Bästa romantiska destinationer i Storbritannien från landsbygden reträtt till storstadssemester

Storbritannien Och Irland

Ditt Horoskop För Imorgon

En romantisk minibreak är lysande för att spendera kvalitetstid tillsammans, men brist på årlig ledighet eller stram budget kan vara stora hinder.



Den goda nyheten är att Storbritannien är fyllt med vackra och romantiska platser som gör Paris eller Venedig till skam - och du kommer inte att möta de typiska prishöjningarna för helger och högsäsonger.



Tänk istället på eleganta landsbygdsområden, vackra landskap för natursköna promenader och charmiga städer med mysiga pubar för att stanna bort några timmar.



För att ge dig en hjälpande hand har vi sammanställt några av våra toppval av Storbritanniens mest romantiska destinationer - du behöver inte gaffla ut för flygpriser eller använda massor av årlig ledighet.

Åh, och för något extra speciellt kan du också kolla in några av Storbritanniens mest romantiska hotell också!

1. Cotswolds, England

The Street, Castle Combe, Wiltshire

The Street, Castle Combe, Wiltshire (Bild: Getty Images/ålder fotostock RM)



Hyr en mysig stuga och tillbringa dagarna lugnt hand i hand genom den perfekta landsbygden, utforska de pittoreska, typiskt brittiska byarna med kullerstensgator och färgglada blommiga trädgårdar.

Stanna till för en lunchplats på en av de trevliga pubarna som ligger runt om i landskapet, och ta en riktig brittisk grub - eller ta en dejta natt på en av de romantiska restaurangerna till middag istället.



Har vädret svikit dig? Inga problem - krama upp vid spisen istället och få ut det mesta av denna fridfulla fristad bort från stadslivet.

Hur man kommer dit: Sykes Cottages har vackra och romantiska stugor över hela Storbritannien, medan TripAdvisor Rentals har fina reträtt som är perfekta om du sparar slantarna.

2. Edinburgh, Skottland

Allmän bild av Edinburgh i Skottland, med utsikt mot Edinburgh Castle och Balmoral Clock

Allmän bild av Edinburgh i Skottland, med utsikt mot Edinburgh Castle och Balmoral Clock (Bild: PA)

Den skotska huvudstaden har länge dragit till sig smekmånad från hela världen tack vare sina vackra omgivningar, lokala rätter och iögonfallande landmärken.

De mer aktiva kan njuta av en vandring upp till Arthur's Seat för oöverträffad utsikt över staden, medan Edinburgh Castle erbjuder det perfekta läget för en eftermiddag.

Årets frågesport 2019

Sedan är det naturligtvis den imponerande matscenen, från restauranger som serverar traditionella skotska rätter (tänk haggis!) Samt moderna gourmetrestauranger. Du kan också kolla in vår stadsguide i Edinburgh för mer information.

Åh, och naturligtvis, Edinburgh är hem för några seriöst romantiska hotell .

3. York, England

The West Front of York Minster

The West Front of York Minster (Bild: Universal Images Group Editorial)

Om din andra hälft är ett stort fan av historia och arkitekttjänster, kan York vara den perfekta stadssemestern!

Full av vackra byggnader och landmärken som York Minster -katedralen kan du ta massor av guidade turer i staden för att se höjdpunkterna - eller för något lite annorlunda, varför inte prova en av de udda Ghost Walks?

På kvällen har du gott om val för datumkvällar från livliga barer och klubbar till mysiga restauranger. För att inte tala om att det finns några vackra boutiquehotell i hela staden - inklusive budgetvänliga alternativ också!

4. London, England

Utsikt över London Eye och Thames River

Utsikt över London Eye (Bild: Getty)

Om det är en actionfylld helg som du är ute efter, kommer London säkert att leverera!

Njut av några av stadens största attraktioner, inklusive London Eye och Madame Tussaud's, gå på upptäcktsfärd av pubar och barer som erbjuds, och tillbringa datumkväll med att titta på en bländande West End -show.

Trots ett rykte för att vara dyrt, vilket det kan vara, finns det några enkla knep för att ha en billig dag ute i London, för att inte tala om att det också finns många billiga hotell.

5. St Ives, England

St Ives, Cornwall, England

St Ives, Cornwall, England (Bild: Getty)

Det finns inget som den friska havsluften som gör att du känner att du verkligen flyr från vardagens liv och rörelse.

St Ives i Cornwall är en symbol för en lugn badort med massor av mysiga bed and breakfast, oberoende restauranger och en mängd pittoreska vyer från hamnen till stränderna.

Det har också nyligen utsetts till en av världens 25 mest önskade semesterplatser .

Kolla in dessa lokalbefolkningen & apos; bästa tips för den ultimata semestern i Cornwall.

6. Bath, England

Utsikt över en av poolerna vid Baths romerska bad

Baths romerska bad (Bild: PA)

För den ultimata spapausen, gå till Bath! Tillbringa helgen med att utforska den vackra historiska staden och se till att stanna till för att utforska de romerska baden, och varför inte unna dig själv och boka in dig på ett spahotell för helgen och unna dig några behandlingar?

Bath har en mängd strålande spa - eller om det är lite för långt från var du är, varför inte boka en lika bra spapaus någon annanstans i Storbritannien?

som vann mcgregor-kampen

7. Peak District, England

Utsikt mot Edale från Jacobs Ladder, Peak District National Park

Peak District National Park (Bild: iStockphoto)

Med sina spektakulära svepande landskap erbjuder Peak District en idyllisk miljö för alla resor - än mindre för en romantisk.

Medan du är borta en eftermiddag och tar en promenad genom de böljande gröna kullarna, utmana dig själv på en längre vandring ... eller om det regnar, varför inte mysa i en mysig stuga , eller unna dig en av lyxhotell (du kan också hitta ganska hyfsade priser vid den här tiden på året!).

Dessa otroliga foton av Peak District avslöjar hur vacker nationalparken verkligen är

Visa galleri

8. Isle of Skye, Skottland

Portree hamn på Isle of Skye

Portree hamn på Isle of Skye

Isle of Skye har allt från grova och robusta vandringsleder till vackra hamnar - Portree är särskilt vacker - och byar vid vattnet.

Det är en idyllisk tillflyktsort för par som älskar det stora utomhus tack vare den stora mängd vandrings- och vandringsleder som erbjuds. Se bara till att packa massor av lager eftersom vädret kan vara ganska flyktigt!

9. Llanddwyn Island, Wales

Steg upp till den gamla fyren på Llanddwyn Island

Steg upp till den gamla fyren på Llanddwyn Island (Bild: Universal Images Group Editorial)

Den sista viloplatsen för St. Dwynwen; älskarnas walisiska skyddshelgon, det är inte konstigt att många par reser hit för en romantisk paus. (Hon är i princip motsvarigheten till St Valentine).

Inte riktigt en ö, Llanddwyn ligger på fastlandet i Anglesey, precis vid vattnet. Räkna med rullande sanddyner, iögonfallande stenar och massor av historiska platser; Det är också en lysande picknickplats om vädret håller i sig.

Fastlandet erbjuder en mängd romantiskt boende allt från slott till fina stugor.

10. Stratford-upon-Avon, England

William Shakespeares födelseplats i Stratford-Upon-Avon

William Shakespeares födelseplats i Stratford-Upon-Avon (Bild: Getty Images/iStockphoto)

Shakespeare skrev några av världens största kärlekshistorier, och det är inte svårt att se var han fick lite av sin inspiration när du tar en promenad genom de pittoreska gatorna i denna medeltida köpstad i Warwickshire.

Besök Bards födelseort eller fru Anne Hathaways stuga, eller kolla in ett av de många museer och gårdar som erbjuds.

Mills and Boons & apos; toppval av romantiska destinationer

Extraordinära romantiska romaner Mills och Boon har också gett oss inspiration när de avslöjade Storbritanniens 20 mest romantiska hotspots i Storbritannien. (Och de har till och med släppt en novell om var och en av de 10 bästa platserna ).

En undersökning från förlagen visade att det fanns fem nyckelfaktorer för den perfekta romantiska pausen; vacker utsikt, lyxigt boende, varmt klimat, fantastiska restauranger och fantastiska promenader.

familjekläderidéer

1. Fairy Pools, Glenbrittle, Isle of Skye, Skottland

Fairy Pools, Glenbrittle, Isle of Skye, Skottland (Bild: iStockphoto)

Det är ingen överraskning att dessa drömmande pooler har toppat listan med sina slående grönblå vatten som ser ut som något ur en sagobok.

Ta en romantisk promenad vid vattnet eller på de varmare dagarna har några av poolerna badvänliga vatten som är idealiska för att svalka sig bland sommarvärmen.

Letar du efter någonstans att bo i närheten? TripAdvisor har en praktisk sammanfattning av hotell närmast Fairy Pools .

2. Grasmere, Lake District, England

Grasmere, Lake District, England (Bild: Mills & Boon)

Om du är både fan av friluftsliv och älskar att vara omgiven av det bästa från den brittiska landsbygden, kanske du vill bege dig till Grasmere, en pittoresk by i centrum av Lake District.

Medan du är borta några timmar och promenerar genom de böljande gröna kullarna, stannar du till i de mysiga pubarna för en riktig brittisk grub, eller myser upp framför brasan i slutet av natten och njuter av den fridfulla omgivningen.

Oavsett om du är ute efter en billig och glad paus eller letar efter ett lyxhotell för att fira ett jubileum i stil, erbjuder Booking.com dig 30 lysande hotell i närheten för att passa varje budget.

3. Staden Bath

City of Bath (Bild: Mills & Boon)

Letar du efter en spahelg? Då kanske du vill bege dig till denna vackra historiska stad, hem till de otroliga romerska baden.

Det finns några fantastiska spahotell i Bath ( Kolla in de bästa recensionerna på TripAdvisor ) där du inte kommer att bryta banken, för att inte tala om att om du vill ge dig ut utanför, är staden full av strålande barer, restauranger och butiker för en frodig weekendresa.

4. Durdle Door, Dorset

Durdle Door, Dorset (Bild: Mills & Boon)

En av Dorsets mest kända landmärken, Durdle Door är den ultimata bakgrunden för varje romantiskt ögonblick, oavsett om det är ett förslag eller bara en vacker bakgrund till en romantisk paus.

Sedan finns det naturligtvis mycket mer av Jurakusten att utforska för natursköna promenader eller lata stranddagar.

Expedia erbjuder lite mysigt och lyxigt hotell nära Durdle Door som inte kommer att bryta banken.

5. Tresco, Isles of Scilly

Tresco, Isle of Scilly (Bild: Mills & Boon)

Den näst största ön på Isles of Scilly i Cornwall är en perfekt bild, vykort värd.

heidi klum och säl

Tänk turkost vatten, grönskande grönska, vita sandstränder, orört landskap ... listan fortsätter och fortsätter. Den perfekta platsen om du alltid har drömt om en semester någonstans som Maldiverna eller Seychellerna, men har en budget att hålla dig till.

Kolla in denna sammanfattning av Trescos bästa hotell .

6. Portmeirion, Gwynedd, Wales

Portmeirion, Gwynedd, Wales (Bild: Mills & Boon)

Utropad som en av de 20 otroliga platserna i Storbritannien, skulle du bli förlåten för att tro att denna plats var på Italiens Amalfikust - men det är i Wales!

Denna hisnande by har en färgsprängning tack vare de blomstrande trädgårdarna, för att inte tala om dess vackra fontäner och vackra byggnader med invecklad arkitektur.

är champions league final på tv

Det finns 14 stugor och två hotell för dem som besöker men Hotell Portmeirion kan göra ett romantiskt hem hemifrån.

7. Bourton-on-the-water, Cotswolds

Bourton-on-the-water, Cotswolds (Bild: Mills & Boon)

River Windrush rinner genom Bourton-on-the-water för en seriöst vacker vistelse vid floden. Byn är fylld med charmiga butiker, restauranger och barer, för att inte tala om att det finns många höjdpunkter att besöka från Cotswold Motoring Museum till den udda modellbyn.

Booking.com erbjuder massor av hotell i Bourton-on-the-water oavsett vilken budget du har för en romantisk paus.

8. Porthcurno, Minack Theatre, Cornwall

Porthcurno, The Minack Theatre, Cornwall (Bild: Mills & Boon)

Teaterintresserade kommer säkert att bli blåsta av Minack Theatres vackra miljö; trots allt har friluftsteatern en otrolig utsikt över Atlanten.

Gå ner under dagen och njut av det hisnande landskapet, eller till och med fånga en av de liveframträdanden som spelas under hela sommaren.

Kolla in vår guide till semestrar i Cornwall för de bästa hotellen, restaurangerna och sakerna att se under din romantiska semester.

9. Cambridge och River Cam

Cambridge och River Cam (Bild: Mills & Boon)

Cambridge har allt du kan önska dig för en romantisk semester. Till att börja med är hela staden genomsyrad av historia tack vare sina hisnande högskolor, medan River Cam är idealisk för en eftermiddag med punkande att njuta av utsikten.

Och eftersom det är en studentknutpunkt, är Cambridge också hem för många bra barer, restauranger och butiker för en storstadssemester som inte liknar alla andra.

För något extra speciellt, kolla in bästa lyxhotell i Cambridge på TripAdvisor.

10. Giant's Causeway, Nordirland

Giant's Causeway, Nordirland (Bild: iStockphoto)

Ett måste -besök för alla Game of Thrones -fans, Giant's Causeway är en ganska episk syn - inte konstigt att den utsågs till en av de bästa upplevelserna i Storbritannien för någon dag ute.

Omgiven av myter och legender Den här UNESCO-listade platsen erbjuder massor av ikoniska platser och hisnande vyer-och det ger en ganska otrolig bakgrund för de romantiska stunderna en gång i livet.

Hela listan över 20 mest romantiska platser i Storbritannien

  1. Fairy Pools, Glenbrittle, Isle of Skye, ScotlanD
  2. Grasmere, Lake District, England
  3. City of Bath
  4. Durdle Door, Dorset
  5. Tresco, Isles of Scilly
  6. Portmeirion, Gwynedd, Wales
  7. Bourton-on-the-water, Cotswolds
  8. Porthcurno, The Minack Theatre, Cornwall
  9. Cambridge och River Cam
  10. Giant's Causeway, Nordirland
  11. Windsor Castle, Windsor
  12. Abereiddis Blue Lagoon, Pembrokeshire, Wales
  13. The Dark Hedges, County Antrim, Nordirland
  14. Leeds Castle, Kent
  15. Llyn Padarn (Llanberis), Snowdonia, Wales
  16. Stratford-upon-Avon, Warwickshire
  17. Bruars vattenfall, Perth, Skottland
  18. Arthur's Seat, Edinburgh, Skottland
  19. St Nectan's Glen, Cornwall
  20. Oxford stad

Kontrollera alltid de senaste regeringens riktlinjer under pandemin innan du planerar eller reser.

Se Även: