Ex-F1-stjärnan gör enorma Mercedes-anspråk som kommer att glädja Lewis Hamilton och George Russell

Formel 1

Ditt Horoskop För Imorgon

Mercedes har fått höra att de kommer att vinna ett lopp före slutet av säsongen 2022 – och stöttat till att driva Ferrari för andraplatsen i konstruktörsmästerskapet.



Varken Lewis Hamilton inte heller George Russell har verkligen varit med om en seger i år. Och Silverpilarnas dominans av Formel 1 ser ut att ta slut efter åtta på varandra följande säsonger i toppen av högen.



Men det ser bättre ut för de brittiska förarna. De har båda varit på prispallen vid de två senaste loppen, medan Russell satte ihop ett lysande kvalvarv i Budapest för att säkra karriärens första pole position.



Han kunde inte hålla fast vid den positionen, liksom Max Verstappen kom laddande igenom i sin fortfarande överordnade röd tjur att ta segern, medan Hamilton nöjde sig med tvåan före sin lagkamrat. Men skriver in hans Formel 1-kolumn , före detta förare Jolyon Palmer tror att det bara är en tidsfråga tills Mercedes är tillbaka på översta trappsteget.

'Tretton lopp in och lagets bana är den tydligaste av alla på rutnätet, de är utan tvekan på väg mot en första seger för säsongen, som jag förutspår att de kommer att ha i nästa handfull lopp', sa den f.d. Renault racer, som också tror att de kan hoppa över Ferrari i ställningen.

Han tillade: 'Den andra fördelen Mercedes har är Ferraris tendens att inte maximera sin potential tack vare mindre än idealiska strategisamtal. Klyftan mellan [Charles] Leclerc och Mercedes-duon i mästerskapet fortsätter att krympa efter Ungern och kampen om tvåan i konstruktörsmästerskapet blir också hett, tack vare Mercedes skottsäkra tillförlitlighet hittills och deras överlägsna strategi. Bara 30 poäng skiljer de två lagen åt nu.



disney o ring dvd
 Palmer räknar med en vinst för Mercedes 2022
Palmer räknar med en vinst för Mercedes 2022 ( Bild: PA)

'Återigen kan Ferrari skylla på sin strategi för att inte få bättre resultat än bara en fjärde och sexa i Budapest. Nästan oförklarligt slutade Leclerc bakom båda Red Bulls som startade på 10:e och 11:e plats.

'När strategin är okomplicerad kan Ferrari hantera det, men i en dynamisk tävlingssituation som Ungerns Grand Prix var, verkar de stöta på problem och tappa poäng till Red Bull och Mercedes.



'Allt betyder att vi går in i sommaravstängningen med Verstappen och Red Bull som seglar iväg i fjärran och Ferrari tittar över axlarna på Mercedes som närmar sig snabbt, en bedrift som du hade svårt att tro efter hur den här säsongen började.'

Se Även: