Phil Jones sorgliga situation från Man Utds 'bästa någonsin' försvarare till inga matcher på 18 månader

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

Den 13 juni i år borde ha varit en speciell dag för Phil Jones, som markerade hans tio år som Manchester United -spelare - en prestation som bara en handfull spelare kan påstå att ha uppnått.



Men från hans synvinkel blir det inte mycket att fira.



Den rungande berömmen från den legendariske chefen Sir Alex Ferguson 2013 måste implanteras någonstans i bakhuvudet som en påminnelse om hur bra han var som ung.



Skotten gick till och med så långt som att hävda att Jones kunde vara deras bästa fotbollsspelare någonsin, vilket var något uttalande med tanke på Rio Rio, Nemanja Vidic och Steve Bruce alla visade sig för klubben.

Sir Alex Ferguson reserverade stort beröm för Phil Jones efter att ha signerat honom från Blackburn Rovers (Bild: GETTY)

Jones, utan tvekan hur han ser ut, kan vara vår bästa spelare någonsin, sa Ferguson efter att ha vunnit sin och Uniteds senaste Premier League -titel i maj 2013.



Jag tror att Jones kan vara en av de bästa spelarna vi någonsin haft, oavsett var vi spelar honom.

Vid 21 års ålder kommer han att bli en fenomenal spelare. Jag tror att han kan spela var som helst på planen.



var ronnie kray gay

Han har ett så stort inflytande, med sin instinkt och läsning av spelet. Han har en drivkraft om sig. '

Jones skrevs som en 19-åring som hade trivts i Blackburn Rovers försvar efter att ha kommit genom akademin.

Han var det strålande ljuset för hans sida även när de demonterades med 7-1 av mästarna, och hans ledarskap visade en känsla av mognad efter tonåren.

Manchester United skrev på Phil Jones från Blackburn i juni 2011 för 16 miljoner pund (Bild: GETTY)

Var tror du att Phil Jones kommer att hamna om han lämnar Manchester United i sommar? Säg vad du vill i kommentarfältet nedan.

Särskilt Ferguson togs tillbaka av sina ledaregenskaper och betalade 16 miljoner pund för mittbacken och slog Liverpool till sin signatur efter att ha övertygat ungen att besöka honom på sitt fritidshus i södra Frankrike.

Han var stark i tacklingen och hade en befallande närvaro i luften och visade den typ av engagemang för utmaningar som Ferguson krävde.

Med kvalitetsförsvarare på högsta pris vid den tiden var Jones en uppfriskande återgång till den traditionella tuffa, no-nonsense operatören på baksidan.

Efter att ha presenterat regelbundet för United under sina första fyra säsonger i klubben var det helt naturligt att han valdes till England och bland hans 27 landskamper för sitt land fanns uppträdanden vid VM 2014 och 2018.

Phil Jones spelade för England vid VM 2018 (Bild: GETTY)

Att han presenterade för sitt land i 1-0-nederlaget mot Belgien i Ryssland för bara tre år sedan visar bara den skarpa nedåtgående banan hans karriär har tagit.

Nu 29 år gammal har Jones inte varit med i ett seniorspel för Man United sedan han gjorde 6–0-segern över Tranmere i FA-cupen den 26 januari 2020. Fyra dagar före det var han med i backlinjen för Uniteds 2-0 nederlag mot Burnley i Premier League.

Skador och ett alarmerande dopp i form har rånat Jones från vad som borde ha varit toppåren i hans karriär. Under tiden som har gått har Manchester United spelat 52 ligamatcher och Jones har missat dem alla antingen genom skada eller inte valts av tränaren Ole Gunnar Solskjær.

martin och sharon adams splittrades

Bara en gång under sina tio säsonger har han spelat mer än 40 matcher för sin klubb och han har bara lyckats spela mer än 30 gånger i två kampanjer.

Anmärkningsvärt nog tyder data från Transfermarkt på att Jones har drabbats av 23 separata skadeproblem som får honom att missa totalt 204 matcher sedan han kom till United 2011.

Phil Jones har inte spelat för Man Utd sedan januari 2020

Phil Jones har inte spelat för Man Utd sedan januari 2020 (Bild: 2019 Manchester United FC)

Det går på något sätt att beskriva omfattningen av hur hans en gång lovande karriär har spårat ur de senaste två åren. Jones har nekats chansen att fullfölja den berömda karriären på Old Trafford som han fick när han gick med i klubben.

Även när han var i form blev engelsmannen föremål för memes på sociala medier på grund av de ansiktsuttryck han skulle göra under sin tid på planen, gå upp för headers och göra tacklingar.

En våg av egna mål bidrog också till hans nya identitet som en fotbollsolycka och sådan kritik måste ha påverkat hans självförtroende, utöver hans skadeproblem.

I ett av hans senaste Premier League-matcher mot Sheffield United var det hans kostsamma fel som gav Yorkshire-ledningen ledningen och han fastnade för halvtid.

Jones tecknade ett nytt kontrakt 2020 som kommer att hålla honom kvar i klubben fram till juni 2023, med möjlighet att förlänga ytterligare ett år, med Solskjær vill gärna belöna försvararen för sitt arbete med att återvända från skada.

Phil Jones & apos; senaste uppträdandet kom i 6-0-segern över Tranmere i FA-cupen

Phil Jones & apos; senaste uppträdandet kom i 6-0-segern över Tranmere i FA-cupen

Phil vet vad som krävs för att vara en Manchester United -spelare. Han har vunnit Premier League, FA Cup och Europa League och är nu en av seniorspelarna i laget, sa Solskjær.

Han kommer fram till sin 27-årsdag och går in i sina bästa år som mitthalvdel. Vi är glada att Phil har förbundit sin framtid till klubben.

Det var i februari 2019. Inte mycket har gått rätt för mittbacken sedan dess och han är fortfarande en perifer figur i klubben, trots att han tjänat en rapporterad lön för cirka 100 000 pund i veckan.

Han sågs nyligen i Carrington i mars 2021 när han fortsätter sin comeback för att återuppliva sin karriär, även om det verkar oundvikligt att United kommer att minska sina förluster och skilja sig från backen i sommar.

Men det kan visa sig vara en svår och dyr uppgift med tanke på att Jones har kontrakt tills juni 2023, med option på ytterligare ett år. Det är inte troligt att det finns några klubbar som är villiga att betala en avgift för att skriva på honom och hans skadorekord kan förhindra att han får ytterligare ett långtidskontrakt.

Phil Jones har vunnit Premier League, Europa League och FA Cup med Red Devils (Bild: Michael Carrick (L) var en tidigare United -skeppare)

Det skulle markera ett melankoliskt slut på hans karriär med de röda djävlarna, med Jones som tackar nej till chansen att vara värd för ett vittnesbörd bland rädslor att bortsett från min mamma och pappa, vem mer skulle dyka upp ?, som rapporterats av The Athletic.

Att han har gjort 224 framträdanden för klubben sätter honom i samma sällskap som Jaap Stam och Ruud van Nistelrooy på Old Trafford.

Om han går, skulle han göra det med medaljer från deras Premier League, Europa League och FA Cup draperade runt hans hals - och ingen skada eller person kan ta ifrån honom det.

Se Även: