Dessa retro Walkmans säljer för hundratals pund - kan din gamla kassettspelare göra dig rik?

Ebay

Ditt Horoskop För Imorgon

Din Walkman kan ge dig hundratals



I åratal var det tråkigt att ha en Walkman. Det innebar att fastna i en tid med snygga kassettband när alla andra hade tagit examen till Discmans. Sedan kom iPods och blåste allt annat ur vattnet.



Men nu har ägarna till den ödmjuka kassettspelaren det sista skrattet. Eftersom samlare snappar upp vintage Walkmans för hundratals pund.



Slutförda listor på eBay.co.uk för vintage Sony Walkmans inkluderar ett 1979 fungerande original för £ 600, ett annat som sålde för £ 422 och en Sony mikrokassettradio Walkman för £ 293,01.

Här är vad du ska leta efter:

1. Märket

Arbetande Sony Walkmans har de högsta priserna, följt av Aiwa. Det är också mer troligt att du får ett bra pris om det är en tidig version eller en särskilt sällsynt typ.

2. Mer än en

Denna säljare listade ett bunt med vintage kassettspelare av olika märken. De var på förhand att alla hade problem som jag vet att jag bara inte kommer att fixa. Det hindrade dem inte att tjäna pengar - noteringen lockade 9 bud och såldes för £ 83.



3. Tillbehör

Ett vintageblått plastfodral för den första Sony Walkman finns på marknaden för £ 125. En Sony solcellsladdare ficks för £ 81. Och denna grafiska equalizer (utformad för att kontrollera ljudkvaliteten) säljs för £ 69. Många av de mest prisvärda Walkman-spelarna kom också med hörlurar eller fodral.

4. Arbetsvillkor

Din Walkman kan ge dig hundratals



Många av säljarna betonar att deras Walkman är i fungerande skick och ger detaljer om batteriet. Om du fortfarande har originalförpackningen är det värt att slänga in den också.

5. Vad finns inuti

Om du har en Walkman är chansen stor att du också har många band. Du kan piska en bunt av dem för lite ölpengar - även om du Google titeln först för att se till att du inte sitter på en skatt.

Läs mer

Dolda skatter - kan du ha någon av dessa?
De gamla iPoderna är nu värda £ 670 styck Boba Fett -siffran är nu värd 10 000 pund £ 50 000 & apos; rock & apos; hittades på en strand Dessa retro Walkmans värda £ 100s

Se Även: