Colin Firth kan inte förstå varför människor lockas till Pride and Prejudice -karaktären Mr Darcy

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Mr Darcy (Colin Firth)

Inte ett fan av Mr Darcy: Colin Firth(Bild: BBC)



Colin Firth kan inte räkna ut varför människor till stolthet och fördom karaktär Mr Darcy.



Den 55-årige skådespelaren spelade berömt den ikoniska Jane Austen-karaktären i en 1995-tv-bearbetning av romanen-men förblir fortfarande förvirrad av Darcys popularitet bland kvinnor.



är jamie laing gay

Han erkände: 'Kvinnor som lockades av honom överraskade mig.'

Rollen visade sig vara ett landmärke i Firths karriär, men han kan fortfarande inte förklara karaktärens lockelse.

STOLT OCH FÖRFÖRDOMSERIE

Firth som Mr Darcy (Bild: BBC)



Den Oscar-vinnande stjärnan berättade för Daily Mail tidning : 'Jag tyckte att det skulle vara ganska roligt och befriande att spela någon som var helt och hållet ogillad, osympatisk, dömande och snobbig.

'Jag behövde inte tänka på att ge charm till rollen - så som jag såg det, jag var bara tvungen att stå där och få alla att hata mig ... sedan hände det här konstiga där folk gillade honom, vilket inte var vad Jag förväntade mig alls! Vi är 20 år kvar och jag förstår det fortfarande inte.



Colin och Livia Firth deltar i Chopard Gent's Party på Annabel's i Cannes

Colin och Livia Firth deltar i Chopard Gent's Party på Annabel's i Cannes (Bild: Getty)

Colin och Livia Firth deltar i Chopard Gent's Party på Annabel's i Cannes

Colin och Livia Firth deltar i Chopard Gent's Party på Annabel's i Cannes (Bild: Getty)

Firth spelar rollen som Mr Darcy i Bridget Jones -serien - och han anser att den karaktären är betydligt mer sympatisk och bekräftade att han inte är så förtryckt som Mark Darcy när han är offentlig.

Samtidigt har Colins medstjärna Renee Zellweger sagt att hon tyckte att det var skrämmande att återvända till strålkastarljuset.

Den 47-åriga skådespelerskan tog en sexårig paus från branschen och Renee erkänner att hon ursprungligen hade några nerver om hennes comeback.

'Speciellt eftersom jag älskar den här karaktären och inte ville göra någon besviken. Jag känner alltid en liten aning av impostorsyndrom när jag går till jobbet - det är en ständigt närvarande känsla för mig att jag kommer att tänka, & oos; det är den här tiden jag kommer att upptäckas och avskedas & apos; - och efter att ha varit borta så länge var det starkt den här gången, '' berättade hon.

Se Även: