Oddsen för allmänna val 2018 då Theresa Mays Brexit -avtal leder till massavgångar

Politik

Ditt Horoskop För Imorgon

Brittiska premiärministern Theresa May levererar ett Brexit -uttalande på Downing Street(Bild: Dan Kitwood)



Theresa Mays regering har blivit orolig när hennes föreslagna Brexit -avtal har fått fem ministrar att avgå.



Brexit-sekreteraren Dominic Raab och arbets- och pensionssekreteraren Esther McVey har båda slutat, tillsammans med yngre Brexit-minister Suella Braverman, Anne-Marie Trevelyan och Nordirlands minister Shailesh Vara.



Dessa avgångar ökar chansen för en Tory -ledarskapsutmaning, eftersom premiärministerns starka och stabila position ser allt mer ömtålig ut.

Labour kommer att rösta emot Mays avtal, som Jeremy Corbyn har beskrivit som 'halvbakat'.

Jeremy Corbyn har varit kritisk till Theresa Mays föreslagna Brexit -avtal



Varken Brexiteers eller Resters verkar vara nöjda med det föreslagna Brexit -avtalet, eftersom det innehåller en 'Brexit -backstop' som kommer att hålla Storbritannien låst i EU: s tullregler.

När är nästa allmänna val?

Nästa allmänna val kommer att hållas senast den 5 maj 2022.



Theresa May har vid upprepade tillfällen sagt att det inte är av riksintresse att utlysa ett tidigt val, men som det ser ut är oddsen för ett 2018 års allmänna val 9/1.

Oddsen för nästa allmänna val är 2019/5/6.

Om Theresa May kommer att överleva som premiärminister tills dess återstår att se. Oddsen för att hon ska ersättas som Tory -ledare 2018 ligger för närvarande på 4/5. Boris Johnson är favoriten att ersätta henne.

Läs mer

Brexit -nyheter och Brexit förklaras
Vad senaste Brexit -rad handlar om Storbritannien kräver & apos; realism & apos; från Bryssel Storbritannien ställer 9 krav på handelsavtal Vi behöver 50 000 nya tullombud

Se Även: