Gratis Universal Credit railcard och ytterligare 11 rabatter för att stödja utsatta människor

Fördelar

Ditt Horoskop För Imorgon

Det kan göra stor skillnad ekonomiskt(Bild: Getty Images)



Universal Credit -fordringar kan ha rätt till tågresor till halva priset på grund av ett lite känt järnvägskort som är kopplat till Job Center.



Miljontals människor kan ha rätt till Jobcentre Plus Reserabattkort som ger dig 50% rabatt på utvalda tågresor.



Den ges till arbetslösa och som kräver arbetssökandestöd eller universell kredit i 3-9 månader om de är i åldern 18-24 eller 3-12 månader i över 25-årsåldern.

aldi helgdagar öppettider 2019

Job Center Plus Travel Discount-kortet halverar effektivt järnvägspriserna för Anytime Day-biljetter, Off Peak Day-biljetter och tre månaders säsongskort för alla operativa tjänster för dem som aktivt söker arbete.

Kortet låter dig resa till jobbintervjuer till reducerat pris men kan också lindra den ekonomiska belastningen på familjer som tvingas sträcka ut sina betalningar.



För att vara berättigad måste du ha krävt arbetssökandestöd eller universell kredit i minst tre månader.

Du kanske också kan hämta kortet om du gör anspråk på vissa andra förmåner som invaliditetsförmån och inkomststöd men aktivt söker arbete.



Kortet, som kan användas på alla tågoperatörstjänster, ger 50% rabatt på Anytime Day-biljetter, Off Peak Day-biljetter och tre månaders säsongskort.

För att ansöka måste du besök ditt lokala Job Center Plus -kontor .

saleem iqbal nettoförmögenhet

Vad mer kan jag göra anspråk på?

Om du gör anspråk på förmåner och kämpar för att få dina betalningar att sträcka sig kan du ha rätt till extra stöd för att hjälpa dig att få igenom pengarna. Vi har tagit några av dessa nedan.

  • Skattefri barnomsorg är ett relativt nytt system som ger arbetande familjer en ökning med 20% på kvalificerade barnomsorgskostnader. Du betalar in din budget till ett statligt bankkonto - som sedan fylls på automatiskt.

  • Skolklädnadsbidraget är en del av Education Act 1980 och erbjuds av regeringen för att hjälpa familjer med låga inkomster att hantera sina skolkostnader.
    Det är inte en lagstadgad plikt, så inte alla råd kommer att erbjuda det (även om det nu är obligatoriskt i Skottland), men om du kvalificerar dig kan du få upp till £ 150 för att hjälpa till med enhetliga utgifter, inklusive PE -kit.

  • Programmet Healthy Start stöttar gravida mammor med matkuponger för att täcka sin familj. Dessa kan spenderas hos lokala återförsäljare och stormarknader.
    Gravida kvinnor och barn över ett och under fyra år kan få en kupong på 3,10 pund per vecka. Barn under ett år kan få två kuponger på 3,10 £ (6,20 £) per vecka.

    boris gömmer sig i frysen
  • Om du kvalificerar dig för vissa välfärdsförmåner och medeltemperaturen är 0 ° C eller lägre i sju dagar i rad i ditt område kan du få en kallt väderrabatt.

  • De Varm hemrabatt är ett stödsystem som riktar sig till hushåll som kan kämpa för att betala sina energiräkningar. Det är en engångsrabatt på 140 £ på din energiräkning under vintern - men istället för att betalas direkt till dig dras det automatiskt från din faktura under vintermånaderna (mellan september och mars). Det betalas automatiskt ut till dem som har förmåner.

  • Enligt skollagen har lokala myndigheter befogenhet att ge upp till £ 150 i ekonomisk hjälp till föräldrar för att hjälpa dem att köpa skolkläder till sina barn - det är vem som kan göra anspråk på det.

  • Gratis skolmåltider kan underlätta trycket på din veckovisa stormarknadsräkning, så att du får extra inkomst att betala för livsnödvändiga saker. Den är avsedd för personer med universell kredit, barns skattekrediter och mer - du måste kontakta ditt kommunalråd för att ansöka. De kan ha egna ansökningsformulär som du kan fylla i.

  • TILL Visst Börja Moderskapsbidrag är en engångsbetalning på £ 500 för att hjälpa dem som har förmåner med kostnaderna för att få en nyfödd eller adopterad bebis. Du får bara ett moderskapsbidrag om det nya barnet är det enda barnet under 16 år i hushållet.

  • WaterSure är ett system som hjälper vissa människor med sina vattenräkningar. För att ansöka om systemet måste du ha förmåner och behöva använda mycket vatten antingen av medicinska skäl eller för att ditt hushåll har ett visst antal barn i skolåldern.
    Du kan ansöka om WaterSure genom att fylla i ett formulär från ditt vattenföretag.

    frankie cocozza charlotte dawson
  • Du kan vara berättigad till rådsskatterabatt om du har en låg inkomst eller kräver förmåner. Din faktura kan sänkas med upp till 100%.

  • Vissa råd erbjuder rabatt på medlemskort till dina lokala fritidshem, tennisbanor och pooler. Hur mycket rabatt du kan få beror på ditt kommunalråd. Du måste ansöka om rabatt via ditt lokala fritidscenter.

Läs mer

Dina fördelar förklaras
Universell kredit 30 timmars gratis barnomsorg Personliga självständighetsbetalningar Skattefri barnomsorg - vad är det?

Se Även: