Fans på fredagskvällen efterlyser en spin-off om den 'otroliga' grannen Jim

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Fansen från Friday Night Dinner lämnades och krävde en spin -off -show efter att ha ställt in sig på 10 -årsjubileet för hit Channel 4 -sitcom och påminns om en särskild karaktär - Jim.



Den udda grannen Jim, som dyker upp i serien varje avsnitt, spelas av den 64-årige skådespelaren och komikern Mark Heap.



Mark har också medverkat i tv -program som Spaced, Green Wing och Benidorm, men hans roll i Friday Night Dinner är verkligen en minnesvärd.



Jim är den ensamma - ofta nyfikna - grannen till familjen Goodman, som bara vill vara vän med människorna som bor bredvid, och verkar också ha en förälskelse i Jackie Goodman (Tamsin Greig).

Mark Heap spelar rollen som granne Jim i Channel 4 sitcom Friday Night Dinner

Mark Heap spelar rollen som granne Jim i Channel 4 sitcom Friday Night Dinner (Bild: KANAL 4)

Inte bara är han rädd för sin egen hund Wilson, Jim är socialt besvärlig vid bästa tider och fascineras också av familjen Goodmans judiska tro.



Friday Night Dinner: 10 Years and A Lovely Bit of Squirrel var en härlig hyllning till den mycket älskade sitcom och innehöll intervjuer med alla huvudrollerna, liksom några kändisfans i serien.

Men tittarna blev förstörda när de insåg att sitcom verkligen var över och uppmanade skaparen Robert Popper att göra en spin-off-show om Jim.



Skådespelaren Mark Heap såg ganska annorlunda ut när han dök upp på engångsspecialen för att prata om Jim

Skådespelaren Mark Heap såg ganska annorlunda ut när han dök upp på engångsspecialen för att prata om Jim (Bild: Kanal 4)

'@robertpopper hej du kan skriva en #spinoff till #FridayNightDinner om Jim du kan kalla det #thejimbellshow', twittrade en person.

En annan skrev: 'Ras din hand om du tror att Jim behöver en spin off -show nu #FredagskvällMiddag är över! #DinnerWithJim (sic). '

En tredje tillade: 'Fredagskvällens middag slår av Jim och Wilson -serierna, låt det hända snälla #FridayNightDinner.'

Andra var snabba med att berömma Mark för att han spelade rollen så bra, med en som skrev: 'INGEN kunde spela Jim bättre än Mark Heap. INGEN. #FredagNattMiddag. '

Jim är verkligen en minnesvärd karaktär från succén Channel 4 sitcom

Jim är verkligen en minnesvärd karaktär från succén Channel 4 sitcom (Bild: Kanal 4)

En annan sa: 'Mark Heap var en stor skådespelare i sin roll. #FredagNattMiddag. '

Minus hans glasögon, hans mustasch och hans pålitliga hund Wilson, Mark kan vara en helt annan kille - men har fortfarande en udda humor.

Mark talade om sin karaktär på allvar: 'Jag är en pervers, galning och en psykopat, jag är på spektrumet, det hela.

'Han är bara ensam eller hur? Han vill bara vara vänner. Det är inte granne, vänner, bästa vänner. '

Mark beskrev sin karaktär Jim som en pervers, galning och en psykopat & apos; som bara vill vara vänner med familjen Goodman

Mark beskrev sin karaktär Jim som en pervers, galning och en psykopat & apos; som bara vill vara vänner med familjen Goodman

Med hänvisning till att Jim var så rädd för sin egen hund Wilson, och senare sin hund Milson, skämtade Mark: 'Jag är inte en vovve person. Jag nekade min egen dotter till en hund hela sin barndom och hon är nu psykiskt instabil och våldsam på grund av det. '

När han diskuterade avsnittet i slutet av säsong fem där Wilson dör fortsatte Mark: 'Tja, han älskade Wilson men han hade faktiskt aldrig rört honom tidigare. Det här var första gången han gav Wilson en riktig gammal kram. '

Friday Night Dinner -stjärnan Paul Ritter, som tyvärr gick bort i april, dök också upp på jubileumsvisningen och sa att en av hans favoritscener var när Wilson dog.

Jim var den superirriterande grannen som alltid dök upp i Goodman -huset när de satte sig ner till middag på fredagskvällen

Jim var den superirriterande grannen som alltid dök upp i Goodman -huset när de satte sig ner till middag på fredagskvällen (Bild: Â © MarkJohnson. Kanal 4 -bilder får inte ändras eller manipuleras på något sätt. Den här bilden får endast användas för Channel 4 pro)

'Min favoritbit på Friday Night Dinner måste vara Wilsons död', förklarade den sena skådespelaren.

'Det var väldigt smart av Robert [Popper] eftersom Wilson var karaktären som dog men det låste faktiskt upp alla våra känslor för Jim.

'Vi såg plötsligt den här missnöjda killen som hade förlorat sin enda vän och jag tyckte att det var riktigt rörande', tillade Paul.

Friday Night Dinner: 10 Years and A Lovely Bit of Squirrel finns att se nu på All 4.

chloe love island ex

Se Även: