Ny fråga om sportvärd och två nya lagkaptener avslöjades i enorm BBC-skakning

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Paddy McGuinness har talat om sin stolthet efter att ha bytt ut ikonen Sue Barker som värd för A Question of Sport.



Top Gear -värden ansluter sig till showen tillsammans med olympiska hockey -guldmedaljören Sam Quek och Lions rugbystjärna Ugo Monye, ​​som tar över som lagkaptener.



Paddy berättade för NEWSAM: Jag älskar sportstjärnornas starka konkurrenskraft tillsammans med ett skratt.



ufc 245 brittisk tid

'Det är därför A Question of Sport alltid har varit en av mina favoritprogram och efter att ha blivit avvänjad från det från tidig ålder, är det en ära och ett tillfälle som jag absolut inte tar lätt på.

Jag växte upp med både Davids värd men det är Sue som gjorde den här serien till sin egen. Hon kommer alltid att vara En fråga om sport -ikon, men jag ska göra mitt bästa för att sätta mitt eget märke på den.

Vad tycker du om den nya serien? Säg vad du tycker och se vad andra tycker i kommentarerna .



Paddy McGuinness har varit värd för I Can See Your Voice på BBC (Bild: BBC)

Spegelkolumnisten Sam, som vann över 120 landskamper på högsta nivå, har presenterat sport på TV inklusive amerikansk fotboll, rugby och hockey.



Monye är en produktiv rugby -sändare både på radio och tv.

Sedan han hängde upp kängorna har Monye blivit en väl respekterad rugbyspelare för BT Sport och för ITV: s täckning av 6 Nations-turneringen och han presenterar också BBCs veckovisa rugby-podcast

Sam sa att hon var glad över att bli den första kvinnliga kaptenen i seriens 50-åriga historia.

Hon sa: Det här är verkligen mitt drömjobb! Jag har tittat på A Question of Sport sedan jag var liten och min ambition att visas i serien gick i uppfyllelse för fem år sedan - men jag trodde aldrig att jag en dag skulle bli kapten. Och den första kvinnliga kaptenen i showens 50-åriga historia också.

alice in vicar of dibley

'Jag har några enorma skor att fylla eftersom Matt och Phil är två av de största kaptenerna som någonsin har dykt upp i serien, men det är tack vare banbrytare som Sue Barker att jag nu har denna möjlighet.

'Jag ger allt och ser till att jag njuter av varje minut av resan. Åh, och Ugo ... jag kommer efter dig !!

Sam Quek blir den första kvinnliga lagkaptenen på fråga om sport

Sam Quek blir den första kvinnliga lagkaptenen på fråga om sport (Bild: BBC)

Ugo kallade utnämningen 'ödmjuk'. Han tillade: Det är en otrolig ära att bli vald till A Question of Sports lagkapten.

'Det är en show jag har sett hela mitt liv, så att bli utnämnd till kapten är verkligen ödmjuk.

'A Question of Sport har haft några fenomenala lagkaptener från rugby genom åren med legender som Bill Beaumont och nyligen Matt Dawson, så jag ser fram emot att förhoppningsvis lägga till den listan.

”Jag vill tacka Sue Barker, Phil Tufnell och Matt Dawson för att de gjorde serien till vad den är idag. Jag hoppas att vara lika välkomnande som de har varit med gästerna, lika konkurrenskraftiga och ha lika roligt!

Ugo Monye blir en ny lagkapten

Ugo Monye blir en ny lagkapten (Bild: BBC)

BBC meddelade att de avslutade 24-årsperioden för Barker, som tog över efter David Coleman, för 10 månader sedan.

Kaptenerna Matt Dawson och Phil Tufnell släpptes också som en del av en stor skakning på programmet.

A Question of Sport sändes första gången 1970 och har varit värd för Barker sedan hon tog över från Coleman 1997.

QS har varit en så stor del av mitt liv - från att ha sett det med min familj som växte upp under mina tennisspeldagar och sedan, naturligtvis, som programledaren, sa Sue nyligen.

Sue Barker har länge varit programledare

Sue Barker har länge varit programledare (Bild: BBC/Vishal Sharma)

Få alla de största TV -nyheterna direkt till din inkorg. Registrera dig för det gratis NEWSAM TV -nyhetsbrevet

Den nya trion kommer att börja spela in för den nya serien under sommaren och A Question of Sport återkommer senare på året till BBC One.

Kate Philips, BBC: s underhållningsdirektör, säger: Paddy kommer att vara en stor värd, som kommer med sin egen intelligens och värme till en mycket viktig roll.

hur mycket är match.com

'Och även om han är lite av en sportfanatiker har han mer än träffat sin match i form av Sam och Ugo; båda otroliga idrottare som fortfarande är otroligt konkurrenskraftiga! Sue Matt och Phil lämnar stora skor att fylla, och det kommer att bli spännande att se vad denna nya begåvade trio ger till showen.

Suzy Lamb, MD för underhållning och musikproduktioner på BBC Studios säger: Det är en riktigt spännande tid att lansera nästa era av allas favorit sportunderhållningsshow och jag är glad att nästa kapitel i A Question of Sport kommer att vara värd för den lysande , rolig och sportig Paddy McGuinness.

'Att para ihop honom med Sam Quek & Ugo Monye som kaptener kommer att säkerställa att blandningen av roligt, konkurrenskraft och sportkunskap kommer att fortsätta att glädja långvariga fans av serien.

'Sue var en otrolig värd i 24 år och åtföljd av Matt och Phil såg till att A Question of Sport har en lång livslängd för 50 år till.

Se Även: