Hur säljer jag min telefon till bästa pris? iPhone 7 och 7 Plus släpps för att öka efterfrågan på mobil återvinning

Iphone 7

Ditt Horoskop För Imorgon

iPhone 6s Plus 1

IPhone 7 och syskon 7 Plus släpps i förköp idag i Storbritannien(Bild: Tom Parsons)



Med den helt nya iPhone 7 och 7 Plus på en rejäl £ 599 respektive £ 799, kommer blivande köpare att försöka flytta sin nuvarande telefon för extra pengar för att finansiera sin glänsande nya enhet.



Apple presenterade de helt nya 7-telefonerna vid en lanseringskonferens i San Francisco den 7 september, på fredagen släppte EE, O2, Vodafone och Three telefonerna för förbeställning, inför dess high street-release den 16 september 2016.



Om du vill investera i iPhone 7 eller 7 Plus finns det sätt att sälja och byta ut din nuvarande enhet för kontanter. Vi undersöker dina alternativ nedan.

Läs mer

Apple iPhone 7 -erbjudanden och köpråd
Hur får du 300 £ på din telefon Så här får du cashback på din nya iPhone iPhone 7 bästa tariffer och prisplaner Erbjudanden för iPhone 5se, 6, 6 Plus

Var kan du sälja din telefon till bästa pris

eBay

Återförsäljare gillar online -marknadsplats eBay.co.uk är populära för att sälja gamla telefoner, plus sälja vid rätt tidpunkt och du betalar inga noteringsavgifter. Du har två alternativ.



  • & apos; Köp det nu & apos ;: Ställ in ditt eget pris eller riktmärke, du kan också lägga till & apos; bästa erbjudanden & apos; till noteringen. Detta gör det möjligt för budgivare att ställa priser till dig.
  • Auktion : Det finns inget maximum på det belopp du kan göra. För en uppskattning, skriv din enhet och skick i sökfältet för att se liknande enheter och deras priser.

Topptips för att sälja teknik på eBay.co.uk

När Apple -fans firar Storbritanniens lansering av iPhone 7 och 7 Plus, onlinemarknad eBay.co.uk har delat några bra tips för att sälja din gamla teknik för att ha råd med en uppgradering till den senaste modellen.



1. Gör din forskning

chris fountain dansar på is

Ett av de enklaste sätten att skjuta upp en kund är överprissättning, så ta reda på vad dina varor är värda på eBay i förväg och se till att du prissätter dina varor därefter.

2. Nyckelord och relevans

Se till att du inkluderar varumärket i titeln - eftersom det hjälper till att fånga köparens uppmärksamhet. Listans titel ska vara tydlig och relevant och alltid stavad korrekt. En bra beskrivning är också viktig för att hjälpa köpare att ta reda på allt de behöver om produkten och lugna dem innan ett köp.

3. Ta bra bilder

när är v festival 2017

TILL bra bild talar tusen ord. Att inkludera flera foton från olika vinklar av din produkt är en bra idé. Rena vita bakgrunder är ett säkert val och var noga med att visa alla taggar och förpackningar.

4. Ärlighet och kommunikation

Var ärlig. Fullständig klarhet om alla märken och repor från början betyder en nöjd kund. Svara på frågor från köpare så snabbt och professionellt som du kan. En bra kommunikationslinje hjälper köpare att lita på dig och köpa med förtroende.

5. Frakt

Det är en bra idé att erbjuda din vara med gratis frakt. Många elektroniska föremål är tillräckligt små för att kunna skickas billigt, så det är ett bra sätt att göra köp från dig så mycket mer attraktivt. Det kan också hjälpa målköpare som filtrerar sina sökningar att se endast objekt med gratis frakt.

6. Uppmuntra feedback

Kund feedback är viktigt eftersom det låter andra människor veta att du är en ansedd säljare och uppmuntrar andra att köpa teknik, inklusive refurbbed. Uppmuntra alltid en glad kund att dela feedback på din tjänst.

Hur är det med Amazon?

Om du säljer en ny modell som fortfarande efterfrågas, som 5se eller 6, kan du tjäna mycket pengar genom Amazon Marketplace - eftersom det fortfarande finns konkurrens där ute och telefonen fortfarande säljs (ofta för mer) på high street.

Fem bästa återvinningswebbplatser och hur mycket de kommer att betala dig

Ett annat alternativ är att sälja din telefon för kontanter via en återvinningswebbplats. Se de fem bästa återförsäljarna för detta nedan:

  1. Telefonåtervinnare - för en fullt fungerande iPhone 5se (16 GB, olåst) får du 112 £ eller 232 £ för iPhone 6 (16 GB, olåst).

  2. Sälj min mobil - för en fullt fungerande iPhone 5se (16 GB, olåst) får du 220 £ eller 195 £ för iPhone 6 (16 GB, olåst).

  3. Musik Magpie - för en fullt fungerande iPhone 5se (16 GB, olåst) får du 167 £ eller 256 £ för iPhone 6 (16 GB, olåst).

  4. O2 Återvinn - för en fullt fungerande iPhone 5se (16 GB, olåst) får du 190 £ eller 210 £ för iPhone 6 (16 GB, olåst).

  5. Mazuma Mobile - för en fullt fungerande iPhone 5se (16 GB, olåst) får du 200 £ eller 230 £ för iPhone 6 (16 GB, olåst).

    jenna coleman tom hughes

Ju tidigare du säljer desto bättre pris

Apples lansering

Du kan fortfarande få upp till £ 180 för iPhone 5S (Bild: Reuters)

Vi frågade experterna på Sellmymobile.com för råd om när man ska sälja till bästa möjliga pris.

När en ny iPhone tillkännages börjar återförsäljningsvärdet på äldre modeller sjunka ganska snabbt. Två dagar innan iPhone 6 och 6 Plus 2015 tillkännagavs var det mesta du skulle ha fått för återvinning av iPhone 5S 455 £ och 357 £ för 5C. '

En vecka efter att telefonerna träffade high street fann de att inbytespriserna hade sjunkit till £ 382 respektive £ 294. Så kort sagt, ju tidigare desto bättre.

Vad är det genomsnittliga pris som enheter handlas in för?

Under dagarna efter en större utgåva som iPhone 7 tenderar återvinningswebbplatser som Sellmymobile.com att se överskott i människor som handlar med sina gamla enheter för att sätta pengarna mot en ny telefon. Ju högre tillströmning, desto lägre tenderar priserna att sjunka.

Men de hävdar: 'Ibland kan priserna till och med stiga - särskilt eftersom efterfrågan på telefoner som iPhone 6 eftersom den fortfarande anses vara en önskvärd enhet.'

Placera

Enhet

israel adesanya kamp tid

Högsta inbyteserbjudande

Lägsta inbyteserbjudande

1 Apple iPhone 5S 16GB £ 180 £ 60
2 Apple iPhone 5 16 GB £ 107,55 £ 40
3 Apple iPhone 6 64 GB 302 £ £ 135
4 Apple iPhone 4S 16GB £ 67,65 £ 24
5 Apple iPhone 5S 32GB £ 192 £ 60.73
6 Apple iPhone 6 16 GB £ 265 £ 135
7 Samsung Galaxy S4 i9505 £ 85 49 £
8 Apple iPhone 5C 16GB £ 120 £ 41,40
9 Samsung Galaxy S5 £ 158 £ 80
10 Apple iPhone 5C 8GB £ 110 £ 56

Hur du säkert återvinner din telefon

Återvinn mobiltelefoner

Torka av telefonen korrekt för att undvika att dina data utsätts för bedragare (Bild: Getty)

  • Innan du skickar bort din telefon, torka den av all data och bilder. Detta säkerställer att deras data inte kommer i fel händer och blir offer för bedrägliga aktiviteter.

  • Ta ett foto av det så att du har en registrering av dess skick innan du skickar till återvinnaren. Telefoner som är i dåligt skick kommer att köpas för mindre än de i perfekt skick, så det är viktigt att du har en noggrann registrering av telefonens skick innan du skickar.

  • Om din telefon har en trasig skärm bör du också vara medveten om att den inte får det högsta möjliga värdet. Få några offerter på en reparation, eftersom det kan vara värt att låta det repareras och sedan säljas för mer.

Läs mer

Apple iPhone 7
Släppdatum, specifikationer och pris för iPhone 7 Hur vattentät är iPhone 7? Recension av iPhone 7 Red iPhone 7 release datum och pris

Se Även: