Wizard of Oz Munchkins famlade inte bara Judy Garland - de var också berusade och sexgalna hellraisers

Judy Garland

Ditt Horoskop För Imorgon

Judy Garland var bara 16 när hon famnades av Munchkins(Bild: Moviepix)



De var invånare i den surrealistiska världen i Munchkinland i Trollkarlen i Oz, men bakom kulisserna var de vuxna dvärgskådespelarna hårt drickande, sexgalen helvete.



Uppenbarelsen om att 16-åriga Judy Garland ständigt famlades av några av Munchkins kommer inte som någon överraskning för dem som bevittnade deras vilda upptåg.



The NEWSAM avslöjade att hennes före detta make Sid Luft skrev i en oavslutad memoar: De skulle göra Judys liv eländigt genom att lägga händerna under hennes klänning.

Men Hollywood -legenden verkar ha tagit sina framsteg i hennes steg, även när de var som mest fräcka.

En av de 124 skådespelare som MGM anställde som Munchkins för filmen 1939 försökte få ut tonårsstjärnan på en dejt.



Judy Garland filmar trollkarlen i Oz (Bild: Rex -funktioner)

Judy sa: En av dem, en gentleman på cirka 40, bad mig om middag. Han var ungefär två centimeter hög, och jag ville inte säga, 'jag kan inte, för du är en dvärg'.



Så jag sa bara, 'Nej, min mamma skulle inte gilla det'. Och han sa: 'Kom igen, ta med dig mamma också. Två bredor för priset av en ”.

Skådespelerskan, som dog 47 år gammal av en överdos av oavsiktliga droger 1969, tillade: Det fanns hundratals av dem, de lade dem alla på ett hotell. De blev krossade varje natt och polisen skulle hämta dem i fjärilsnät. De stackars sakerna.

Det var Culver Hotel i Hollywood, och det blev epicentrum för dvärgarnas berusade utskeppning under de åtta veckor som de stannade där under inspelningen.

Polisen tillkallades regelbundet och, liksom fjärilsnät, fick de hitta nya sätt att gripa frossarna.

Tre av Munchkins i Trollkarlen i Oz (Bild: Rex -funktioner)

Pink Panther -stjärnan David Niven råkade gå förbi hotellet under en furore.

Chris Price och Joe Harland skriver i sin bok Live Fast Die Young: Han bad en av de närvarande poliserna om händelsens art, att få veta att flera Munchkins hade druckit och var oroliga och motsatte sig för närvarande gripande.

Med händerna för små för manschetter och inga begränsningar av lämplig storlek hade hotelltvätten uppmanats att hjälpa till. Niven tittade på när nio poliser kom fram från foajén, var och en med ett vridande, vridande och ganska tungt örngott.

Och festen slutade inte för jobbet. En Munchkin, känd som greven, fick nästan sparken för sina upptåg under inspelningen.

En besättningsmedlem återkallade: En gång, när han skulle komma på set, försvann han. Sedan hörde vi ett gnällande ljud från herrrummet.

Han hade blivit putsad under lunchen, ramlat i toalettskålen och kunde inte ta sig ut.

De goda tiderna var inte heller begränsade till sprit.

Culver förvandlades till en ohelig samling av hallickar, krokar och spelare, enligt en observatör.

Även om det var värd för kändisar, hade hotellet aldrig sett något liknande och var tvungen att installera polis på varje våning.

Dvärgarna sov redan tre i en säng och hade orgier varje natt - inte bara att anställa prostituerade utan också fungera som hallickar för dem. Några kvinnliga Munchkins sades ha försökt sälja sig till manliga besättningsmedlemmar under inspelningen.

Munchkins var sexgalna helvete (Bild: Rex -funktioner)

Filmens manusförfattare Noel Langley mindes hur Munchkins ofta skulle leta efter kvinnor på uppsättningen.

De skulle plundra studiolotten, sa han. Showflickorna fick eskorteras i klasar med beväpnade vakter.

De grovaste dvärgarna sades vara utsatta för våld och bar knivar. En ska ha kommit på en uppsättning beväpnad med två laddade pistoler för att hota en kollega Munchkin för att han tittade på sin fru.

Wizard of Oz make-up artist Jack Dawn sa: Du var tvungen att titta på dem hela tiden.

De galna hotellpratarna i Munchkins skildrades till och med 1981 i komedin Under the Rainbow, om Wizard of Oz -auditions.

Men även om de utförde positiva nummer som Följ den gula tegelvägen och Ding Dong! The Witch is Dead!, Många hade upplevt verkliga svårigheter.

En av scenerna från The Wizard of Oz (Bild: Rex -funktioner)

De från USA hade just överlevt den stora depressionen, tvingats uppträda i vaudeville -komedier eller som karnevalsfreak.

Andra hade kommit från Europa, inklusive en trupp som lyckades fly från nazistförföljelse tack vare filmrollen.

Jerry Maren, 97, är den sista överlevande Munchkin. Han njöt av en av de största delarna i trollkarlen i Oz, som en del av trion av unga Lollipop Guild Munchkins som välkomnade Dorothy till Munchkinland.

Han dämpade sina medstjärnors upprörda rykte och hävdade att det fanns några dåliga äpplen.

Det var ett par barn från Tyskland som tyckte om att dricka öl, sa Jerry. De drack öl morgon, middag och kväll och fick lite problem.

Men skådespelaren, som bor i San Diego, sa att det var svårt att inte låta sig lockas av spänning, eftersom arbetet i Hollywood var ett sådant surr för dem.

Att göra filmen var det största roliga jag någonsin haft i mitt liv. Jag har aldrig träffat några små människor. Jag var den enda lilla personen i min familj, sa han.

hur många procent är stella

Ett antal skådespelare som spelade originalet Munchkins i filmklassikern från 1938 The Wizard of Oz (Bild: Getty)

Min far arbetade på ett hotell och tjänade cirka $ 5 i veckan. Jag fick 50 dollar i veckan.

Jerry uppskattade hans lön, men det var fortfarande galet att veta att de var de lägst betalda av rollbesättningen. Till och med Dorotys hund, Toto, fick 125 dollar i veckan.

Skådespelarna hävdade att de blev lurade av manager Leo Von Singer, hämtad av MGM eftersom han redan hade en grupp med framträdande dvärgar och visste att han kunde hitta mer.

Studion betalade enligt uppgift $ 100 för varje Munchkin han tog in, men han tog en 50% nedskärning och behandlade dem med förakt.

Inte undra på att många var arga och kände att de hade lite att förlora. Jerry sa: Han var en jävel. Han var en billig b ***** d. Han stal alla deras pengar. Jerry var en av de lyckliga.

Huvudrollen i den klassiska filmen The Wizard of Oz (Bild: Reuters)

Munchkin Hazel Derthick Resmondo sa: Jag fick bara fem dollar om dagen. Det fanns ingen förening eller guild eller något för oss då.

'När jag klagade sa Singer:' Om du inte gillar ditt jobb kan du gå hem '. Men Munchkin-skådespelerskan fick äntligen ett efterlängtat erkännande för 10 år sedan.

Med en framställning som stöds av regissören Steven Spielberg och skådespelaren Mickey Rooney fick de en stjärna på Hollywood Walk of Fame.

Några av de ursprungliga skådespelarna, tillsammans med Judys son Joey Luft, deltog i avslöjandet.

Och trots kaoset, insisterade Jerry på att de flesta dvärgarna hade ett bra förhållande med Judy. Hon presenterade till och med var och en av de 124 skådespelarna ett signerat foto och en låda choklad efter deras senaste inspelning.

Jerry sa: Hon var en filmstjärna och jag trodde att hon skulle få ont i nacken. Men hon var glad att träffa oss och vi var glada över att träffa henne. Hon var en ängel.

Se Även: