8 platser du kan bo på som är mycket billigare än ett hus

Hus

Ditt Horoskop För Imorgon

Potentiella hem kommer din väg



Att äga ett hem har aldrig varit så utom räckhåll, med bostadsbubblan som spirade ur kontroll till den grad att miljontals av oss är antingen instängda hemma, i skuld eller i en hyrcykel.



Men du kanske bara letar fel ställe.



Här är några smarta alternativ att överväga.

1. En kanalbåt

Vatten bra fynd

Du kan köpa dig ett utmärkt innerstadshus för mindre än 10 000 pund. Bara vänja dig vid att gå i en rak linje. Och vakna flera meter från där du trodde att du bodde för att någon berusad har lossat ditt förtöjningsrep.



Frestad? Du kan läsa mer om livet på vattnet och hur man sparar pengar på förtöjningar här .

KOSTA: £ 7500 +



KONVERTERINGSANVÄNDNING: Låg

2. En plattpack

På en mikrobudget? Vad sägs om ett mikrohem? Ingenjör Dr Mike Page har designat QB2 , ett kubikhus för en eller två personer att bo i. Det är miljövänligt i miniatyr, komplett med ett komposteringsrum. Och han hävdar att du kan bygga det på 4 timmar.

Om du vill ha lite mer utrymme, kolla in det prisbelönta Barnhaus från arkitekten Ed Green. Det är ett enkelt två sovrum som du kan bygga själv för £ 41 000.

KOSTA: Börjar på £ 10 000 för den grundläggande QB2

KONVERTERINGSANVÄNDNING: Hög

3. Skåpbilen

White van man Mike Hudson konverterade sitt fordon till en studio lägenhet, inklusive ett duschrum. Han körde sedan sitt nya hem runt om i Europa innan han bosatte sig på en fantastisk grekisk ö. Det är ett svårt liv att vara husägare.

KOSTA: 500 £ +

KONVERTERINGSANVÄNDNING: Hög

4. En sovsal

Clemmie Moodie

Det gör inte ont att leva i en yurt

Om det är tillräckligt bra för Genghis Khan, är det tillräckligt bra för dig. Enligt en europeisk yurttillverkare Woodland Yurts , några av dess kunder har bott i en yurt sedan 90 -talet. Du kan lägg till en vedspis att värma händerna medan du planerar din nästa erövring.

KOSTA: 2 000 pund

KONVERTERINGSANVÄNDNING: Låg

5. En dubbeldäckarbuss

Du behöver inte vara en hippy för att vara glad i en buss. En familj i London konverterade en dubbeldäckarbuss in i ett hus med tre sovrum, inklusive ett fullt utrustat kök och en matplats för upp till 9 personer. Du kan ta reda på mer om kostnaden för att köpa en buss här .

KOSTA: £ 4000 +

KONVERTERINGSANVÄNDNING: Hög

6. En husvagn

Husvagn i Devon

Det regnar inte alltid

Du kan associera dem med våta brittiska helgdagar, men husvagnsplatser ligger nära några av Storbritanniens större städer. Du kan läsa mer om livet i en husvagn här och sök efter permanenta husvagnsparker här .

KOSTA: £ 4000 +

KONVERTERINGSANVÄNDNING: Låg

7. En fraktbehållare

Bostäder tillverkade av fraktcontainrar blir allt vanligare

En hulk av korrugerat stål framkallar inte precis 'artistens reträtt'. Men det är precis så Container City gjort en fridfull höglandsstuga. Faktum är fraktbehållare arkitektur håller på att bli en konstform , särskilt om du köper två och slå ihop dem .

KOSTA: £ 1000 +

KONVERTERINGSANVÄNDNING: Hög

8. Ett tält

Ingången till ett av lyxtälten på Pop-Up Hotel.

Gå inte in i en klaff över tegel och murbruk (Bild: HotSpot Media)

Invånarna i Portobello Beach, Edinburgh, fann att de hade en ny granne när ett tält dök upp på stranden. Pianostämmaren Ben Treuhaft fortsatte att bo där i sex månader innan han vräktes av rådet. Billig - men inte den mest permanenta lösningen.

KOSTA: £ 20 +

natalie harrowell dödsorsak

KONVERTERINGSANVÄNDNING: Låg

Fortfarande inte övertygad? Kolla in vår guide för att bli en förstagångsköpare här.

Se Även: