Joshua vs Ruiz 2 LIVE resultat och reaktion från tungviktskamp

Boxning

Ditt Horoskop För Imorgon

Anthony Joshua säger att han höll det enkelt på väg till en 'genial prestation'

Nyckelhändelser

Anthony Joshua återfick sin krona som en av de bästa tungvikterna i världen genom att utpeka Andy Ruiz Jr.



Den brittiska stjärnan återförenades med WBA, IBF och WBO tungviktstitlar med en fantastisk vinst i Saudiarabien.



Joshua boxade perfekt för att planera när han höll mexikansk-amerikanen på avstånd med sin jabb och rörelse när han kryssade till seger.



Han hämnades för chocknederlaget för ett halvår sedan i New York med det förtjänade enhälliga beslutet.

På underkortet arbetade Dillian Whyte till en poängvinst över Maruisz Wach medan Michael Hunter och Alexander Povetkin kämpade oavgjort.

Följ all reaktion här ...



13:30

AJ: s nästa kamp

Anthony Joshua kan återigen bli världsmästare i tungvikt - men utmaningarna kommer tjocka och snabba.

Britten producerade en elegant utställning i Saudiarabien för att överlista Andy Ruiz Jr och vinna tillbaka tre bälten som han förlorade så spektakulärt i New York.



Han vann nästan varje omgång när mexikansk-amerikanen arbetade hela tiden och erkände senare att han hade spenderat för mycket tid på att festa och inte tillräckligt med tid i gymmet.

Men efter att ha återvänt till toppen av sporten kommer Joshua återigen att få hungriga motståndare att nappa i hälarna 2020.

Här tar vi en titt på vem han kan möta i sin nästa utflykt ...

(Bild: Getty Images)

12:36

Vildare skär av Joshua -prestanda

Deontay Wilder har smällt Anthony Joshua för sin taktik under poängsegern över Andy Ruiz Jr och har upprepat sin tro att han är den bästa tungviktsboxaren i världen.

Joshua hämnade sitt chocknederlag mot Ruiz tidigare i år genom att utklassera den amerikansk-mexikanska med en 118-110 118-110 119-109-seger i Saudiarabien på lördagskvällen.

Han ställs nu upp för att möta Oleksandr Usyk nästa år, och det ropas också att han ska möta Wilder eller briten Tyson Fury.

Men talar till Den atletiska Wilder verkade ointresserad av Joshuas prestation och sa: Joshua gjorde vad han behövde göra för att få vinsten. Han sprang runt ringen och var på sin cykel hela dagen.

I grund och botten hade han Klitschko i lägret och han var mycket lik Klitschko: den jab-grab-hold-metoden. Det var allt han gjorde ikväll.

Du vill dominera killar. Kanske är jag bara för grov, för hardcore och för mycket av en dröm för den här tiden och den här eran, kanske vill världen ha det där skit ... min mentalitet är så annorlunda än de andra kämparna.

Men när jag tänker på mig själv som en mästare ... vill du komma ut och käka.

Läs mer här.

08:31

Fans övertygade om Fury vs AJ resultat

Anthony Joshua är en världsmästare än en gång, men vissa fans tror fortfarande inte att han skulle kunna besegra Tyson Fury.

Den brittiska tungvikten vann en omkamp med Andy Ruiz Jr på lördagen för att återta de titlar han förlorade mot mexikansk-amerikanen i juni.

Joshua stoppades av Ruiz i den sjunde omgången av deras första möte för sex månader sedan men hämnades i Saudiarabien.

30-åringen, som vägde 10 kg lättare än han gjorde under sommaren, slog sin rival med ett enhälligt poängbeslut efter en disciplinerad prestation.

Det fanns förslag om att kampen kan vara en make-or-break för den tidigare OS-mästaren, men återhämtningen av hans IBF-, WBO- och WBA-bälte har nu väckt förhoppningar om en uppgörelse med antingen Fury eller Deontay Wilder.

Paret väntas tävla om WBC -världstiteln för andra gången i februari 2020 efter att deras första möte slutade med en spännande dragning i december 2018.

Läs mer här.

(Bild: Actionbilder via Reuters)

03:25

Froch: Vad Joshua måste göra för att vara bäst

Carl Froch tror att Anthony Joshua måste gå efter de stora slagarna och slå Deontay Wilder för att bli världens bästa tungviktare.

På tal om Sky Sports Box Office efter kampen sa Froch: Han måste nu gå och bli obestridd världsmästare och det är genom att vinna WBC -titeln genom att slå Deontay Wilder.

Kanske inte i hans nästa kamp men hans nästa två eller tre slagsmål och om han gör det finns det inget kvar för honom att göra.

Anthony Joshua måste vara där uppe [som den bästa i världen] men du kan inte sätta honom i toppen eftersom han är otestad mot Fury eller Wilder.

De måste kämpa mot varandra innan du kan betrakta vinnaren.

Läs hela historien här.

03:02

Banden är tillbaka

(Bild: Actionbilder via Reuters)

02:33

Mer från Hearn

Arrangören Eddie Hearn på BBC Radio 5 Live: Det är individen, alla i hans närhet vet att han är den trevligaste killen du kan träffa.

Madison Square Garden var en förnedring, han gick ner fyra gånger - folk skrev av honom, sa att han inte hade något hjärta, han slutade. Han gick tillbaka, borstade ner sig och gick tillbaka till jobbet för att bevisa att ni alla hade fel, det var en absolut mästarklass, en stängning, ett sätt att boxa människor som inte trodde att han kunde göra.

Han lärde sig att boxa så, disciplinen var otrolig. Alla saker som ingen trodde att han hade - det är för att han blir bättre. Vilken tungvikt har återupptas som han? Ge honom respekt, han har förändrat boxningens ansikte. En stor individ med ett stort hjärta.

De skrev av honom. Jag har representerat Anthony sedan han blev proffs. Han är en mycket nära vän till mig. Styrkan han har visat är otrolig. När var sista gången vi hade en sån här förebild? Vi borde vara så stolta. En absolut förebild för vårt land.

02:13

Hör på Twitter

01:47

One Direction -stjärna godkänner ...

01:01

Coyle: AJ annan klass

00:39

Mer McCracken -beröm

00:19

Ruiz vs Whyte?

Det är kampen Dave Allen vill se.

23:52

Joshua beordrade att försvara WBO -remmen

Anthony Joshua har redan fått ett obligatoriskt försvar av ett av sina världstitelbälten - bara några minuter efter att ha vunnit dem tillbaka.

Joshua överskådade Andy Ruiz Jr att återta WBO-, WBA-, IBF- och IBO -tungviktsbanden med en elegant display i Saudiarabien.

Men WBO -presidenten har nu beordrat Joshua att försvara sig mot den obligatoriska utmanaren Oleksandr Usyk inom de närmaste 180 dagarna.

Om han inte går med på att träffa den tidigare ukrainska kryssningsviktskungen före den 4 juni, kommer han att tvingas lämna bältet och drabbas av ett bakslag i hopp om att ena divisionen genom att lägga till WBC -kronan.

Läs hela historien här.

(Bild: Getty Images)

23:35

Hearn lovar obestridd krona

Eddie Hearn på BBC Radio 5 Live: Han vill vara den ostridiga mästaren, och det kommer han att bli. Jag lovar dig att.

(Bild: Actionbilder via Reuters)

23:22

McCracken talar

Anthony Joshas tränare Robert McCracken sa till BBC Radio 5 Live: Jag tror att han var där jag ville att han skulle vara för den här kampen, han har lyssnat i lägret, jobbat hårt och jag tyckte att han boxade väldigt bra mot en farlig fighter.

Andy Ruiz är en verklig fara och han är väldigt snabb och tunghänt. Det var ett par gånger som Josh gick in i mittfältet och kom loss, men han slog sig ner igen i hörnet och fick tillbaka det. Hans vikt var stor och hans jab var enormt.

23:11

Festtid

23.00

Andre Ward reagerar

22:56

Ömsesidig respekt

(Bild: Getty Images)

22:47

Alla leenden

(Bild: Getty Images)

22:36

AJ twittrar

22:31

Tack till Joshua

Den brittiske tungvikten Dave Allen säger att Anthony Joshua förtjänar all heder.

22:28

Froch: Tungviktare kommer att vara oroliga

Carl Froch räknar med att resten av tungviktsdivisionen kommer att bli orolig efter att ha sett den prestationen från Anthony Joshua.

Han kan fortsätta med det här nu, sa Froch till Sky Sports.

De andra tungviktarna nu kommer att vara oroliga.

vilken ålder är medelåldern

Deontay Wilder, WBC -bältet, om han får chansen att slåss mot AJ kommer han inte att tycka om det.

22:27

Kritiker svarade

(Bild: Getty Images)

22:26

Andy Ruiz reagerar

Andy Ruiz Jr., talar till Sky Sports: Det var hans kväll. Jag förberedde inte hur jag skulle ha.

Jag gick upp för mycket i vikt. Jag vill inte ge ursäkter, han vann. Han boxade mig runt. Om vi ​​gör en tredje kamp tror du bäst att jag kommer att komma i form. Jag kommer att vara i mitt livs bästa form.

Jag trodde att jag skulle känna mig starkare. Nästa kamp ska jag bli mer förberedd. Jag försökte träna mig själv för detta.

Jag jagade honom för mycket. Jag tvekade för mycket.

22:25

Klitschko reagerar

22:23

Woodhall berömmer McCracken

Den tidigare världsmästaren Richie Woodhall håller med om att Rob McCracken behöver mycket kredit.

Han säger till BBC Radio 5 Live: Robert McCracken bör ges en enorm mängd kredit. Han skulle ha satt sig ner med Joshua och berättat för honom var han gick fel och hur han skulle kunna förbättra sig själv. Mentalt är det väldigt svårt att hålla koncentrationen i 12 omgångar och han boxade fantastiskt bra.

Han använde jabben för att göra poäng och mäta avståndet. Han slängde inte högerhanden eftersom han visste att han kunde ha gått på den högra kroken.

22:22

AJ's night

22:20

Hearn haglar AJ

Hearn: Den här mannen har varit ansvarig för tillväxten av brittisk boxning. Han har gett allt till denna sport.

I kväll, i Saudiarabien, blir han en tvåfaldig mästare i världen.

De sa att han var hype. Han var tvungen att komma tillbaka från förnedring i Madison Square Garden.

I kväll är han guvernör för divisionen.

22:18

Ruiz vill ha en trilogi

Andy Ruiz tar mikrofonen.

Vem vill se trilogin ?!

Jag är inte säker på att vi gör det, om jag ska vara ärlig ...

Han lovar: Om det blir en tredje kamp kommer jag att träna hårdare än någonsin och vara i bästa form.

22:17

Joshua: 'Livet är en berg- och dalbana'

Jag tog min L och jag studsade tillbaka.

Vem som helst kan göra det. Livet är en bergochdalbana.

22: 16KEY EVENT

Joshua reagerar

Joshua talar i ringen efter vinsten.

Joshua säger: Det här handlar om boxning. Jag är van att slå ut killar, men förra gången insåg jag något.

Jag sa till mig själv att jag ska korrigera mig själv.

Jag ville bara sätta på en fantastisk boxningsmästarklass och visa den här sportens söta vetenskap.

Det handlar om att slå och inte få det.

Det förändrades aldrig i mentalitet.

Du vet ordspråket. Håll dig hungrig, håll dig ödmjuk.

Jag är hungrig, jag är ödmjuk i nederlag och jag kommer att förbli ödmjuk i seger.

Jag vill tacka Andy Ruiz och hans familj, tack till Saudiarabien, tack till alla resande fans.

Tack till Gud, tack till Eddie Hearn och Barry Hearn och tack till hela mitt team.

Se Även: