Stödsystem för att hjälpa ensamstående föräldrar ekonomiskt - rabatter, bidrag, förmåner och gratis pengar som finns tillgängliga för dig

Föräldraskap

Ditt Horoskop För Imorgon

Var femte med en flyktig inkomst gick utan mat eller andra väsentliga saker för att betala sina räkningar förra året(Bild: Getty)



Två tredjedelar av barnen i familjer med ensamstående föräldrar kommer att vara fattiga år 2021, har en välgörenhetsorganisation varnat i det som har beskrivits som den låga effekten av låga löner och nolltidskontrakt på Storbritanniens kämpande hushåll.



En rapport från välgörenhet Pepparkaka , sade att ohållbart arbete och fattigdom är två av de största frågorna för Storbritanniens 1,7 miljoner ensamstående föräldrar i dag.



Den sade att trots betydande framsteg under det senaste århundradet, till exempel avskaffandet av arbetshuset 1930 och ökande sysselsättning, lever en tredjedel av barnen med en ensamstående förälder i dag på brödlinjen.

Välgörenhetsstudien visade att ensamma förälderfamiljer är dubbelt så benägna att falla i fattigdom - med anständiga lönejobb ”få och långt mellan” och välbetalda flexibla lika sällsynta.

Pepparkakor tillade att ensamstående föräldrar är mer benägna än den genomsnittliga anställda att fångas i lågavlönade, hållbart arbete - antalet på nolltidskontrakt har tiofaldigats under de senaste tio åren.



Verkställande direktören Rosie Ferguson sa: ”Lågavlönade och osäkra jobb, liksom bristen på prisvärd barnomsorg, innebär att vissa ensamstående föräldrar kämpar för att lägga mat på bordet för sina barn.

sann berättelse om mänskliga tusenfoting

'Regeringen måste samarbeta med jobbcentra, arbetsgivare och barnomsorgsleverantörer för att se till att arbetet verkligen ger en väg ut ur fattigdom.'



Om du har skulder och behöver hjälp, se vår guide om skuldråd, här .

Ekonomiskt stöd för att hjälpa dig

Att vara singel med ett beroende kan vara utmanande - även när det är bäst. Oavsett din situation, här är några sätt att öka din inkomst.

Pengar på din kommunskattesedel

Rådets skatteproposition

I vissa fall kan du kanske undvika det helt (Bild: Getty)

Om dina barn är under 18 år och du inte bor tillsammans med en annan vuxen kan du ansöka om 25% rabatt på kommunalskatten.

För att göra anspråk måste du ansöka via din kommun .

Du kanske också kan få en skattesänkning (även kallad rådsskattestöd) beroende på var du bor, din inkomst, dina anhöriga, besparingar och eventuella förmåner du redan gör anspråk på.

Om du har en låg inkomst och har mer än ett beroende kan du få 100% rabatt. Så här gör du ansöka om rådsskattereduktion .

Barn förmån

Varje förälder har rätt till denna (Bild: Getty)

Alla föräldrar kan kräva barnbidrag. Detta är en statsbidrag som betalas ut om du är ansvarig för ett barn.

Betalningen är £ 20,30 i veckan för ditt första barn och £ 13,40 i veckan för efterföljande barn. Detta betalas ut oavsett sparande och inkomst.

Betalningar är skattefria så länge du tjänar under £ 50 000 per år. Efter denna punkt blir det lite mer komplicerat. Du kan fortfarande göra anspråk på det, men du måste betala tillbaka en del i form av inkomstskatt. Du kan läsa mer om detta här .

För att göra anspråk måste du fylla i en anspråksformulär (CH2) .

Att göra anspråk på barnbidrag hjälper dig också att skydda din statliga pension. Om du är ledig från jobbet och ser till ditt barn och inte betalar avgifter för folkförsäkringen, kommer du att få anspråk på barnbidrag så att du får krediter till din statspension.

Healthy Start -schema

Du kan ansöka om kuponger för att betala för mat, blöjor, mjölk och mer grunder (Bild: Getty Images Europe)

Programmet Healthy Start stöder gravida mammor med matkuponger för att täcka sin familj. Dessa kan spenderas hos lokala återförsäljare och stormarknader.

Du kvalificerar dig för Healthy Start om du är 10 veckor gravid eller har ett barn under fyra år och får försörjningsstöd eller annan förmån.

Gravida kvinnor och barn över ett och under fyra år kan få en kupong på 3,10 pund per vecka. Barn under ett år kan få två kuponger på 3,10 £ (6,20 £) per vecka.

Om du är under 18 år och gravid kvalificerar du dig automatiskt för programmet. Ta reda på om du kvalificerar dig till NHS: s hälsosamma startsida .

Barnunderhåll

    Om du och din partner inte längre är tillsammans kan du be dem att hjälpa till med utgifter (Bild: Digital Vision)

    Om du är ensamstående förälder kan du kräva barnbidrag från den andra föräldern för att försörja ditt barn.

    avbryt amazon prime rättegången

    Detta täcker saker som skydd, mat och kläder. I motsats till vad man tror är det faktiskt ett juridiskt ansvar att bidra till barns underhåll.

    I Storbritannien har en halv miljon familjer ett avtal mellan sig om hur mycket en förälder kommer att finansiera den andra. Detta är känt som ett familjebaserat arrangemang.

    Men om du inte kan gå med kan du ansöka till lagstadgad underhåll av barn , som kan skapa ett arrangemang för dig. Om du är orolig hur mycket du ska bidra eller ta emot, använd den här Gov.uk -kalkylatorn för att räkna ut det .

    Universal Credit och fler fördelar

    Detta inkluderar hjälp med räkningar, hyra, mat och mer dagliga levnadskostnader (Bild: Getty)

    Om du är ensamstående förälder eller har låg inkomst kan du eventuellt kräva andra förmåner, till exempel inkomststöd, arbetssökandestöd (JSA) eller bostadsförmån - som kan hjälpa till med hyran.

    Dessa är alla behovsprövade och beroende på din anställningsstatus, dina anhöriga, hälsoproblem och mer.

    Till exempel betalas inkomststöd till dem som är arbetslösa eller arbetar mindre än 16 timmar i veckan, har ett barn under fem år, är gravida och/eller har begränsat eller inget sparande.

    Om du är ensamstående förälder bör du få £ 73,10 i veckan. Det betalas varannan vecka.

    Gov.uk -webbplatsen har en praktisk guide till fördelar här , inklusive hur man ansöker om dem.

    Regeringen går också framåt med lanseringen av Universal Credit i år - vilket innebär att du kan behöva ansöka om detta istället. Detta är en sex i en -fördel som omfattar allt ovan. Det är också behovsprövat men betalas varje månad. Här är vad du behöver veta om Universal Credit - och hur du ansöker om det.

    Välgörenhet pepparkakor har en mycket praktisk guide om förmåner för ensamstående föräldrar som du kan läsa här .

    Läs mer

    Dina fördelar förklaras
    Universell kredit 30 timmars gratis barnomsorg Personliga självständighetsbetalningar Skattefri barnomsorg - vad är det?

    Visst Starta moderskapsbidrag

    Sure Start-moderskapsbidraget är en engångsbetalning på £ 500 som du inte behöver betala tillbaka. Det kan visa sig ovärderligt för ensamstående föräldrar efter ankomsten av en nyfödd.

    Om du kvalificerar dig går det direkt in på ditt bank- eller byggföreningskonto. Den kan sedan spenderas på allt från barnsäng till bilbarnstol eller till och med blöjor.

    liverpool v west ham på tv

    För att göra anspråk måste du vara gravid/på väg att adoptera (eller ha fött under de senaste 3 månaderna) med barnet som ska förfalla inom 11 veckor. Du måste också göra anspråk på en av de behovsprövade fördelarna ovan.

    Om du tror att du är berättigad till Sure Start -moderskapsbidraget måste du fyll i ett SF100 -ansökningsformulär .

    Läs mer

    Dina mödrarättigheter
    Delad föräldraledighet förklaras 8 viktiga arbetsrättigheter för mammor Kan din chef sparka dig? Vad händer om barnet föds tidigt

    Hjälp med barnomsorg

    Om du har ett tre eller fyra år gammalt barn kan du registrera dig hos regeringen 30 timmars gratis barnomsorg .

    Tanken med detta initiativ är att stödja föräldrar som vill komma tillbaka i arbete - men helt enkelt inte har råd med det på grund av barnomsorg.

    Du måste tjäna minst £ 120 i veckan för att kvalificera dig - det motsvarar 16 timmar på nationell minimilön eller levnadslön.

    Om du vill ansöka kan du göra det via regeringens Childcare Choices webbplats .

    När du har ansökt granskas din ansökan av HMRC. De som kvalificerar sig får då en gratis timmarskod som de sedan kan vidarebefordra till sitt barns förskola.

    För mer råd om 30 timmars gratis barnomsorg se vår guide eller för skattefri barnomsorg, klicka här.

    Läs mer

    Ekonomiskt stöd till föräldrar
    Morföräldrar kredit Skattefri barnomsorg 30 timmar gratis barnomsorg Faderskapsersättning

    Vad mer kan jag få rabatter på?

    • Recept: Om du får försörjningsstöd eller kvalificerar dig för en del av Universal Credit kan du få gratis recept, tandvård, synprov och mer för att hjälpa till med vården. Om du är gravid kommer du att kunna få gratis tandvård och gratis recept tills ditt barn är ett år. Se fler råd om billiga recept här.

    • Vinterräkningar: Om du är berättigad till vissa välfärdsförmåner och medeltemperaturen är 0 ° C eller lägre i sju dagar i rad i ditt område, kommer du att kunna ta ut extra pengar för att betala av vinternergiräkningen.

    • Skoluniformer: Enligt skollagen har lokala myndigheter befogenhet att ge upp till £ 150 i ekonomisk hjälp till föräldrar för att hjälpa dem att köpa skolkläder till sina barn - det är vem som kan göra anspråk på det.

    • Varmt hem rabatteringsschema: Detta är ett stödprogram riktat till hushåll som kan kämpa för att betala sina energiräkningar. Det är en engångsrabatt på 140 £ på din energiräkning under vintern - men istället för att betalas direkt till dig dras det automatiskt från din faktura under vintermånaderna (mellan september och mars). Om du gör anspråk på några förmåner, du kan hävda det också .

      vad betyder 1313

    Läs mer

    Ekonomiskt stöd till föräldrar
    Morföräldrar kredit Skattefri barnomsorg 30 timmar gratis barnomsorg Faderskapsersättning
    • Vattensäkerhetsschema: Om du gör anspråk på förmåner, har ett medicinskt tillstånd eller har tre eller fler barn som bor i ditt hushåll kan du kvalificera dig för vattensystemet . För dem som bor i Wales är detta system känt som Watersure Wales . För att kvalificera dig måste du också vara på en vattenmätare eller vänta på att få en installerad. Systemet begränsar din vattenräkning och säkerställer att du inte betalar mer än den genomsnittliga uppmätta räkningen för ditt lokala område.

    • Skolresor: Om du får maximal arbetskatteavdrag kan du också få gratis skolskjuts till ditt barn .

    Se Även: