X Factors Danny Tetley döms för sexuellt utnyttjande av sju tonårspojkar

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

X Factor-semifinalisten Danny Tetley fick sitt straff för sexuellt utnyttjande av flera tonårspojkar.



Stjärnan blev känd som en katapult i rampljuset på 2018-serien av The X Factor där han kom på sjätte plats som semifinalist.



Den skamfulla sångaren, 39, fängslades i nio år i januari som en del av ett 17-årigt förlängt straff.



billiga alternativa bostäder i Storbritannien

När han lämnade fängelset stod Danny inför åtta års övervakning på licens.

Men efter ett framgångsrikt överklagande har denna dom nu reducerats till bara fem år.

X Factors Danny Tetley döms för sexuellt utnyttjande av sju tonårspojkar



Kriminalöverklagandenämnden sade: 'Hela domstolen tillät överklagandet och straffet är nu en förlängd straff på 14 år, som omfattar en frihetsberövande på nio år och en förlängd licensperiod på fem år.'

Vid tidpunkten för domen sa domaren Jonathan Durham Hall QC till domstolen att sångarens kändisstatus var 'nu borta, fläckad och förstörd'.



Enligt Telegraph & Argus , sa domaren till honom: 'Ingen tvivlar på att ett väsentligt fängelsestraff krävs.

”Verkligheten är att vårt samhälle är djupt intresserat av kändisar, det gör ingen skada. Ren underhållning av högsta klass inklusive X Factor, som du presenterade i viss kapacitet. Du utnyttjade den status det gav dig. Du missbrukade den statusen för att tillgodose dina perverterade sexuella behov genom dina handlingar

eamonn och ruth i morse

Berömd blev stjärnan katapulterad i rampljuset på 2018-serien av The X Factor där han kom på sjätte plats som semifinalist

'De som är offentliga har inte tillstånd att missbruka. De som är offentliga har ett stort ansvar och många tränar praktfullt.

X Factor-deltagaren erkände sig skyldig till att ha betalat fem tonårspojkar för X-rankade snaps.

aiko, prinsessan toshi

Danny skickade tusentals texter och WhatsApp -meddelanden mellan oktober 2018 och augusti 2019.

Den skamfulla sångaren, 39, fängslades i nio år i januari som en del av ett 17-årigt förlängt straff (Bild: Thames/Syco)

NSPCC smällde den skämda stjärnan för att ha använt sina tv -framträdanden och löften om pengar för att utföra övergrepp.

En talesman för NSPCC sa: 'Tetleys användning av sina tv -framträdanden och löften om pengar i de tusentals meddelanden han skickade dessa pojkar är ett exempel på de fördärvade längder som rovdjur kommer att gå till i jakten på offer.

Denna typ av övergrepp kan ha en djupgående och långvarig inverkan, och det här fallet understryker varför det är så viktigt att sociala medieföretag tvingas göra skyddet av våra barn högsta prioritet. Vi fortsätter att uppmana regeringen att införa ny lagstiftning som tillämpar en formell vårdplikt för att hålla unga människor säkra online.

Som en del av NSPCC: s Wild West -webbkampanj uppmanar vi människor att skicka e -post till sin MP och uppmanar dem att stödja en ny proposition som banar väg för en ordentlig oberoende vakthund för att reglera skador på nätet mot barn.

Se Även: