Rev Kate Bottley delar med sig av de viktigaste sakerna hon har lärt sig i livet

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Ärliga Kate Bottley och maken Graham på Gogglebox: Brexit Special

Med maken Graham på Gogglebox(Bild: Kanal 4)



Mitt motto för livet är en bibelvers - ”Jag har kommit för att du ska få liv och liv i all sin fullhet. 'Jag vill pressa allt ur det. Ingen av oss kommer ifrån detta levande och ingen på deras dödsbädd säger att de önskar att de hade dammat mer. Jag gör för många lovord för människor där det bara finns att säga att de gillade korsord. Jag vill att min ska vara mer, 'Jag hoppas att du har tagit smörgåsar och vi kommer att behöva en paus halvvägs ...'



Jag vill ha min begravning innan jag dör - jag har inte alla människor som satt och sa fina saker om mig utan att jag hörde dem . Men jag vill inte ha hela firandet av livet. Jag vill ha svarta slöjor, gatorna står stilla, hästar med plymer och människor som gråter. Jag är en uppmärksamhetssökande fru.



(Bild: willie)

Jag har lärt mig att att bråka med människor på internet är som att spela schack med duvor - de kommer att bajsa över hela brädet och ändå säga att de vann.

Du måste ha bra stöd i livet, så mina största kärlekar är Jesus, Graham, mina barn, en gin and tonic och en bra behå .



Självklart ifrågasätter jag min tro. När du begraver en för liten låda tänker du: ”Vad gör vi här då? Detta borde inte hända. ' Det kommer som en chock för människor när jag säger, 'Tja, jag kan ha fel ...' men det är win-win för om jag har fel om hela den här Gudaffären och det inte finns något efter att vi dör, jag vet inte, kommer Jag? Och om det finns, är jag på en vinnare.

Jag gick bara i kyrkan för att jag tyckte om prästens son . Mamma och pappa trodde att jag gick med i en kult och jag var tvungen att förklara att det bara var Church Of England. På ett sätt var det mitt uppror. Jag var ett blygt barn, men jag blev en tjurig show-off. Jag skulle titta på min nu-make Grahams pappa i predikstolen och tänka: ”Hur kommer jag dit?” Det var det första viskandet av ett samtal.



Kate på pilgrimsfärd (Bild: 1)

Att gå 135 kilometer på en pilgrimsfärd till Santiago, Spanien, lärde mig att jag inte mår illa av denna kropp igen . Jag är inte storlek 8, jag är inte 6 fot och, som de flesta kvinnor som har vuxit människor inuti dem, ser du dig i spegeln och mår dåligt med dig själv. Men den här kroppen tog mig över Pyrenéerna.

Jag gillar tonåringar mycket, de är fantastiska - de kan bada sig själva, lägga sig i sängen och när du har lärt dem hur man använder en mikrovågsugn är ditt jobb gjort . Om jag kunde vara halva personen som båda mina barn är, skulle jag vara fantastisk. Min dotter har en så stark känsla av rättvisa. Och hon är tio gånger tuffare än jag.

Min hemliga ögonblicksbild

Rev Kate Bottley

Kate på hennes bröllopsdag 1998, med sin pappa

Jag och min pappa utanför vårt hus innan jag gifte mig med Graham. Jag var bebis vid 23, men när du vet, vet du. Min pappa var mer nervös än jag - han var montör i en tegelfabrik och inte van vid att tala offentligt - men den här bilden talar för mig om hans stolthet.

Vi kommer att vara i en stormarknad och se någon titta, och han och min mamma kommer att säga, 'Ja det är hon.'

Jag försökte något i ett omklädningsrum nyligen och jag kom ut och de hade samlat en folkmassa med kameror och sa: ”Det är vår dotter.” Ibland är det lite överväldigande.

Jag är en helt annan person än den på den här bilden. Graham och jag hade inte varit med om så mycket då, nu har vi gjort det. Vissa dagar måste du välja att älska varandra, och du kommer inte alltid att se ut eller må så bra som du gjorde på din bröllopsdag. Men jag kan verkligen säga att jag älskar honom mer nu än jag gjorde den dagen.

Rev Kate Bottley presenterar Good Morning Sunday med Jason Mohammed på BBC Radio 2, söndagar, från 6-9am

Se Även: