Hur mycket skulle det kosta dig att köpa Number 10 Downing Street

Michael Stone

Ditt Horoskop För Imorgon

Några av de mest kända brittiska politiska ledarna har bott och arbetat i nummer 10, inklusive Robert Walpole, William Gladstone, Benjamin Disraeli, David Lloyd George, Winston Churchill och Margaret Thatcher(Bild: Getty)



Det är ett av de mest fotograferade hemmen i landet - och på fredagen kan dess invånare förändras när valresultaten sveper in.



Men hur mycket är 10 Downing Street värt - och vad kan du förvänta dig att betala för det om det kommer ut på marknaden i morgon?



Byggnaden har varit hem för några av de viktigaste besluten som påverkat Storbritannien under de senaste 275 åren - men innan dess var det faktiskt ett medeltida bryggeri.

Den berömda svarta dörren var ursprungligen gjord av ek men ersattes av en sprängsäker 1991 efter att en irländsk republikansk armé (IRA) bomb exploderade i trädgården.

Och dess ikoniska svarta tegelstenar är faktiskt gula under. De svartades av London -smog på 1800 -talet och målades sedan svarta under 1960 -talet eftersom människor hade vant sig vid att se dem på det sättet.



Det har cirka 100 rum - men det prestigefyllda skåprummet, som ligger på övervåningen, separeras från resten av huset med ljudisolerade dörrar.

Men hur mycket är det värt?

Kommer Downing Street att välkomna en ny premiärminister? (Bild: Getty Images)



Med en uppskattad storlek på 3800 kvadratmeter är tegel- och murbrukvärdet på No.10 Downing Street uppskattningsvis 5,3 miljoner pund, enligt fastighetsmäklaren Stone Real Estate.

stora vithajar Storbritannien

Men med den verkliga storleken okänd, och med sin historia om kända invånare, är det verkliga värdet sannolikt mycket högre.

Även om värdet på No.10 Downing Street kräver lite gästimering, så var den dyraste egendomen nr 10 som hittills sålts i Storbritannien i Kensington och Chelseas Ilchester Place - och den såldes för snygga 12,8 miljoner pund.

lionel messi ballon d'or

Ser över hela landet, är Bedfordshire hem för det högsta genomsnittliga sålda priset för & apos; No.10 & apos; hem, kostar 881 445 pund.

Cheshire kommer på andra plats med nummer 10 -fastigheter för i genomsnitt £ 564,250, följt av Greater London (£ 515,000), Surrey (£ 425,000), Hertfordshire (£ 408,998), Buckinghamshire (£ 374,000), Oxfordshire (£ 366,500) , West Sussex (£ 329,975), Essex (£ 322,250) och Dorset (£ 320,000).

Men i andra änden av skalan är nummer 10 i genomsnitt imponerande 2,3 miljoner pund i Westminster, 1,9 miljoner pund i Kensington och Chelsea och 1,3 miljoner pund i Camden.

Om du vill ha en mer överkomlig del av åtgärden nr 10, gå till County Durham eller South Yorkshire där en fastighet numrerad som sådan kommer att kosta dig mindre än £ 150 000.

'Vem skulle ha trott att den genomsnittliga kostnaden för ett antal tio fastigheter kan variera med så mycket som 700 000 pund över hela landet och sälja för så mycket som 12,8 miljoner pund i toppen av marknaden?', Förklarade Michael Stone, på Stone Real Egendom.

'Även om det är osannolikt att de är vansinniga fans av politiska siffror och namn kan ha ett stort inflytande på hemköpsbeslut, och vi har tidigare belyst hur nummer 13 tidigare led med ett lägre försäljningspris på grund av köparens vidskepelse.

'Du skulle bli förlåten för att tro att de senaste politiska händelserna kan ha haft samma inverkan på siffran 10 även om det verkar vara mer efterfrågat på vissa områden än på andra.'

Se Även: