EuroMillions £ 144million jackpot - 4 sätt att öka dina chanser att vinna den

Euromillioner

Ditt Horoskop För Imorgon

Fredagens dragning kan göra dig till en av de största brittiska EuroMillions -vinnarna någonsin



Efter en rad övergångar - inklusive en på tisdagskvällen - har EuroMillions -jackpotten stigit till en otrolig nivå på 144 miljoner pund.



Det betyder att på fredag ​​kan en lycklig person gå iväg med en otrolig summa pengar som kan förändra hela deras liv - och allt för alla omkring sig.



De nuvarande EuroMillions -rekordhållarna är Colin och Chris Weir, från Largs i North Ayrshire, Skottland som vann 161 miljoner pund 2011.

Paret bildade ett välgörenhetsföretag efter deras vinst, samt hjälpte till att renovera Largs Thistles mark och gav mer än 1 miljon pund till Partick Thistle så att de kunde starta en ungdomsakademi och rensa skulder.

The Weirs gav också 1 miljon pund till National Theatre of Scotland för att hjälpa till att betala för ett nytt huvudkontor i Glasgow. Och de har gjort tre miljoner pund donationer till SNP sedan de vann 2011.



Men hur ökar du dina chanser att bli den som hävdar det?

Siffrorna dras slumpmässigt, och det är liten skillnad mellan de mest och minst plockade bollarna, men det finns ett sätt att se till att du vinner mer.



slå en dörr springa

Välj bättre siffror.

Det beror på att även om du inte kan öka dina chanser att vinna, kan du öka dina chanser att vinna stort.

Detta är hur:

1. Gå stort

Par firar med champagne

Vinn stort: ​​Kan dessa siffror förändra ditt liv? (Bild: Getty)

Folk väljer födelsedagar. Och årsdagar. Det betyder att ju fler nummer över 31 det är oavgjort desto lägre är chansen att du delar din jackpot med någon annan.

Den 17 januari 2017 fanns det 5 nummer över 31 och inga vinnare. Den 22 november var alla siffror under 30 och 4 personer vann.

Dr John Haigh, emeritusläsare i matematik vid University of Sussex, sa att spelarna bör se till att deras urval utvidgas till alla nummer upp till 50.

Han sa att välja sex siffror helt slumpmässigt med en sammanlagd summa upp till minst 200, för att göra genomsnittet över 30, betyder att alla prispengar skulle delas med färre människor.

2. Gå ful

I allmänhet frestas människor att sprida siffror jämnt på formuläret och välja fina linjer eller mönster. Så gör inte.

Kluster två eller tre tillsammans istället.

3. Bli dum

Överträffa inte dig själv ... (Bild: AFP/Getty Images)

Om 1-2-3-4-5, plus 1 och 2 i Lucky Stars, någonsin dykt upp (och det finns ingen anledning att det inte kunde) skulle tusentals människor vinna jackpotten. Alla trodde att de var kloka.

Ett annat vanligt trick är att välja förra veckans nummer. Återigen är det ett försök att vara smart och så många människor gör det och du slösar bort din tid.

Åh, och om du tror att lägga till 13 i mixen kommer att hjälpa eftersom människor inte gillar det .. Du har fel, det är det sjunde mest valda numret. (De 10 mest valda numren i ordning är 7, 3, 5, 6, 4, 2, 13, 9, 11, 12)

4. Gå online

I slutet av förra året gick en av Storbritanniens största vinster nästan utan krav. Den vinnande biljetten - värd över 76 miljoner pund - köptes i en butik i Boston och Skegness för dragningen den 2 november.

Då hävdade ingen det. Veckor senare pågick jakten på allvar - efter två månaders sökande hävdade Andrew Clark det.

Byggmästaren hade gömt den i sitt skåpbandsvisir, där den låg oupptäckt i mer än en månad. Han hade köpt den medan han var ute och släppte den där.

Om hans partner inte hade tvingat honom att gå igenom högarna med biljetter, så hade prispengarna - plus allt intresse det har genererat - gått till att hjälpa nationella lotterifinansierade projekt i hela Storbritannien.

Det betyder att om du ska spela, spela online . Det betyder att du inte kommer att glömma en vecka (när dina siffror är BOUND att komma upp) om du använder en autogiro .

Du kommer också att automatiskt meddelas om vinster om du glömmer att kontrollera dragningen och - ännu bättre - det finns inget sätt att förlora din biljett.

Läs mer

Lotteritips och drömmar
Maths wizard's listiga formel Hur man vinner EuroMillions Vad händer sedan om du vinner 20 jackpottvinnare & apos; historier

Se Även: