta en minut medan jag sprang in på toalettområdet och fick myrborsten och bad honom sedan gå tillbaka till Newcastle -omklädningsrummet och lämna över det till Gazza.

Gascoigne krävde ett mått på hämnd senare samma år, vilket skingrade gränserna mellan hästspel och livsfara.

Gazza kom till mitt hus strax efter att han hade flyttat från Newcastle till Spurs, återkallade Jones. Han kom för att följa med mig i lite lerduveskytte.

Vår Gazza: Otaliga berättelser

Det visade sig vara som ett avsnitt av Only Fools And Horses. Han tog ett skott och vände sig om med sitt dubbelpipa hagelgevär i min riktning och sa: 'Tycker du att jag gör hälsosamt som? & Apos;

Jag och mina kompisar föll på golvet när jag skrek, & pos; rikta pistolen åt andra hållet du dumma prat. & Apos; Tillbaka kom svaret: & apos; Varför försöker du inte ta tag i mina b ****** nu?! & Apos;

Vi hade stor respekt för varandra och blev stora vänner.

*Vår Gazza: The Untold Tales, av John Richardson, publicerad av Reach Sport

Se Även: