Offer för USI-Tech-kryptovaluta bluffar rasande över bristande åtgärder från myndigheter

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Arrangör Sharon James



Det är ingen överdrift att kalla kryptovalutainvesteringsutrustningen USI-Tech en bluff av globala proportioner.



Jag har hört från människor så långt borta som Australien, USA, Sydafrika, Japan och Malaysia som har tappat varenda krona de lagt ner på det.



Och några av dem verkar nästan lika rasande på polisen för vad de ser som brist på handling som de är mot bedragarna själva.

USI Tech hävdade att det är en plattform som kan tillåta användare att automatiskt handla Bitcoin, med 140% avkastning på 140 dagar.

USI Tech har öppnat världen för kryptofinansiering och de utmärkta vinster som följer med som inget annat företag har gjort tidigare, skryter sin webbplats.



'Vi gör det möjligt för mindre investerare att äntligen engagera sig på Forex- och Bitcoin -marknaderna och få verklig framgång'.

Det erbjöd också 35% provision om du tappade in andra och i min historia från förra februari berättade jag hur NEWSAM konfronterade två promotorer som försökte trumma upp nya medlemmar vid en rekryteringssession på ett hotell i Merseyside.



Jag tjänar lika mycket som fotbollsspelare, skröt Sharon James, medan Tracey Peake hävdade: Jag tjänar medan jag sover.

De blev ursinniga när de insåg att NEWSAM också fanns i rummet och skrapades från hotellet, gömda under halsdukar - vilket är en märklig sak att göra om de verkligen tyckte att detta var en verklig investeringsmöjlighet.

Gömmer sig: Sharon James och Tracey Peake (Bild: Andy Stenning/)

Min artikel påpekade att USI Tech var en oreglerad investering i Storbritannien, och i United Startes hade tillsynsmyndigheter utfärdat ett upphörande och avstå från meddelande och kallade det ett hemligt Dubai-baserat företag.

Sharon James insisterade på att USI Tech driver ett legitimt företag och krävde en ursäkt för min artikel och lovade: Underlåtenhet att göra det kommer att resultera i att jag formellt instruerar advokater för förtal för min karaktär.

Jag har inte bett om ursäkt eller hört från hennes advokater.

Sharon James vid rekryteringssession

USI Techs webbplats har nu försvunnit, tillsammans med investerares pengar.

Ett offer från Romford, Essex, beskrev åtgärdsbedrägerier som olämpliga för ändamålet efter att det inte skickade hans ärende till poliser för utredning.

Den stackars killen, som investerade 2 650 pund, har sammanställt en grupp med 60 andra brittiska offer.

När en medborgare anmäler ett brott som detta till polisen och ger fullständigt adekvat information, inklusive namn och kontaktuppgifter och har fotografier av de skyldiga tillgängliga, bör brottet utredas noggrant, sa han.

strikt romanskt skvaller 2019

Ett offer från Melton Mowbray, Leics, som förlorade 3 300 pund, fick veta att Action Fraud hade vidarebefordrat sitt klagomål till National Fraud Intelligence Bureau, som drivs av City of London Police, men de tog inte det vidare.

Det föreslås att du kontaktar Dubais polismyndigheter för att se om de kan erbjuda ytterligare hjälp, berättade det ohjälpligt.

Han slog tillbaka: Det här är en massiv bluff som måste undersökas från de brittiska promotorerna ända upp till ägarna som har försvunnit.

Ett offer från Ayr, Skottland, var så övertygad av USI Tech att han investerade 40 000 pund och uppmuntrade släktingar att gå med.

Det är sjukligt att tro att dessa ägare och deras huvudsakliga dotterbolag bara kan gå därifrån och ingenting kan göras, sa han.

Inte konstigt, påpekade ett offer, att 91% av recensioner på Trustpilot ge Action Fraud den lägsta poängen av en av fem.

Actionbedrägeri på Trustpilot

En talesman för Action Fraud sa att den tar emot cirka 25 000 onlinerapporter och 40 000 telefonsamtal varje månad.

De rapporter som innehöll tillräcklig information kommer att ha vidarebefordrats till lokala styrkor för underrättelseändamål, tillade han.

'Även om inte alla rapporter kan överlämnas för utredning, kan vissa vidarebefordras för underrättelseändamål, vilket kan bidra till att skapa en bild av hur och var bedrägeri och cyberbrott sker.'

När det gäller USI Tech: Bedrägeriets internationella karaktär innebär svårigheter att spåra betalningar och misstänkta.

Tracey Peake och Sharon James har inte svarat på mig. För allt jag vet att de verkligen gjorde det här var ett bra system och lurades att rekrytera andra, men det hjälper inte att de inte har gett sin version av händelserna.

Under tiden Tracey Peake är upptagen med att marknadsföra några pseudo-vetenskapliga hälsa skräp kallas Kangen Water. Enligt ett nyligen Facebook -inlägg av henne producerar detta hälsosamt 'omstrukturerat tunnare vatten'.

Tunnare vatten. Allvarligt?

Se Även: