EuroMillions biljettkostnad stiger till 2,50 pund idag - eftersom oddsen för att vinna blir sämre men jackpotten blir större

Euromillioner

Ditt Horoskop För Imorgon

EuroMillions lotteri

EuroMillions lotteri(Bild: PA)



Kostnaden för att spela EuroMillions ökar till 2,50 pund per linje idag.



Dessutom måste spelarna välja mellan ett extra nummer under ändringar som minskar oddsen för att vinna jackpotten men lovar större vinster och dubblar antalet brittiska miljonärer.



Det betyder att chansen att vinna jackpotten nu är 1: 140 miljoner snarare än 1: 117 miljoner - men Camelot sa att de totala oddsen för att vinna något pris på EuroMillions ligger kvar på en av 13.

Enligt bookmaker Ladbrokes finns det större sannolikhet för att den engelske skepparen Wayne Rooney blir nästa premiärminister än att ta det stora pengapriset.

Camelot, en av de tio operatörerna av spelet i hela Europa, sa att priset på en linje stiger med 50 p för att ”återspegla alla förbättringar i hela gemenskapen och endast i Storbritannien” och upp till 2,50 euro någon annanstans.



Spelare väljer fortfarande fem huvudnummer från en till 50 och två lyckostjärnor, nu från en till 12 snarare än 11.

Det kommer att kosta dig extra 50p per rad från och med idag (Bild: MEN)



Camelot sa att förändringarna skulle medföra större jackpottar oftare med högre utgångssiffror på 14 miljoner pund och mer än dubbelt så många jackpottar på mer än 50 miljoner pund per år.

Det skulle också bli större reklamdrag som erbjuder jackpottar på cirka £ 100 miljoner och nya 'måste-vinnas' European Millionaire Maker-evenemang.

Lokala brittiska 'förbättringar' inkluderar minst två garanterade brittiska miljonärer i varje dragning genom UK Millionaire Maker, vilket fördubblar det nuvarande antalet garanterade brittiska miljonärer per år vid 208.

Förändringar i National Lottery Lotto -dragningen förra året såg antalet bollar från 49 till 59 och chansen att vinna jackpotten minskar från en av 14 miljoner till en av 45 miljoner.

omröstning

Är £ 2,50 för dyrt för en EuroMillions -biljett?

1000+ RÖSTER SÅ LÄNGT

JALÅT BLI

Läs mer

Lotteritips och drömmar
Maths wizard's listiga formel Hur man vinner EuroMillions Vad händer sedan om du vinner 20 jackpottvinnare & apos; historier

Se Även: