Jeremy Corbyn och Diane Abbott 'hade en smäll på 1970 -talet'

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Jeremy Corbyn

Viktiga allierade: Jeremy Corbyn och Diane Abbott sitter på första bänken för första gången



Jeremy Corbyn hade ett förhållande med högsta allierade och skuggsekreterare för internationell utveckling Diane Abbott, rapporteras det idag.



The Times hävdade att frågor har väckts om Labour -ledarens förmåga att ingripa i tvister som rör Abbott efter deras & apos; korta släng & apos; på 1970 -talet.



Men Corbyns allierade har slagit tillbaka och påpekat tidningens påståenden att par inte gjorde någon hemlighet om att vara älskare - och sa att nyheterna var irrelevanta.

  • Läs mer:

En påpekade: 'Är det bara jag som tycker att det är a) sött och b) ingen av någons verksamhet?'.

Paret var båda högprofilerade vänsterråd i norra London i slutet av 1970-talet och var viktiga politiska allierade och blev parlamentsledamöter på 1980-talet.



man utd nike affär

De blev målet för Tory-attacker redan 1987, när en svartvitt affisch placerade sina ansikten sida vid sida och hävdade att de var & militära & apos ;.

Mål: Corbyn och Abbott presenterades båda på denna Tory -attackaffisch 1987 (Bild: Conservative Party Archive/Getty Images)



Enligt The Times , Corbyn var redan separerad från sin första fru vid den tiden och förhållandet innebar att han och Abbott tog semester tillsammans.

Detaljerna sägs ha framkommit efter en rad vid måndagens första stormiga parlamentariska Labour Party -möte.

Rapporter hävdar att Labours nya ledare inte har ingripit & apos; när Abbott hamnade i strid med en parlamentsledamot, Jess Phillips, om kvinnornas frånvaro i de stora statliga ämbetena & apos ;.

Corbyn ägnade sin ledarskapskampanj åt att räcka mot & apos; personlighetspolitik & apos; i media och slog till mot personliga attacker mot honom.

Vid sitt sista möte två dagar innan han vann sa han & apos; otäckt och obehagligt & apos; attacker mot honom under flera månader hade gjort & apos; djupt ont för min familj och mina vänner & apos; .

Talesman för Corbyn och Abbott har avböjt att kommentera.

Tidslinje

Vem är i Jeremy Corbyns skuggskåp?

  1. Ledare: Jeremy Corbyn

    Den veteran vänsterbacken stormade till seger med 59,5% av rösterna. Ersätter: Ed Miliband. År som MP: 32. År på frontbench: 0.

    reginald v. yates
  2. Skuggkansler: John McDonnell

    Corbyns kampanjchef som beskriver den nya ledaren som sin enda vän i parlamentet. Att få jobbet trots hans hårdvänliga åsikter är en stilig belöning och skickar ett trubbigt meddelande till Blairites. Ersätter: Chris Leslie. År som MP: 18. År på frontbench: 0.

  3. Vice ledare: Tom Watson

    Den frispråkiga parlamentsledamoten gjorde sin karriär under Gordon Brown och delar inte alla Corbyns åsikter - men de båda har en avsmak för vissa delar av pressen. Ersätter: Harriet Harman. År som MP: 14. År på frontbench: Fyra.

  4. Shadow Home Secretary: Andy Burnham

    Tvåan är den enda andra ledarskapsutmanaren som accepterar en kabinettsposition. Han sa att Labour måste förstå Ukip -väljare, så vad blir invandringspolitiken? Ersätter: Yvette Cooper. År som MP: 14. År på frontbench: 9.

  5. Shadow Health Secretary: Heidi Alexander

    MP förde en hård kampanj mot en ökänd Tory A&E nedläggning i Lewisham, södra London. Hon kommer att vara en av de mest trafikerade kvinnorna i ett skåp som har män i de flesta av de bästa jobben. Ersätter: Andy Burnham. År som MP: 5. År på frontbench: 2.

  6. Shadow Foreign Secretary: Hilary Benn

    Sonen till Corbyns hjälte, den legendariska vänsteroratören Tony Benn, är en av de enda parlamentsledamöterna som behåller sitt jobb i skuggskåpet. Ersätter: Ingen. År som MP: 16. År på frontbench: 12.

  7. Skuggutbildningssekreterare: Lucy Powell

    Ed Milibands kampanjchef har bara varit parlamentsledamot sedan 2012 och vann i ett extraval efter att hon hade huvudet på den tidigare ledarens bud att leda partiet. Hon måste möta Nicky Morgans skolreformer efter det att Blairite Tristram Hunt avgick. Ersätter: Tristram Hunt. År som MP: 3. År på frontbench: 2.

  8. Shadow Work and Pensions Secretary: Owen Smith

    Den walisiska parlamentsledamoten kommer att uppmanas att gå för fullt när han utmanar Iain Duncan Smith över nedskärningar i välfärden i Tory - en av Corbyns största kampanjfrågor och en tagg i sidan av resten av Labour. Ersätter: Rachel Reeves. År som MP: 5. År på frontbench: 5.

  9. Skuggsamhällssekreterare: Jon Trickett

    Gordon Browns tidigare assistent var tidigt konverterad till Corbynmania och nominerade honom innan parlamentsledamöter började låna ut sina namn bara för att ge honom en chans. Han kommer att vara en säkrare insats än tidigare innehavare Emma Reynolds, en av många riksdagsledamöter som har slutat. Ersätter: Emma Reynolds. År som MP: 19. År på frontbench: 5.

  10. Shadow Business Secretary: Angela Eagle

    Veteranen MP var en finansminister, och Corbyns konkurrenter är arga att hon inte gjorde Shadow Chancellor. Hon kommer dock att vara Corbyn's stand-in på PMQs. Blanda inte ihop henne med sin tvillingsyster Maria, som också är i skuggkabinettet - se nedan. Ersätter: Chuka Umunna. År som MP: 2. 3. År på frontbench: 8.

  11. Skuggförsvarssekreterare: Maria Eagle

    Det är ännu en ny utflykt för Liverpool -parlamentsledamoten, som redan har haft frontbench -jobb inom transport, utbildning och Defra. Hon kommer att möta den uppförsbacke uppgiften att försvara Corbyns löfte att skrota Trident och lämna Nato - något som enligt uppgift fick Chris Bryant att vägra jobbet. Ersätter: Vernon Coaker. År som MP: 18. År på frontbench: 7.

  12. Shadow Justice Secretary: Lord Falconer

    Hela namnet Charlie Falconer, kamraten är en av de största Blairiterna i & apos; röda i tand och klo & apos; rada upp. Han behåller jobbet han fick i maj och är också Lord Chancellor, ett jobb han hade tidigare. Ersätter: Ingen. År som MP: 0 (18 som en Herre). År på frontbench: 5.

  13. Shadow Chief Treasury Secretary: Seema Malhotra

    Den tidigare managementkonsulten har en av de kortaste parlamentariska karriärerna på bara 4 år. Hon var Harriet Harmans särskilda rådgivare för sin korta tid som Labour -ledare 2010. Ersätter: Shabana Mahmood. År som MP: Fyra. År på frontbench: 2.

  14. Shadow International Development Secretary: Diane Abbott

    Westminsters första svarta kvinnliga parlamentsledamot är en av Corbyns främsta mästare i det nya utseendet skuggskåp. Paret var båda utstötta för det vanliga Labour -tänkandet i årtionden och är nu tillbaka i veckan. Ersätter: Emma Reynolds. År som MP: 28. År på frontbench: 3.

  15. Shadow Energy Secretary: Lisa Nandy

    Det är det första frontbenchjobbet för den 36-årige MP (vänster), vars föregångare Caroline Flint har vägrat att tjänstgöra under Corbyn. Hennes jobb kommer att omfatta att främja vänsterbackens stora plan att renationalisera de sex stora. Ersätter: Caroline Flint. År som MP: 5. År på frontbench: 2.

    louise storebror död
  16. Shadow Transport Secretary: Lilian Greenwood

    Jobbet med att kämpa för att renationalisera järnvägarna kommer att vara den första frontbänken för Nottingham South MP. Hennes år som fackligt ansvarig i UNISON kommer att ha varit bra utbildning för en bransch som drabbas av strejker. Ersätter: Michael Dugher. År som MP: 5. År på frontbench: Fyra.

  17. Skugga Nordirlands sekreterare: Vernon Coaker

    Labours försvarsordförande tar jobbet trots att tidigare innehavare Ivan Lewis bad om att få stanna på grund av krisen i Stormont. Ersätter: Ivan Lewis. År som MP: 18. År på frontbench: 7.

  18. Shadow Commons -ledare: Chris Bryant

    Den tidigare kulturtalesmannen har degraderats och säger att han är besviken över att byta jobb. Han tackade nej till en mer uppmärksammad roll som skuggförsvarssekreterare eftersom han inte delar Corbyns åsikter om att skrota Trident eller lämna Nato. Ersätter: Angela Eagle. År som MP: 14. År på frontbench: 6.

  19. Shadow Scotland Secretary: Ian Murray

    Labours sista parlamentsledamot i Skottland är också en av de enda skuggkammarmedlemmarna som behöll jobbet som han fick i maj. Han erkände att det var ett & apos; stort jobb framför oss & apos; efter att ha fått beskedet. Ersätter: Ingen. År som MP: 5. År på frontbench: Fyra.

  20. Shadow Wales sekreterare: Nia Griffith

    Den tidigare skolläraren arbetade sig upp som assistent till Hilary Benn och Harriet Harman innan hon blev suppleant för jobbet hon gör nu. Hon kommer att ha den oroliga walisiska NHS i sikte - som arbetstjänst är det skyltfönstret för hur partiet vill ta hand om hälsan i resten av landet. Ersätter: Owen Smith. År som MP: 10. År på frontbench: 5.

  21. Oppositionschefspiska: Rosie Winterton

    Att behålla Doncaster Central MP i sin femåriga tjänst kommer att hjälpa Corbyn att disciplinera sina medlemmar - vilket inte kommer att bli ett lätt jobb. Hon hjälpte honom att skapa det nya frontbench -teamet. Ersätter: Ingen. År som MP: 18. År på frontbench: 12.

  22. Skuggkultursekreterare: Michael Dugher

    Den tidigare fackliga förtroendemannen som blev Gordon Browns talskrivare, den tidigare transportordföranden har en ny kaj som står emot Tories & apos; attacker mot BBC - och driver Corbyns kärlek till konsten. Ersätter: Chris Bryant. År som MP: 5. År på frontbench: 5.

  23. Shadow Environment Secretary: Kerry McCarthy

    Bristol East MP har redan fastnat i sitt jobb genom att twittra om matsvinn - och har lett en Commons -debatt om varför hon är vegan. Vilket bönderna säkert kommer att älska. Det kommer att bli en förändring från hennes fyra år som skuggminister för utrikesdepartementet. Ersätter: Maria Eagle. År som MP: 10. År på frontbench: 5.

  24. Shadow Women and Equalities Minister: Kate Green

    Den tidigare chefen för barnfattigdomshandlingsgruppen flyttar tillbaka från arbete och pensioner till en roll som hon hade under två år under Ed Miliband. Ersätter: Gloria De Piero. År som MP: 5. År på frontbench: Fyra.

  25. Andra jobb

    Skuggminister för unga och väljarregistrering : Gloria De Piero (ovan)

    Shadow Minister for Mental Health : Luciana Berger

    Shadow Lords Leader : Friherrinnan Smith av Basildon

    red light district Storbritannien

    Lords Chief Whip : Lord Bassam från Brighton

    Shadow Attorney General : Catherine McKinnell

    Skuggminister utan portfölj : Jonathan Ashworth

    Shadow Housing Minister : John Healey

    Ordförande i Labour's taskforce för flyktingar (inte en skuggministerpost) : Yvette Cooper

Se Även: