Var är Auf Wiedersehen, Pet gjutna nu - från tragedi till Queen's Honors List

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Otroligt nog håller det på i 40 år sedan Auf Wiedersehen, Pet först sprang in på våra skärmar.



Tre passionerade Geordies, en Brummie, Cockney, Bristolian och en Scouser bodde i en koja på en tysk byggarbetsplats när de undgick arbetslösheten i början av 80-talet Thatcherite Storbritannien.



Snabba Dennis, Oz, Neville, Barry, Moxy, Wayne och Bomber tog snart en plats i nationens hjärtan och Kvällskrönika har upptäckt vad stjärnorna som spelade de ikoniska karaktärerna från 1983 fick fram till nästa.



nummer 1212 andlig betydelse

Showen formade karriärer med några av landets mest älskade skådespelare som fick sitt stora genombrott tack vare populariteten hos det kaotiska gänget.

Gänget hjälpte till att skapa en klassiker - men ett antal av rollerna är inte längre med oss (Bild: ITV/REX/Shutterstock)

Tragiskt nog är inte alla skådespelare fortfarande med oss.



Men de kommer alltid att komma ihåg av fans över tre decennier, eftersom det med rätta tar plats som ett av brittiska tv: s mest älskade program.

Här är vad de gjorde sedan efter att ha sagt adjö till Auf Wiedersehen, Pet.



Tim Healy (Dennis Patterson)

Tim är inte glad att delar av serien har vattnats ut år senare (Bild: WireImage)

Tim föddes i Benwell, Newcastle, 1952. Som murare Dennis var han den ofta motvilliga & apos; ledaren & apos; av killarna i Tyskland, hålla dem i kö och reda ut deras problem.

En ung Tim betalade sina avgifter på am-dram-scenerna och runt arbetarklubbarna i Tyneside och fick en roll i TV: n A Captain's Tale (1982), en dramatisering av West Auckland FC: s två världar kopp & apos; vinner i början av 1900 -talet.

Tim var en av Auf Wiedersehen, Pet: s största spelare i var och en av sina fyra serier.

Hans andra tv -arbete har inkluderat Boys From The Bush (1991), Breezeblock (2002), Benidorm (2009), Waterloo Road (2009) och Still Open All Hours (2014), medan han också medverkade i filmen Purely Belter (2000) , och i Billy Elliot The Musical.

Tim är en av grundarna till de tvååriga söndagskonserterna för Sammy till minne av Tyneside-skådespelaren Sammy Johnson (som kort förekom i serie två av Auf Wiedersehen, Pet som Martin Cooper) som samlar in pengar för att hjälpa unga kommande musikaler och skådespelare talang på Tyneside.

År 2020 berättade hur Healy var olycklig över att scener hade klippts från upprepningar av Auf Wiedersehen, Pet på UKTV. Det är politisk korrekthet, säger han. Rytmen i scenerna är nu stilt och besvärlig. Det är synd att alla gags har försvunnit.

chloe hibbert-vatten

Jimmy Nail (Oz)

Jimmy fortsatte att påverka musiken (Bild: BBC)

Jimmy Bradford, eller som de flesta av oss känner honom Jimmy Nail, föddes i Longbenton , North Tyneside, 1954.

En tidig pensel med showbusiness kom som sångare med Newcastle -punkbandet King Crabs, där han bar klänning och hobnailstövlar på scenen!

Jimmy & # 39; s Auf Wiedersehen, Pet -audition var ursprungligen för en del som en extra, men en sådan var hans omedelbara stjärnkvalitet, La Frenais och Clement stötte upp honom för att spela den tjusiga och krångliga huvudpersonen i brickie, Leonard & apos; Oz & apos; Osbourne.

Musikern Jimmy påverkade också. 1985 var hans omslag av Rose Royces Love Don't Live Here Anymore en stor hit i Storbritannien. 1992 återvände han till listorna med Ain’t No Doubt som blev hans största hit och nådde nummer 1.

Ytterligare 90 -talshits omfattade Crocodile Shoes - titelspåret i tv -serien som Nail skapade och spelade in - samt Cowboy Dreams och Big River.

Samtidigt spände han ytterligare sina kreativa muskler, både skrev och spelade rollen som Tyneside -detektiven Freddie Spender. Till stor del skjuten på plats i nordöstra, Givare Tre serier var stora tv -hits.

Senare åtnjöt Nails 2008 BBC -serie Parents Of The Band relativt blygsamma tittarsiffror. 2014 var han en del av Sting & apos; s Musikprojekt förra skeppsscenen som påminner om livet som växte upp nära Tynesides nu försvunna varv.

Jimmy filmarbete inkluderar att framträda med Madonna och Antonio Banderas i Evita (1996).

Efter att ha bott i London i många år är Jimmy fortfarande involverad i evenemangen Sunday For Sammy, som han hjälpte till att grunda 2000.

Kevin Whately (Neville Hope)

Den mycket älskade Kevin spelade Geordie-muraren Neville Hope (Bild: Dave Benett/Getty Images)

Kevin Whatley föddes i Humshaugh nära Hexham , Northumberland, 1951.

Han var en gitarrspelande folksångare, han var en amatörskådespelare på Newcastles People's Theatre på 1970-talet, samtidigt som han studerade till revisor samtidigt.

När han blev professionell i slutet av 70-talet och baserade sig i London dök Kevin upp på TV i stil med Shoestring, Juliet Bravo, Angels och Coronation Street-liksom i olika scenroller-innan han slog jackpotten med Auf Wiedersehen, Pet .

Han berättade för Krönika vid tidpunkten för den första showen 1983: 'Varje avsnitt är en liten pjäs för sig. När vi först fick skripten hade vi alla en riktig susning. De var verkligen de bästa tv -manus jag någonsin läst.

Hans stjärna skulle stiga ännu mer när han senare fick en plommonroll i den framgångsrika inspektören Morse, tillsammans med John Thaw, och sedan säkrade platsen i spin-off-serien Lewis. I mitten av 90-talet spelade han Dr Jack Kerruish i tv-favoriten Peak Practice.

Bor nära Milton Keynes, Bedfordshire, under de senaste åren har Kevin medverkat i Lorraine, Pointless Celebrities och Ant and Dec's Saturday Night Takeaway, samt spelat i den tvååriga söndagen för Sammy-showen, tillsammans med sin gamla Auf Wiedersehen , Husdjurskamrater, Tim Healy och Jimmy Nail.

Timothy Spall (Barry Taylor)

Stjärnan Timothy är känd över hela världen efter några enorma roller (Bild: Dave J Hogan/Getty Images)

Timothy Spall spelade Barry Taylor, elektriker och tråkig men sympatisk Brummie i Auf Wiedersehen, Pet.

vad betyder 39

Faktum är att den engångsmedlem i 'West Bromwich and District Sunday Methodist table tennis league' kom i verkliga livet, inte från Midlands, utan från Battersea i London. Han föddes 1957.

Sedan dess har hans karriär gått från styrka till styrka.

Han fick kritikerros för sin prestation i Secrets & Lies (1996), för vilken han nominerades till BAFTA -priset för bästa skådespelare i en ledande roll.

Därefter medverkade han i biroller, inklusive Simon Graham i The Last Samurai (2003), Peter Pettigrew i Harry Potter-filmserien (2004-2010), Albert Pierrepoint i Pierrepoint (2005), Beadle Bamford i Sweeney Todd: The Demon Barber av Fleet Street (2007), Peter Taylor i The Damned United (2009) och Winston Churchill i The King's Speech (2010).

Han medverkade i tv-dokumentären Timothy Spall: Back at Sea (2010-2012) och 2014 vann han priset för bästa skådespelare vid filmfestivalen i Cannes 2014 för att ha gestaltat J. M. W. Turner i Mike Leighs biografiska film Mr Turner.

Han utsågs till officer i Order of the British Empire (OBE) under 2000 års nyheder.

1996 fick Spall diagnosen akut myeloid leukemi, men har sedan dess varit i remission.

Christopher Fairbank (Moxey)

Chris har många tv -krediter till sitt namn (Bild: Alamy Stock Photo)

Ungefär som Brummie Barry faktiskt spelades av en Londoner i Auf Wiedersehen, Pet, så den älskvärda ex-conen Moxey (aka Albert Moxey), en Liverpudlian gipsare i serien, porträtterades av skådespelaren Chris Fairbank som föddes i Hertfordshire 1953.

När grabbarna & apos; hydda förstörs av en eldsvåda efter Barrys motorcykel tar eld i slutet av serie ett, vi ser Scouse -mordbrännaren som ser godkännande på.

Chris har många tv -krediter till sitt namn, inklusive Sapphire and Steel, The Professionals och The Scarlet Pimpernel. Han gav rösttalang för två Aardman-långfilmer, Curse of the Were-Rabbit och Flushed Away.

2011 spelade Fairbank i Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides som en pirat som heter Ezekiel, och 2012 framträdde han som australier i Sky 1's Starlings.

År 2017 spelade han Ibbotson, Delaneys hyresgästbond i BBC Ones drama Taboo, och ett år senare framträdde han i nordöstra dramat Vera.

Gary Holton (Wayne Norris)

Tragiskt nog dog Gary, precis när han var bara 33 (Bild: EXPRESS TIDNINGAR)

Tragiskt nog dog Gary Holton som spelade Auf Wiedersehen Pet's cheeky-chappie, kvinnliga Cockney-snickaren, Wayne Norris, i oktober 1985 under produktionen av showens andra serie.

Född i Clapham 1953, var Holtons främsta passion rockmusik och han liknade en bestämd likhet med Rolling Stones -gitarristen Ronnie Woods.

Han var frontman i bandet Heavy Metal Kids (1972-77), och han arbetade med Casino Steel (1981-84). Han dök upp på Channel 4s Tyneside-producerade show The Tube 1984.

Gary dog, 33 år gammal, av en rapporterad överdos av morfin i kombination med alkohol 1985. Under sina första år arbetade han med Royal Shakespeare Company i Stratford.

I Auf Wiedersehen, Pet, spelade Holton en karaktär som tyckte om hans kvinnor, musik och dryck, vilket sades likna hans personlighet utanför skärmen.

Många av skådespelarna i Auf Wiedersehen, Pet deltog i 15-minutersgudstjänsten och tröstade Garys vänner och släktingar efteråt.

waitrose anka ägg kläckts

Pat Roach (bombplan)

Han dog 67 år gammal 2004 och skådespelarna hyllade dem (Bild: ITV/REX/Shutterstock)

Pat Roach föddes i Birmingham 1937 och spelade den mjukt talade mjuka jätte muraren Brian & apos; Bomber & apos; Busbridge i Auf Wiedersehen, Pet.

Han hade varit en välkänd professionell brottare på kretsen och boxade som ung. Under en skådespelarkarriär från 1970- och 1990 -talen medverkade han i flera biofilmer, vanligtvis gjorda som en stödspelare strongman -skurk.

Han medverkade i Indiana Jones -filmerna och i rollen som underofficer Edgar Evans i tv -produktionen The Last Place on Earth.

Han dog 67 år 2004. The Chronicle rapporterade i juli samma år: ”Tim Healy och Kevin Whately var bland castmedlemmarna för att visa respekt. Jimmy Nail och Timothy Spall var också på begravningen i Bromsgrove, Worcestershire.

Se Även: