Kvinna förklarar vad '30 procents risk för regn' betyder - och det är inte vad du tror

Konstiga Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

En kvinna blev bedövad när hon upptäckte vad väderappen egentligen betyder när det ger dig chansen att regna i procent - och det blåser människors sinnen.



TikTok -användare @sydjkell sa att hon trodde att procentandelen regn betydde hur sannolikt det var att regna i en video som har visats mer än 9,3 miljoner gånger - men nu säger hon att det inte stämmer.



Mamman svarade på en fråga från en annan TikTok -användare @sooklyn , som frågade: 'Vad är något du fick reda på sent i livet som du borde ha vetat tidigare men bara inte visste?'



Hon sa: 'Jag trodde att när de sa att det är 30 procents risk för regn, så betyder det att det finns 30 procent chans att det kommer att regna.

Kvinna med brunt hår på TikTok

Det har inget att göra med regnfall (Bild: sydjkell / TIKTOK)

”Jag har aldrig någonsin vetat att det betyder att det kommer att regna till 100 procent och att det kommer att finnas i 30 procent av ditt område.



'Så som om det står 100 procent, hela ditt område som du frågar om, ditt postnummer eller vad som helst - det kommer att täcka det hela', avslutade mamman.

Sedan videon har lagts upp har den gillats mer än 1,7 miljoner gånger och fått 39 000 kommentarer från tittare som var lika bedövade som hon.



En sa: 'Jag fick reda på det som ... just nu.'

Väderkanalen förklarade vad det egentligen betyder (Bild: sydjkell / TIKTOK)

En annan kommenterade: 'Jag vet inte vad fan som händer längre.'

'Vänta VAD', skrev en tredje.

Medan en annan skämtade: 'För närvarande går jag på TikTok -universitetet.'

Någon annan sa: 'Tjej Jag trodde att det var hur hårt regnet var som 100% max regn och 30% duggregn.'

Väderkanalen engagerade sig sedan, lägga upp en egen video förklarar att när en meteorolog säger att det finns en viss procentandel regn, beräknar de andelen nederbörd - känd som POP.

Det förklarade att detta är förtroendet för regn gånger det prognostiserade området - vilket gjorde alla ännu mer förvirrade.

Videon sa: 'Låt oss säga att jag är 100 procent säker på att 30 procent av prognosområdet kommer att se åtminstone lite mätbart regn, sedan förutspår jag 30 procent chans för regn.

pojke utan hjärna

'Viktigt att komma ihåg, procentandelen har ingenting att göra med hur mycket regn som faller. Du kan ha 10 procents chans för regn och ändå hamna i översvämningar om du fastnar under ett oseriöst åskväder.

'Det hjälper inte att många olika meteorologer har olika definitioner, men det här är den faktiska tekniska definitionen.'

Men förklaringen verkade inte hjälpa eftersom människor i kommentarerna erkände att de var lika vilse som tidigare.

visste du detta? Låt oss veta i kommentarerna.

Har du en historia att dela med dig av? Vi vill höra allt om det. Maila oss på yourNEWSAM@NEWSAM.co.uk

Se Även: