Varför Holly Willoughby slutade Dancing on Ice för rivaliserande show och missbruk som hennes ersättare fick

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Holly Willoughby och Phillip Schofield är mest kända som de populära programledarna för This Morning - men det var inte deras första tv -spelning tillsammans.



Den presenterande duon har båda erkänt att de var livrädda när de stod framför kamerorna som ett partnerskap för första gången under debutserien Dancing on Ice 2006.



Holly, som hade kommit på baksidan av att göra barn -TV, erkände att det var den första vuxna tv hon någonsin hade gjort.



I det skedet kunde paret aldrig föreställa sig hur framgångsrik kändisskridskoåkningstävlingen skulle bli, eller att det skulle skapa en otroligt nära vänskap.

Holly och Phillip blev så väl mottagna att ITV-cheferna bestämde sig för att hon skulle gå med honom på This Morning och ersätta den avgående Fern Britton 2009.

De skulle dock delas upp, åtminstone på söndagar, två år senare när Holly bestämde sig för att sluta Dancing on Ice.



Holly och Phillip inför deras första Dancing on Ice -avsnitt

Holly och Phillip inför deras första Dancing on Ice -avsnitt

Även om ingen officiell anledning till Hollys utträde avslöjades vid den tiden, avslöjades det senare att hon hoppade fartyg till en rivaliserande show.



Holly hoppade av från Dancing on Ice till fronten av den första serien av den brittiska upplagan av The Voice 2012, som sändes på BBC.

Detta lämnade ITV-cheferna huvudvärk av att behöva hitta en ersättare till co-host Dancing on Ice med Phillip.

Det var faktiskt Phillip själv som kom på idén till Hollys efterträdare - och han vägrade att arbeta med någon annan.

Christine Lampard var det berömda ansiktet som tog sig in för att fylla luckan, efter att redan ha gjort ett stort pengar till ITV med tidigare One Show-co-host Adrian Chiles i ett 'gyllene handbojor-avtal' året innan.

'Holly och Dan, Christine och Frank, jag själv och Steph, vi är kompisar, vi går ut tillsammans, förklarade Phillip 2017.

Holly lämnade för att göra The Voice, jag sa att jag ville att Christine skulle göra det, jag sa att det är den enda personen jag vill göra det med.

Phillip ville att Christine skulle fylla luckan

Phillip ville att Christine skulle fylla luckan (Bild: ITV)

är aj pritchard gay

Christine avslöjade att hon var beroende av den största showen på is och lovade att göra sitt bästa för Holly, Phillip och tittarna när hennes nya roll tillkännagavs i november 2011.

'Jag har alltid varit en total Dancing on Ice -missbrukare så det är verkligen svårt att sammanfatta hur glada jag är över att gå med i laget, sa hon i ett uttalande.

'Min enda oro var vilken stor uppgift det är att följa den lysande Holly och jag kan bara lova henne, Phillip och alla hemma att de inte kunde ha ett större fan av serien ombord.'

Phillip tillade: Jag är helt nöjd med att Christine är ombord och jag är verkligen upphetsad över den nya serien.

Under tiden skickade Holly sina bästa hälsningar till hennes ersättare efter att nyheten meddelades.

Lycka till Christine Bleakley på årets Dancing on Ice, twittrade presentatören.

Det är en verkligt magisk show och du kommer att älska det. Jag kommer att sakna er alla väldigt mycket! '

Phil sa att Christine stod inför en tuff tid

Phil sa att Christine stod inför en tuff tid (Bild: ITV)

Det fanns vissa spekulationer om att Holly var gravid igen, men hon hade presenterat den föregående serien medan hon bar sitt andra barn.

Med tanke på spekulationerna tillade Holly snabbt: 'Nej .... jag är inte gravid!'

Dagen efter bekräftades att Christine skulle vara värd för Dancing on Ice.

Christine och Adrian hade kämpat för att återskapa sin One Show -framgång och kämpade konsekvent i betygen mot BBC Breakfast.

På grund av att hennes ITV-kontrakt på 4 miljoner pund förblev intakt, rapporterades det att Christine tjänade svindlande 400 000 pund för tio veckors körning av Dancing on Ice.

Christine presenterade serien för tre serier tills den togs ut 2014 under en minskning av betyg.

Christine stannade som värd tills showen avbröt 2018

Christine stannade som värd tills showen avbröt 2018 (Bild: Matt Frost / ITV / Rex -funktioner)

Under hennes tid på Dancing on Ice kämpade några tittare med att värma sig till Christine och hon fick hård kritik.

I juli 2012 sa en ITV -talesman att betygen hade minskat i åratal och insisterade: Christine är en fantastisk presentatör och en viktig del av ITV -familjen.

En showkälla tillade: Det kan oundvikligen ta tid för en ny presentatör att etablera sig hos publiken och vi är mycket uppmuntrade av denna forskning efter bara en serie.

när är anthony joshua fight

'Hon gör ett fantastiskt jobb och fungerar strålande bra med Phillip och teamet.'

Phillip skulle hävda att Christine fick så svårt när hon var värd för serien och verkligen kämpade

År 2017 sa han: Hon är en av de trevligaste människorna jag någonsin har träffat i mitt liv, det finns ingen på tv som är mer omtänksam än Christine Bleakley.

Holly presenterade The Voice på BBC

Holly presenterade The Voice på BBC (Bild: BBC)

Dancing on Ice stannade utanför våra skärmar i fyra år men gjorde en spektakulär återkomst 2018.

Stora förändringar gjordes när skridskorlegenderna Jayne Torvill och Christopher Dean lämnade sin tränarroll för att bli domare.

Medan den ursprungliga presentationsprogrammet återställdes när Holly togs tillbaka för att vara värd för showen tillsammans med hennes This Morning-medvärd.

Men det fanns inga hårda känslor över Hollys återkomst, eftersom Phillip avslöjade att Christine hade varit den första personen som gratulerade dem.

Vid lanseringen av Dancing on Ice 2017 sa han: När det tillkännagavs att Holly skulle komma tillbaka för att göra föreställningen, var den första personen som smsade Christine som sa & herregud det här är så spännande, berätta för mig att jag kan komma och titta. & apos; '

Holly och Phil återförenas efter en lång period som arbetar isär

Holly och Phil återförenas efter en lång period som arbetar isär (Bild: Matt Frost/ITV/REX/Shutterstock)

Holly hade slutat vara värd för The Voice 2013 för att spendera mer tid med sin familj.

Men hon var jätteglad över att återvända till Dancing on Ice efter att showens uppehåll slutade 2018 och uppgav att det var en & apos; ära & apos; att arbeta tillsammans med Torvill och Dean en gång till.

Jag är så peppad på att återvända till en show som jag älskar så mycket, säger Holly.

'Att arbeta med Jayne och Chris är alltid en sådan ära och det är ännu mer speciellt eftersom det är showen som Phil och jag först arbetade tillsammans.'

Se Även: