Ardal O'Hanlon säger att han läser igenom alla sina manus och tar bort alla irländningar

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Område O

Ardal O'Hanlon, som är mest känd som fader Dougal, kommer snart att vara i paradiset(Bild: Niall Carson /PA Wire)



Skådespelaren Ardal O'Hanlon har avslöjat att han veterinäriserar tv -manus och tar bort alla irländningar som visar hans nation i dåligt ljus.



Skådespelaren, 51, som hittade berömmelse som den svaga fadern Dougal i Father Ted, kommer att ersätta Kris Marshall, 43, i BBC -succén Death in Paradise.



Han berättade för Radio Times: Från dag ett som arbetade i TV har jag varit mycket medveten om hur irländarna representeras.

I varje föreställning som jag har varit inblandad i läser jag manuset, tar bort irländarna direkt och säger, ”jag kommer att leverera dem”. Fader Ted skrevs av irländare, så det var bra.

marvin och rochelle humes

O'Hanlon sa att han var förlamad av tvivel om att ta över från Marshall som inspektör Jack Mooney i det karibiska drama.



Men han sa: Jag anammar utmaningen.

Ardal O & apos; Hanlon, Dermot Morgan, Frank Kelly och Pauline McGlynn i Father Ted

Ardal O & apos; Hanlon, Dermot Morgan, Frank Kelly och Pauline McGlynn i Father Ted (Bild: Kanal 4)



Han tillade att människor i Irland har blivit 'upprörda' över hur de framställs på skärmen, med 1997 års Dublin-baserade avsnitt av EastEnders som exempel.

O & apos; Hanlon sa: 'Fader Ted var skriven av irländare, så det var bra, men ungefär när vi skjuter det gick EastEnders till Irland och representerade det som detta fruktansvärt bakåtsträvande samhälle där människor gick runt med ett öga och berusade. '

BBC tvingades be om ursäkt efter att ha fått klagomål från tittarna över de stereotypa övertonerna i de tre specialavsnitten, som fokuserade på Pauline Fowler (Wendy Richard) som reste till Irland för att träffa en förlorad släkting.

stor råtta i london

Kris Marshall lämnar Death in Paradise

O & apos; Hanlon sa: 'Det upprörda folket på Irland. Men det kommer att hända då och då, det är vi uppfostrade. '

Kris Marshall, 43, skämtade om att den största skillnaden mellan hans avgående karaktär och O Hanlon är att han är irländare, till att börja med.

natalie dormer game of thrones karaktär

Marshall sa: 'Hans karaktär är mycket mer anekdotisk, så hur han går till saker är annorlunda. Han har också nyligen blivit änka - och han har en dotter i början av 20 -talet. Så det är en helt annan dynamik. '

Dougal och far Ted på Craggy Island (Bild: Okänd)

Marshall avslöjade förra veckan att han står upp från det populära programmet eftersom han vill spendera mer tid med sina barn, efter att ha tillbringat sex månader av året på att filma showen i Guadeloupe.

Han sa att det alltid var hans plan att avsluta sin tid på Death In Paradise inom några år, när hans son hade vuxit upp och när han arbetade utomlands blev halva året opraktiskt.

- Det var alltid en ändlig sak. Jag dolde det verkligen inte för någon jag jobbar med, sa han.

  • Veckans radiotider säljs idag.

Se Även: