De 10 svåraste intervjufrågorna i Storbritannien - kan du svara på dem?

Karriärråd

Ditt Horoskop För Imorgon

Jobbintervju

Jag ser att du har 8 grader i detta ämne, men kan du alla texter till 'When I'm Cleaning Windows'?(Bild: Getty)



Du har klätt dig snyggt, kommit i tid, gjort dina läxor om jobbet och undersökt rollen och sällskapet, sedan från ingenstans där intervjuaren frågar Hur många änglar kan dansa på huvudet på en nål?*



Du är inte ensam, faktiskt varje dag står intervjuade inför frågor som nästan inget hemarbete kan förbereda dig för, men det betyder inte att du inte kan svara på dem.



Dessa intervjufrågor kan låta galna och du kan hävda att väldigt få människor faktiskt skulle veta svaret. Men genom att slänga in ett sådant jokertecken testar potentiella arbetsgivare karaktärsstyrka, logiskt tänkande och hur sökanden reagerar under press, säger Joe Wiggins, trendanalytiker på rekryteringssajt Glassdoor .

Det kanske inte finns ett korrekt svar, men om du är villig att förklara hur du kommer dit talar det mycket.

omröstning

Har du någonsin stött på en anställningsintervjufråga?

1000+ RÖSTER SÅ LÄNGT

JALÅT BLI

Vi har tips om hur man lyssnar på en anställningsintervju här, och vad du absolut INTE borde göra här - men vad händer om du blir stumpad av en dozy av en fråga?



Tja, Glassdoor använde det i sin databas med intervjuer för att hitta de 10 svåraste frågorna i Storbritannien och NEWSAM Money har tagit fram hur man svarar på dem åt dig.

Ser du hur du mår?



vem är x magikern

De 10 svåraste intervjufrågorna i Storbritannien - och hur man svarar på dem

Låt dem inte misslyckas på grund av tekniska aspekter

1. Kan du beräkna hur många tennisbollar som används under Wimbledon? - Frågad på Accenture, analytikerkandidat (London, England).

Svar - 54 250 . Intervjuaren här letar efter hur du närmar dig ett problem från första rektorerna här.

I det här fallet måste du titta på antalet spelade matcher, med 6 nya bollar införda var 9: e spel (och en förändring efter de första 7 i en match för att reda ut uppvärmningen). Eller smyga på det.

2. Uppskatta det totala antalet bilar i Storbritannien. - Frågad på Barclays Capital, kandidat för handelsanalytiker.

32 miljoner - Återigen, det här letar efter kritiskt tänkande. En titt på antalet personer eller hushåll kan hjälpa dig att uppskatta detta. Det fungerar på ungefär en bil för varannan person, eller 1,2 per hushåll.

3. Hur många kalorier finns i en stormarknad? - Frågad av Google, produktchefskandidat (London, England).
20million - För en gångs skull finns det inget svar på internet. Så här löste vi det.

Det finns cirka 12 000 stormarknader i Storbritannien för att mata 60 miljoner människor. Den genomsnittliga kaloriförbrukningen per person är 2000, men siffror tyder på att vi slösar bort 1/3 av det vi köper. Så vi måste köpa 182 miljarder kalorier om dagen för att mata Storbritannien. Det är 15 miljoner butiker.

Stormarknader har lager på baksidan och på hyllorna och ersätter artiklar när de säljs. Om vi ​​antar att varje butik har tillräckligt med i två dagar (så att de kan bytas ut när de går och leverera varje natt), är det 30 miljoner kalorier i en stormarknad.

vad händer med phelan i coronation street

Faktorera sedan in restauranger, kaféer, take-away, arbete och skolmatsalar och snabbmat. Om vi ​​antar att 7 måltider i veckan äts där, i stället för att tillagas hemma, är det 20 miljoner kalorier i en stormarknad.

Läs mer

Anställningsrätt
Vad är minimilönen? Förstå noll-timmars kontrakt Vad ska du säga till din chef att du är sjuk Vad ska jag göra om du är överflödig?

4. Hur skulle du sälja ett kylskåp till en eskimo? - Tillfrågad på Harrods, tillfällig säljassistent (London, England).

Kort svar, hitta något de behöver det för. Eftersom kylskåp håller saker vid en konstant temperatur, hjälper det inte att hålla saker utanför för många föremål (dvs. mjölk) - eftersom det skulle frysa över natten så det kunde inte drickas kallt på morgonen.

Sälj sedan fördelarna (i kostnad eller livsstil) med att kunna dricka kall mjölk. Det, eller slå 50% rabatt på listpriset endast för en helg och varna dem för att de säljer snabbt.

5. Vad skulle du ta med dig till en ensam ö och varför? - Frågade på Urban Outfitters, säljassistent kandidat (London, England).

Detta syftar till att bedöma dig när det gäller vad som är viktigast för dig, hur du prioriterar och hur du balanserar mellan praktiska och komfort.

Saker som mat, underhållning, solcells -iPhone -laddare, satellittelefoner, din mamma, ett tält eller en Bear Grylls guide till överlevnad berättar allt om vad som är viktigt för dig och i vilken ordning. Så överväg ditt svar när det gäller vilket intryck av dig själv du vill ge.

Läs mer

Hur man hittar ett nytt jobb
Ditt CV är fel - det som verkligen spelar roll Hur man flyr från ett jobb man hatar Orden som ALDRIG ska användas på ett CV De 50 vanligaste intervjufrågorna

6. Är Batman en superhjälte? - Frågad av AlphaSights, supportingenjörskandidat.

För att svara på detta måste du definiera vad en superhjälte är. Dvs det är deras handlingar eller förmågor. När det gäller handlingar är Batman en superhjälte (om den är något mörk).

När det gäller kapacitet är frågan om de behöver byggas in i dem eller tack vare kit/utbildning? Batman kan göra saker som en normal person inte kan - men det är tack vare hans kit och träning som inte någonting har medfött.

Så om han är det eller inte beror på vilken sida av detta du kommer ner på - men om det hjälper, slog han en gång Superman i en kamp.

7. Du har 17 röda och 17 blå bollar, och du tar bort 2 i taget. Om de två har samma färg, lägg till en extra blå boll. Om de har olika färger, lägg till en extra röd boll. Vilken färg tas den sista bollen bort? - Frågad på Geonomics, Software Engineer kandidat.

Kort svar: Röd.

Långt svar, du kan lösa det genom att försöka fuska. Om du bara tar ut röda bollar för att försöka eliminera dem två i taget, eftersom det finns ett udda antal av dem, är du kvar med en röd.

william och harry syster

Då måste du ta ut en röd och blå - och få en röd rygg som följd. Om du försöker ta ut alla blå bollar måste du så småningom ta två röda, så att du får tillbaka en blå.

Enkelt uttryckt är det omöjligt att helt eliminera en färg, så det kommer att stå med en röd och blå i slutet oavsett vad, vilket innebär att du sätter en röd rygg och det är den sista bollen där.

Läs mer

Tips för att få ett nytt jobb
De 25 bästa jobben i Storbritannien Hur man avslutar jobbet bra Ursäkter för att få ledigt för en intervju De vita lögnerna som kan kosta dig ett jobb

8. Vilken seriefigur skulle du vara och varför? - Frågad på ASDA, administrativ assistent kandidat (Bristol, England).

Detta visar intervjuaren vad du värdesätter mest och vad du helst skulle vilja vara när det gäller livsstil samt karaktärsdrag och förmågor.

Nästan alla svar kan fungera, så länge du anger skäl för dina val som reflekterar väl över vad du försöker uppnå i intervjun (dvs visa dig själv som intelligent, hårt arbetande, ambitiös, vänlig, problemlösare eller samvetsgrann).

9. Vad är det vildaste du har gjort? - Frågad på Metro Bank, Teller -kandidat (London, England).

Ingen vill anställa robotar (ja, de flesta gör det inte) eftersom ny personal måste passa in i ett team.

På samma sätt vill ingen anställa skulder. Så för att svara på det här, välj något som får dig att se intressant, rolig och social ut, men inte farlig eller alltför olaglig. Drog- och kriminalhistorier undviks i allmänhet bäst.

10. Vad tyckte du om filmen Blair Witch Project? - Frågad på Jefferies & Company, kandidat för dataanalytiker (London, England).

Den här är på dig. Men om du inte har sett det, du kan ta den för några kilo här .

Se Även: