Där rollerna i Friday Night Dinner är nu - tre tragiska dödsfall och berömd före detta flickvän

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Förvånansvärt nog har det gått ett decennium sedan Friday Night Dinner först serverades på våra skärmar.



Goodmans roliga upptåg har lämnat miljoner av oss i stygn - med varje avsnitt som fokuserar på den judiska familjens försök att äta en civiliserad veckamat.



Men uppenbarligen blir middagen aldrig planerad när de bråkande bröderna Adam och Jonny beger sig till sin mamma Jackie och pappa Martins hus.



Allt och allt har gått fel, från att ett piano fångade upp dem på övervåningen, en död räv i frysen och naturligtvis oönskad granne Jim som ständigt dyker in med sin älskade hund Wilson.

Det har varit 6 serier och 37 avsnitt av succékomedin, som firar 10 -årsjubileum med en speciell show ikväll.

Friday Night Dinner har bara en liten roll - med huvudfamiljen ibland med irriterande Jim, deras två mycket olika mormor och den vilda moster Val.



Paul Ritter, Tom Rosenthal, Simon Bird och Tamsin Greig

Paul Ritter, Tom Rosenthal, Simon Bird och Tamsin Greig kommer alla att dyka upp i tioårsjubileumsspecialen (Bild: Dave J Hogan/Getty Images)

Nästan alla skådespelare på serien var kända innan de gick med i Channel 4 -komedin - med några som förekom i Hollywood -filmer och berömda brittiska tvålar.



Tyvärr har tre populära medlemmar i rollistan tragiskt gått bort på drygt ett år.

Förra månaden dog Paul Ritter tyvärr 54 år gammal av en hjärntumör medan han var omgiven av sina nära och kära, men kommer att dyka upp postumt i jubileumserbjudandet.

Här är en titt på vad som hände med gjutningen på Friday Night Dinner när inspelningen slutade.

Simon Bird - Adam

Besättning av fredagskvällens middag

Besättning av fredagskvällens middag (Bild: Kanal 4)

Nerdy Adam, den yngsta sonen i familjen Goodman, är ofta på mottagande av problem.

Musikern och reklamkomponisten har inte mycket tur med & tikar & apos; och de sällsynta gånger han har tagit med en flickvän har slutat i katastrof.

Karaktären är inte för långt bort från skådespelaren Simon Birds mest kända skapelse, portföljbärande Will Mckenzie från The Inbetweeners.

Han var med och skapade och med i huvudrollen i Sky komedi kycklingar 2013 och tog sig till West End för The Philanthropist 2017.

Förutom att slå på den stora skärmen i The Inbetweeners -filmer har Simon haft roller i The Look of Love, The Harry Hill Movie och You, Me and Him.

Hans röst kan också regelbundet höras på The Trainlines annonser.

Simon Bird i The Inbetweeners (Bild: John Wright)

Trots alla hans andra roller har Simon erkänt att han fortfarande dagligen kallas en 'buss'.

2012 gifte han sig med Lisa Owens, som han träffade vid Cambridge University, och de har två barn.

Strax efter Paul Ritter död, hyllade sonen på skärmen Simon den sena stjärnan.

'Jag tror att jag alltid kommer att sträva efter att vara som Paul. Jag antar att det kommer att hända när någon låtsas vara din pappa i tio år, sa Simon i sin hyllning.

Han tillade: 'Jag känner mig otroligt lyckligt lottad som har tillbringat så mycket tid i det gröna rummet och hoppas att hans riktiga bambinos vet hur mycket hans falska bambinos älskade och såg upp till honom.'

katie pris sida 3

Tom Rosenthal - Jonny

Adam och Jonny bråkade alltid

Adam och Jonny bråkade alltid (Bild: Kanal 4)

Äldste sonen Jonny är familjens skämtare och försöker ständigt leka skämt med sin bror - vanligtvis med salt i drinkarna.

Fastighetsmäklaren hade ett mycket konstigt kärleksliv, när han en gång fick ett förhållande med sin mycket äldre chef och gifte sig med en amerikansk tjej som han just hade träffat.

Han bedövade också mamma Jackie genom att tatuera sig och köra runt i en bil som såg ut som ett hus.

I verkliga livet har skådespelaren Tom Rosenthal kända familjeförbindelser.

Hans mamma är före detta Newsnight -producenten Chrissy Smith och hans pappa är tv -sportpresentatorn Jim Rosenthal.

Tom har en känd pappa

Tom har en känd pappa (Bild: Dave J Hogan/Getty Images)

Bortsett från fredagskvällens middag har Tom spelat Marcus i ITV2 -komedin Plebs och Private Pike i pappas armé: The Lost Episodes.

Tom hyllade sin pappa på skärmen efter hans tragiska död förra månaden och sa att han var den 'förödande intelligentaste och samvetsgrannaste personen med ett oöverträffat korsordskärpa och ett otroligt minne'.

uppdatering av manchester city transfer

'Om han träffade dig en gång svär jag att han visste ditt namn för livet. Lyckligtvis för oss vände han ett så underbart sinne till att ge liv åt Martin Goodman, för vilken han skulle göra vad som helst för att få oss att skratta ', skrev han.

'Alla som har setts Fredag ​​kväll middag vet mängden s ** t vi tvingade honom igenom och jag har aldrig hört honom klaga.

'Jag kommer att vara evigt tacksam för att få arbeta med någon som var så stödjande och som lärde mig så mycket om professionalism och ödmjukhet i skådespeleri.'

Tamsin Greig - Jackie

Jackie lyckades på något sätt hålla ordning på familjen

Jackie lyckades på något sätt hålla ordning på familjen (Bild: enhet för delad innehåll)

Jackie Goodman förtjänar en medalj för att hålla sin dysfunktionella familj i schack.

Hon var tvungen att avvärja framstegen från den läskiga grannen Jim, som en gång försökte spela på tangentbordet på sin bygel, och se till att maken Martin behåller sin tröja.

Jackie spelas av Tamsin Greig, som har en helt annan frisyr än sin karaktär i verkligheten.

Den begåvade skådespelerskan blev berömd i Channel 4 -komedierna Black Books och Green Wing som Dr Caroline Todd.

Tillsammans med Green Wing-medstjärnan Simon Mangan spelade hon i BBC sitcom-avsnitt tillsammans med Friends-skådespelaren Matt LeBlanc.

Den trefaldigt BAFTA-nominerade skådespelerskan kan också spela dramatiska roller, medverka i Doctor Who, Jane Austens Emma, ​​Belgravia och vann ett Laurence Olivier-pris för bästa skådespelerska 2007 för Much Ado About Nothing.

Tamsin Greig gjorde en känslomässig hyllning till Paul Ritter

Tamsin Greig gjorde en känslomässig hyllning till Paul Ritter (Bild: Grabs Channel 4)

Hon är också en filmstjärna, efter att ha varit i Shaun of the Dead, Tamara Drewe och The Second Best Exotic Marigold Hotel.

Skådespelerskan är gift med skådespelerskan Richard Leaf och de har tre barn tillsammans.

Tamsin blev förkrossad när hennes man på skärmen Paul dog förra månaden och sa att skådespelarna alla saknade sin kära och mest omhuldade vän fruktansvärt i ett innerligt uttalande i början av tioårsjubileumsspecialen.

Hon hade tidigare skrivit: 'Jag är evigt tacksam för att våra vägar korsades. Hans vänlighet, uppmärksamhet på detaljer och fenomenalt minne, hans passion för musik och fotboll, hans hängivenhet för sin vackra familj, hans fullständiga oförmåga att ta emot en komplimang och hans tysta, lojala, medkännande vänskap kommer att finnas hos mig för alltid.

'Världen är en mindre lysande plats utan Paul i den. Gå lätt, min vän. Du är djupt älskad. '

Paul Ritter - Martin

Paul Ritter hade oss i stygn som Martin

Paul Ritter hade oss i stygn som Martin (Bild: Kanal 4)

Martin gick alltid runt med toppen av sig, åt ur papperskorgen och försökte fråga sina söner om 'honor'.

Den populära skådespelaren fick oss alla att skratta med Martins klassiska slagord 'it's *** on it', 'bambinos' och 'lovely bit of squirrel Jackie'.

Bortsett från sitt komiska arbete hade Paul varit en häftklammer på tv sedan nittiotalet och har medverkat i en rad program inklusive The Bill, Vera och Tjernobyl.

Den begåvade skådespelaren hade också arbetat tillsammans med Daniel Craig som karaktären Guy Haines i Quantum Of Solace och medverkade i Harry Potter And The Half-Blood Prince.

I verkligheten var Paul, som spelade pappa Martin i varje avsnitt av Friday Night Dinner, också en pappa till två pojkar, Frank och Noah, som han hade med sin fru Polly.

Förra månaden tillkännagavs att Paul Ritter tragiskt hade dött vid 54 års ålder hemma omgivet av nära och kära efter att ha kämpat med en hjärntumör.

Skådespelarens agent sa: 'Paul var en exceptionellt begåvad skådespelare som spelade en enorm mängd roller på scen och skärm med enastående skicklighet. Han var väldigt intelligent, snäll och väldigt rolig. Vi kommer att sakna honom mycket.

Paul Ritter har tyvärr gått bort vid 54 års ålder

Paul Ritter har tyvärr gått bort vid 54 års ålder

I en sista gripande intervju före hans död förra månaden berättade Paul hur rollen i Channel 4 -komedin hade varit höjdpunkten i hans karriär.

Trots att han var mycket sjuk när han genomgick behandling för en hjärntumör, var Ritter fast besluten att vara med i kvällens dokumentär som firar succéprogrammets 10 -årsjubileum.

Jag skulle vara ingenting utan honom, skrattade han med hänvisning till hans karaktär Martin Goodman.

Allvarligt. Jag menar att det var den stora karriärgåvan. När det gäller intressanta delar har han varit allt för mig, och jag har älskat att spela honom. Jag har älskat alla fantastiska scener vi gör.

Hustrun på skärmen Tamsin sa att Paul hade varit så dålig när filmen gjordes i slutet av förra året att hon hade försökt att få honom att inte delta - men skådespelaren hade andra idéer.

Tyvärr vid tidpunkten för att göra dokumentären var Paul ganska dålig och för att vara ärlig - och berätta inte för producenterna detta - men jag försökte övertala honom att inte göra intervjun, förklarade hon.

Men det är ett bevis på Paulus mod och generositet och värdighet och fullständiga brist på fåfänga att han ville delta i dokumentären, göra en intervju och verkligen fira denna lilla värld som han har varit en del av och som han har trivts så bra med åren.

Mark Heap - Jim

Jim är bara den perfekta grannen

Jim är bara den perfekta grannen (Bild: Kanal 4)

osama bin laden meme

Jim är Goodmans konstiga granne som alltid dyker upp under sin fredagskväll.

Aldrig ensam gungade Jim med sin trogna hund Wilson, som han var konstigt rädd för och tragiskt dog i slutet av säsong 5.

Innan han ropade 'hejdå alla', blev skådespelaren Mark Heap berömd som pompösa Dr Alan Statham i Green Wing tillsammans med Tamsin Greig.

En stor TV -stjärna, Mark har medverkat i Skins, Lark Rise to Candleford, Upstart Crow och Benidorm

Han har också haft en framgångsrik filmkarriär och framträtt som en fackel jonglör i James Bond -filmen Octopussy, en lärare i About A Boy och en man med hund i Charlie och chokladfabriken.

Frances Cuka - mormor Nelly

Frances Cuka spelade Jackies mamma Nelly

Frances Cuka spelade Jackies mamma Nelly (Bild: Kanal 4)

Den mycket trevligare av de två mormödrarna, Nelly Buller var pojkarna & apos; favorit men krockade alltid med Jackie.

Hon visade sig ha mycket energi och livslust för någon i hennes ålder och var brutalt ärlig när hon kritiserade sin dotter.

I några av hennes roligaste scener förfalskade Nelly en hjärtinfarkt för att slippa gifta sig med den otäcka Mr Morris.

Frances Cuka fick leenden till oss när Jackies mamma Nelly Buller i sju år, medverkade i 12 avsnitt.

En massiv stjärna på West End -scenen, Frances medverkade i ett antal filmer, inklusive 1970: s Scrooge som Bob Cratchits fru, och 1972 Henry VIII i Catherine of Aragon.

Skådespelerskan hade en mycket framgångsrik karriär som sträckte sig över 50 år, inklusive återkommande roller i tvålar Coronation Street och Crossroads.

Härlig mormor med den otäcka Mr Morris

Härlig mormor med den otäcka Mr Morris

Hon har den återkommande rollen som en besvärlig luffare vid namn Mrs Bassey in Casualty mellan 2006 och 2009.

Frances kom också otroligt nära att spela Peggy Mitchell i EastEnders när den ikoniska karaktären introducerades 1991.

Hon filmade flera scener som Peggy men de skrotades och Jo Warne kastades sedan i rollen innan hon ersattes av Dame Barbara Windsor.

Frances gick tyvärr bort den 16 februari förra året i en ålder av 83 efter att ha drabbats av en stroke i sitt hem i Hampstead, London.

Ledaren för hyllningarna till Frances twittrade skaparen Robert Popper på fredagskvällen: 'Riktigt tråkigt att vår underbara fredagskvällmormor, Frances Cuka, har gått bort.'

I slutet av serien 6 -finalen på Friday Night Dinner hyllades Frances med ett avslutande titelkort.

Rosalind Knight - Hemsk mormor

Paul Ritter och Rosalind Knight

Paul Ritter och Rosalind Knight (Bild: Kanal 4)

Cynthia Goodman var mer känd som hemsk mormor.

Martins mamma, som medverkade i fyra serier, hatades av pojkarna på grund av hennes oförskämda personlighet.

Hemsk mormor gjorde sitt sista framträdande i serie 6 när hon kom för att önska sin son en lycklig födelsedag och sedan dog av en hjärtattack i huset.

Rosalind Knight, som spelade Martins hårda mamma, hade redan haft en otrolig karriär innan hon dök upp på Friday Night Dinner.

TV-, film- och teaterskådespelerskan blev känd för att ha medverkat i två tidiga Carry On -filmer på 50 -talet - Carry On Teacher och Carry On Nurse.

Andra skärmklassiker inkluderar Blue Murder At St Trinian’s där hon lekte en skolflicka 1957, och decennier senare var hon lärare i The Wildcats Of St Trinian’s 1980.

Hon dök också upp i Coronation Street, Only Fools and Horses, Heartbeat, Casualty, Doctors och Holby City.

Tragiskt nog dog Rosalind i december förra året, 87 år gammal, och hennes familj släppte ett hjärtligt uttalande.

'Det är med stor sorg att familjen till Rosalind Knight meddelar hennes död efter en härlig karriär som en älskad skådespelerska inom teater, TV och film', sa de.

'Hon var känd för så många generationer, för så många olika roller, och kommer att saknas lika mycket av barnen i dag som ylar åt hemsk mormor på fredagskvällen som de av oss som är gamla nog att komma ihåg henne i den allra första Fortsätt filmer. '

Hennes döttrar, teaterchefen Marianne Elliott och skådespelerskan Susannah Elliott, sa att hon skulle komma ihåg för sin 'enorma anda och känsla av roliga och sin fullständiga individualitet'.

Tracy Ann Oberman som moster Val

Tracy Anne Oberman spelade Chrissie Watts i EastEnders

Tracy Anne Oberman spelade Chrissie Watts i EastEnders (Bild: BBC)

Auntie Val liknar Jackie så mycket att de kan vara systrar men de är faktiskt bästa vänner.

Val kom hela tiden över mitt i middagen - oftast på grund av förhållandeproblem med maken Larry.

I ett avsnitt fastnade hon i en bur i vardagsrummet inför sin dejt med en & sexrobot & apos ;.

Skådespelerskan Tracy Ann Oberman är förmodligen mest känd för att ha spelat Chrissie Watts i EastEnders, som var ansvarig för att faktiskt döda maken Dirty Den.

Den populära tv -stjärnan har också medverkat i Doctor Who, Doctors, Toast of London och The Bill.

Senast samarbetade Tracy med Tom Rosenthal igen i Plebs och spelade Carol i It & apos; s A Sin.

georgia harrison sexband

*Fredagsnattmiddag: 10 år och en härlig bit ekorre sänds ikväll på kanal 4 kl 21.00

Se Även: