Sann historia bakom The Human Centipede - dess länk till Nazityskland när regissören talar om ny film

Filmer

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: Six Entertainment Company)



Den ikoniska nederländska skräckfilmen The Human Centipede av regissören Tom Six släpptes 2009 och gav några ganska synliga reaktioner.



Det fördömdes för sina upprörande och groteske scener, som visade en tysk kirurg som kidnappar tre turister, torterar dem, innan han förenar dem kirurgiskt, från mun till anus och bildar en 'mänsklig tusenfot' - en sammanfogad trilling.



Kontroversen skulle fortsätta med Six uppföljare till filmen The Human Centipede 2 (Full Sequence), som bara släpptes i Storbritannien 2011 efter omfattande nedskärningar och redigeringar, efter att British Board of Film Classification (BBFC) vägrade att ge filma ett 18 -certifikat om inte filmen klippte ett stort antal grafiska scener - inklusive onani med sandpapper, våldtäkt med taggtråd och det brutala mordet på ett nyfött barn.

Den sista filmen i tortyrtrilogin The Human Centipede 3 (Final Sequence) panterades kritiskt och hånades för att han njöt av sexuellt våld och självseriöst fokus på straff i straffrättssystemet.

Tom Six nästa film är den psykologiska thrillern The Onania Club, som kommer senare i år, så vi tror att det här skulle vara den perfekta tiden att titta på vad som inspirerade den nederländska regissörens oroande ikoniska trilogi.



Tom Six

Tom Six, regissör för The Human Centipede -serien. (Bild: Daily Record)

Den mänskliga tusenfotingen

Det fanns några viktiga inspirationskällor för Six & apos; s ursprungliga skräckfilm, men vissa är mycket allvarligare än andra.



Huvudinspirationen till filmen kom från ett skämt som Six hade berättat för sin vän där han förklarade ett straff för barnöverträdare som skulle få deras mun att stickas till anusen hos en tjock lastbilschaufför.

När filmen grodde i Sixs sinnen tog han inspiration från verkliga livet och avskyvärda avsnitt i den senaste historien.

Sex främsta historiska inspiration var nazistiska experiment som utfördes på koncentrationslägerfångar under andra världskriget, inklusive de djävulska experimenten av Dr. Josef Mengele.

Tysk nazistläkare och krigsförbrytare Josef Mengele (Bild: Getty)

Experimenten såg att fångar över hela Europa tvingades delta i tester som mestadels slutade med död, trauma, missbildning och permanent funktionsnedsättning.

De otrevliga exemplen på medicinsk tortyr inkluderade tester på tvillingar, med tvillingar som tvångs sys ihop för att bli sammanfogade och döende ögon i tvillingar för att se hur de skulle reagera. Om en tvilling dog i experimentet skulle den andra alltid dödas.

Läs mer

kim jong un death bbc
Skrämmande sanna brott
Barn som dödar - Från skjutningar ... Vem var seriemördaren John Christie, ... Vem var 10-åriga Damilola Taylor, ... När The Clan träffar biografer, läs filmen ...

Monstren genomförde också ben-, muskel- och nervtransplantationer på fångar utan användning av bedövning.

Det gjordes också tester av nya droger, vapen (som senapsgas och gifter) och sterilisering av fångar, mot deras vilja, vilket skulle få långvariga medicinska återtryck.

Auschwitz koncentrationsläger i Polen, där många grymheter begicks. (Bild: BBC)

Filmen innehåller också offer för flera nationaliteter för att representera länder som är inblandade i andra världskriget, med den onde Dr Josef Heiter (Heiter som betyder 'glad' på tyska) som representerar det nazistiska tyska psyket.

Slutligen inspirerades Six också av de tidigare filmiska erbjudandena från viscerala regissörer David Cronenberg och David Lynch, och även den nederländska iterationen av den ikoniska realityserien Big Brother.

The Human Centipede 2 (Full sekvens)

Uppföljningsfilmen tog saker till en ännu mörkare plats, med mycket mer grafiska scener och mer olikartade inspirationer.

Sex bestämde sig för att göra handlingen väldigt meta: den skulle fokusera på ett fan av den första filmen som sedan skulle genomföra sina egna sadistiska experiment och straff.

Huvudinspirationen för detta beslut var Sixs fascination av seriemördare från copycat, som vanligtvis börjar som fans av den ursprungliga mördaren.

Begreppet copycat -mördare myntades efter morden av den ikoniska och mystiska seriemördaren Jack the Ripper utlöste ett antal liknande mord.

Catherine Eddowes - ett offer för Jack the Ripper. (Bild: Cornwell Entertainment, Inc. (CEI))

Filmen Natural Born Killers med Woody Harrelson i huvudrollen får ofta skulden för att de utlöste copycat -mord, efter att ha varit löst baserad på seriemördare Charles Starkweather och Caril Ann Fugate.

Upp till 12 mord kopplades till att inspireras av den filmen, inklusive tonårsparet Benjamin Darras och Sarah Edmondson, som beskrev sig ta LSD och titta på filmen på repris innan de dödade 3 personer och förlamade en annan.

Fortsättningsfilmens läskiga skurk. (Bild: Six Entertainment Company)

Karaktären på Martin Lomax är en kort, fet man som är psykiskt utmanad och blir besatt av den första filmen, innan han ger sig ut för att skapa en större mänsklig tusenben än de 3 personerna som sys ihop i den första filmen.

Läs mer

Läs mer inspirerande funktioner
Parets graviditetsglädje Storbritanniens hem med & apos; bästa vy någonsin & apos; Skär 2500 kalorier direkt Ex-NHS-doktorns Tory-varning

The Human Centipede 3 (sista sekvensen)

Den sista filmen såg Six vill återgå till temat för det ursprungliga skämtet som inspirerade filmserien: straff.

Den sattes i ett fängelse där en psykopatisk fängelsevakt och hans revisor (var och en spelas av skådespelarna bakom skurkarna i de två första filmerna) som bestämmer sig för att påföra fängelserna i fängelset brutal tortyr - inklusive masskastration, kannibalism, könsstympning och en massiv femhundra tusenben.

Human Centipede 3 var något.

Filmen hade en mycket mer satirisk ton, men detta var en av de många aspekterna av stycket som kritiker och fans slog till.

barry manilow på graham norton

Med guvernören (spelad av Hollywoodstjärnan Eric Roberts) godkänner tortyren som 'vad Amerika behöver' i slutet av filmen, kommer saker in på ett mer dystopiskt territorium - när vi ser extrema värden i kroppsstraff blöda ut i kulturellt godkänd tortyr .

Kroppsstraff är alltid ett kontroversiellt ämne, men dess fördelar och nackdelar behandlades utan sympati här.

Guantanamo Bay: s interneringscenter. (Bild: Joe Raedle/Getty Images)

Sex såg sannolikt inspiration i ökända fängelser som var platsen för tortyr, till exempel den amerikanska basen vid Guantanomo Bay på Kuba, och naturligtvis de nazistiska koncentrationslägren som var den viktigaste grunden för den första filmen.

Vi förväntar oss att Tom Six nästa film kommer att vara lika provocerande.

Onania -klubben släpps senare i år.

Se Även: