Ett uppenbart fel betyder att detta sällsynta £ 2 -mynt nu är värt en liten förmögenhet - så här kan du kontrollera om du har ett

Kunglig Mynta

Ditt Horoskop För Imorgon

Om du har ett mynt på £ 2 i plånboken kan du sitta på en liten förmögenhet, tack vare ett nyupptäckt tryckfel på tusentals mynt i omlopp.



Myntexperter avslöjade att ett antal 2015 -mynt Britannia £ 2 som för närvarande används inkluderar ett slående fel - vilket kan göra dem värdefulla för samlare.



Mynten visar drottningens huvud roterat med omkring 150 grader - men med bara 650 000 i omlopp och bara några tusen & # 39; upp och ner & amp;



Kungliga myntan sade att felinriktningen var 'nästan säkert resultatet av att en av dörarna arbetade löst och roterade under slagprocessen'.

Regeringsorganet sa också att Britannia-myntet på £ 2 är ett av de mest knappa mynten på £ 2 som någonsin präglats-det är tredje lika i alla de låga mintage-diagrammen genom tiderna.

Enligt experter på Change Checker finns det cirka 3 250 av de & apos; inverterade & apos; 2 mynt i omlopp - det är ungefär ett av 200.



Yasmin Britton, från Change Checker, sa: 'Om den inverterade bilden är en följd av att matrisen glider under slagprocessen, är det möjligt att det kan finnas andra variationer där drottningens huvud är mindre eller mer felriktat som matrisen har arbetat sig ur position. '

Hur mycket är mynten värda?

En talesperson för GoCompare's Coining It In , som forskat med suveräna webbplatser Chards , berättade för NEWSAM Money mynten kan vara värda så mycket som £ 350 om de säljs korrekt.



'Detta speciella £ 2 -felmynt har hänt som ett resultat av ett matrisfel under produktionen, som uppstår när matrisarna har blivit feljusterade.

'I huvudsak har den inre formen, när den träffats, flyttat sig ur position och fått Britannia att rotera. Även om kvalitetskontroll brukar fånga det, glider de ibland igenom, och i det här fallet kan misstaget vara värt mellan £ 100-£ 350.

Läs mer

Sällsynta pengar: Har du någon av dessa?
Sällsynta 1p -mynt Den ultimata guiden till sällsynta mynt Mest värdefulla 2 mynt Sällsynta 50p -mynt

Jag har en! Var kan jag sälja den?

Om du har lyckats hitta ett av de sällsynta mynten i din förvaring rekommenderas att du får det värderat av en myntsamlare eller expert innan du placerar det på eBay.co.uk eller säljer det någon annanstans.

Ole Gunnar Solskjaer får sparken

Royal Numismatic Society är Storbritanniens främsta samhälle för numismatik - studier av mynt, medaljer och relaterade valutaposter. Det är värt att bläddra vidare deras hemsida för välrenommerade myntsamlare.

Du kan också komma i kontakt med experterna på British Numismatic Trade Association för råd om hur och var du kan sälja ditt mynt.

Enligt Philip Mussell, chef för Coin News, är den bästa tiden att sälja vanligtvis när mediestormen bryter och värdet - och efterfrågan - skjuter upp.

”Det du måste förstå är hur stor efterfrågan det finns, hur många samlare vill ha en? Ta Kew Gardens -mynt, till exempel uppskattar de att det finns 200 000 där ute .

”Hur många samlare vill ha dem? Förmodligen inte 200 000 - efterfrågan är högst i början eftersom det är då dessa samlare letar efter dem. När de väl har en, vill de inte ha en till; det är inte så insamling fungerar.

'Mycket sällsynta mynt som 1983 2p är så sällsynta att de mycket väl kan gå upp, åtminstone genom inflation. Men de andra mynten vill du antagligen agera snabbt om du vill sälja, tillägger Philip.

Andra värdefulla mynt att hålla utkik efter

    (Bild: Getty)

    Kommer du ihåg att 20p -myntet utan datumet som sålde för hundratals pund? Eller 2p -myntet som fortfarande säljs för en liten förmögenhet?

    Det finns dussintals mynt där ute som kan vara värda en mynta. Ta en rullning nedan för de vanligaste att se upp för.

    Royal Arms £ 1

    The Royal Arms är en vanlig design som ibland ignoreras, men kom ihåg att se upp för en med ett datum från 2008 - det är faktiskt den fjärde mest sällsynta och värt cirka £ 5,99 för en samlare.

    Edinburgh £ 1

    2011 års design i Edinburgh är det enda myntet på £ 1 med en myntning under 1 miljon enligt Coin Checker - men även om det klassas som & apos; värdefullt & apos; det kommer bara att hämta runt 3-5 £ på eBay.

    Läs mer

    Dolda skatter - kan du ha någon av dessa?
    De gamla iPoderna är nu värda 670 pund styck Boba Fett -siffran är nu värd 10 000 pund £ 50 000 & apos; rock & apos; hittades på en strand Dessa retro Walkmans värda £ 100s

    Samväldet £ 2

    Visa galleri

    Ett särskilt mynt som präglats för att fira Commonwealth Games i Nordirland 2002 är en av de sällsynta £ 2 som finns, eftersom färre än 500 000 präglades. De kan sälja online för allt mellan £ 15 och £ 25.

    Charles Dickens £ 2

    Dessa släpptes 2012 för att fira den berömda författarens 200 -årsdag, med myntets baksida med titlarna på hans mer kända böcker. Dessa kan nu sälja online för cirka £ 4, ibland mer om de är i särskilt gott skick.

    område av hanlon fru

    Silver 2p

    (Bild: PA)

    Vallmo samlare fick ett 2p mynt som de antog var falskt eftersom det var silver. Det visade sig emellertid vara ett otroligt sällsynt och värdefullt ”myntningsfel”, där en tom 10p av misstag kastades som en 2p.

    Legionen auktionerade ut det för mer än 1400 pund - men givaren märkte nog inte ens.

    'Ny pence' två pence

    Alla 2p -mynt som präglades före 1982 säger 'ny pence', medan de som är stämplade efter det datumet borde säga 'två pence'.

    Ett tidigt fel innebär dock att ett antal 2p -mynt från 1983 fortfarande visar & quot; nya pence & quot; vilket betyder att mynt med det året stämplat kan sälja för flera hundra pund.

    Den odaterade 20p

    (Bild: PA)

    År 2008 tryckte Royal Mint cirka 250 000 20 pence bitar utan datum på dem.

    Mynten är lagliga betalningsmedel och kan därför användas för att köpa en Freddo (förutsatt att du har ytterligare 5p). Det är dock bättre att inte sälja dem eftersom de fortfarande hämtar så mycket som £ 100 online.

    'Typo' Guy Fawkes 50p -mynt

    Kungliga myntan släppte ett 50 -årsjubileum 2005 på 400 -årsjubileet för krutplanen, men några av dem hade ett lite pinsamt stavfel och läste 'Pemember, pemember den femte november'. De säljer online för mellan £ 5 och £ 7, vanligtvis.

    OS -simmare 50p

    Som nämnts av Philip har det ursprungliga olympiska vattenmyntet med de vågiga linjerna över simmarens ansikte blivit mycket samlingsbart eftersom bara 600 släpptes innan designen ändrades.

    600 är en liten, liten mängd i myntinsamlingsvärlden och därför byter dessa mynt händer för upp till 800 £.

    Kew Garden 50p

    Myntet med 50 pennor stämplat med Kew Gardens Pagoda är relativt sällsynt, med bara 210 000 präglade jämfört med en standardmyntning på cirka 5 miljoner. Det betyder att de kan sälja för £ 30- £ 50 om du hittar en samlare. Vid högsta efterfrågan sålde de online för så mycket som £ 120.

    Peter Rabbit 50p

    Dessa charmiga Beatrix Potter -mynt släpptes endast till ett begränsat antal attraktioner och National Trust -egenskaper och Royal Mint har inte avslöjat exakt hur många det har präglats.

    Vissa säljer online för mellan £ 5 och £ 15, även om vissa säljare fräckt försöker sälja dem för några hundra. Specialutgåvor med en rad Beatrix Potter -djur i färg finns fortfarande tillgängliga via Royal Mint för £ 55.

    Euro 50 p

    Ett stycke på 50 p 1992 med 12 stjärnor och som representerar EG: s inre marknad kan sälja för cirka 50- £ 55 £ online. Det här är de gammaldags tjocka 50 pennorna så det är osannolikt att du dyker upp i din förändring, men det kan vara värt att kolla några långsiktiga pennburkar för.

    WWF 50p

    Detta minnesmynt säljs för mer än £ 10, även om det har varit i omlopp ett tag och inte längre är i (bokstavligt) nyskick.

    Var försiktig när du köper eftersom några av dessa standardmynt annonseras till massivt uppblåsta priser. Men några av de sällsynta utgåvorna säljer för hundratals pund - så titta noga när du jämför.

    är 777 ett nummer

    Är du orolig kan jag inte komma ihåg dessa

    Om du inte är villig att skriva ut och bära den här artikeln i din plånbok finns det ett annat alternativ. De ChangeChecker webbplats kan du snabbt identifiera mynt och deras brist - samt se vanliga blogginlägg om mynt som har blivit populära bland samlare.

    Läs mer

    Sällsynta pengar: Har du någon av dessa?
    Sällsynta 1p -mynt Den ultimata guiden till sällsynta mynt Mest värdefulla 2 mynt Sällsynta 50p -mynt

    Se Även: