'Jag slog i hans onda lilla ansikte': Fånge attackerade James Bulgers mördare Jon Venables efter att djuret skryt med brott

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

En fånge som är inlåst tillsammans med Jon Venables avslöjar idag hur han attackerade barnmördaren för att han skrattade om mordet på James Bulger.



James Heap säger att Venables skröt att det var lätt att döda tvååringen ... precis som att gå till affären.



Ex-lag James sa: Utseendet på Venables ansikte när han skrattade om mordet kommer att förbli hos mig för alltid.



Han får det här galna ansiktet när han ler, det ondaste lilla ansiktet du någonsin har sett.

Det var nog för mig - det ville jag inte höra mer om.

James slog Venables i ansiktet och säger: Det fick mig att vilja döda honom.



Han talade efter att Venables förra veckan skickades tillbaka till fängelset för att han hade pedofila bilder - och han ställde sig bakom uppmaningar om att mördarens nya identitet skulle avslöjas.

James Heap säger att Venables skröt att det var enkelt att döda tvååringen ... precis som att gå till affären ' (Bild: John Gladwin/Sunday NEWSAM)



Jon Venables i sin polismugshot som barn (Bild: PA)

James avslöjade också hur Venables:

  • Nästan dog i en andra attack bara två månader efter stansningen.
  • Reciterade hemska detaljer om hans brott.
  • Vägrade att visa någon ånger.
  • Ljög att han var inne för inbrott.
  • Hotade yngre pojkar han skulle gå efter deras familj när han släpptes.

Venables var 11 och James var 14 när de krockade på Red Bank -säkerhetsenheten på Merseyside.

James, nu 39 och från Birmingham, talade i kyliga detaljer om sina möten med Venables 1994.

Han sa: Jag frågade honom vad han höll på med och han berättade för mig inbrott. Men några dagar senare fick jag reda på vem han var och vad han egentligen var ute efter. Jag var chockad.

Han lekte på en spelkonsol när jag sa till honom: 'Varför gjorde du det med den unge?'

Han bara skrattade. Jag sa ”Vad är så roligt?” Men han fortsatte bara skratta.

Jag slog honom i munnen. Att skratta åt det är bara sjukt. Han pratade om hur han tog barnet och hur han var för bra eller för smart för att någon skulle kunna se honom. Jag minns att han sa: 'Jag gjorde det lätt'.

James Bulger mördades i Liverpool 1993 (Bild: PA)

Han sa det som om det var en vanlig sak att göra, som att köpa en tidning. Som om det var lätt för honom och ingenting för honom.

Det var som om det inte spelade någon roll - som om han var stolt. Det fanns ingen ånger i hans ansikte, inte en bit. Ingen skam, ingenting.

Det var mentalt. Du måste höra honom och se ansiktet på honom när han säger det för att kunna tro det.

James var häktad för inbrott. Andra ungdomar på Red Bank delade hans ilska och Venables attackerades igen.

När han kom ihåg det andra avsnittet sa James: Han var i videorummet och en pojke gick in, tog honom bakifrån och drog ner honom. Han höll honom i nacken på golvet och ville inte släppa taget.

Venables blev lila, han kunde inte andas och ögonen poppar ut.

Jag tänkte 'f ****** helvete, han gör det verkligen.' Ytterligare 20 sekunder och jag tror att han hade gått. Plötsligt kom en av personalen gående uppför korridoren, såg vad som hände och tryckte på upploppsklockan.

Massor av personal kom och började dra av pojken i nacken. Han ville inte släppa taget, men i slutändan tog de bort honom.

Trots att Venables gillade att häva det över yngre fångar - och gjorde otäcka hot om vad han skulle göra mot släktingar, sa James.

Han tillade: Han skulle hota andra barn. Han skulle gå 'du tittar tills jag kommer ut, jag kommer att ta tag i din syster, jag dödar din mamma'.

Venables tillbringade åtta år på Red Bank. Men James påstod att det var en bortskämd tillvaro. Enheten var utrustad med ett biljardbord, fotbollsbord, ett spelrum med en Super Nintendo-spelkonsol, en TV- och videospelare och till och med ett snookerbord i full storlek.

James ställde sig bakom kraven på att mördarens nya identitet skulle avslöjas (Bild: John Gladwin/Sunday NEWSAM)

James föreslog att Venables fick särskild behandling och en rad privilegier, inklusive sin egen Game Boy. Han fortsatte: Folk tror att Venables har straffats för sitt brott, men det var inte straff, det var privilegierat.

James Bulgers föräldrar hade blivit sjuka om de hade sett hans liv där inne. De skulle bli så krossade. De har ingen som helst rättvisa. Han avtjänade ingen dom, han satt där och åt glass och gelé, tittade på videor och skrattade av huvudet medan han spelade datorspel.

Det var som ett semesterläger för honom. Han fick specialbehandling och hade allt i sitt rum - musik, en radio, sin Game Boy. Han var den enda med en. Vi andra hade ingenting. Det väckte mycket ilska. Vi hatade honom alla.

En dag blev vi sjuka av honom på hans Game Boy och någon krossade den, men personalen fick honom en till.

Du brukade tjäna privilegier - om du betedde dig fick du en belöning som ett spel på spelkonsolen. Inte han, han kunde spela när han ville.

Om någon av oss svor på personalen skulle vi bli tillrättavisade, men han skulle säga vad som helst och bara komma undan med det.

Varje dag skulle han få en passform och sparka igång och ropa 'Jag gör inte det här, jag gör inte det ... f *** off, f *** off, f *** off'. Men de skulle gå 'rätt Jon, lugna ner dig' och lägga honom i sitt rum med sin Game Boy. I videorummet var du tvungen att titta på vad han ville eller så skulle han starta. Personalen skulle säga 'låt Jon titta på vad han vill, han är yngre än du'.

CCTV för ögonblicket James togs av pojkarna 1993 (Bild: PA)

Och han var en fet girig liten jävla. Han skulle aldrig sluta äta.

Det var allt hemlagad mat, det var inte som fängelsemat där inne. Han var först med allt och hade alltid andra hjälpmedel. Du skulle ha en trevlig stor middag som bangers och mos eller kyckling. Det var lysande mat.

Han skulle ha mer än alla andra. Han skulle ha gelé och glass, massiva skålar och slänga ner honom. Hans mamma besökte varannan vecka. Han skulle bära fina träningsdräkter och anständiga tränare. Jag antar att hans mamma köpte dem åt honom.

Hon brukade ta med honom väskor fulla av godis och choklad. Hans skåp var fullt med dem, det var som om han hade sin egen lilla butik.

bästa integrerade kyl och frys 2018

James pratade med NEWSAM efter att Venables fängslades förra veckan i 40 månader för att ha laddat ner över 1 000 barnmisshandel och en pedofilmanual. Några skildrade fruktansvärda övergrepp mot spädbarn.

Det var hans andra liknande brott på sju år.

James slog Venables i ansiktet och säger: Det fick mig att vilja döda honom ' (Bild: John Gladwin/Sunday NEWSAM)

Venables och Robert Thompson, båda nu 35, dödade James Bulger 1993 - slog honom till döds på ett järnvägsspår efter att ha lett honom från ett köpcentrum i Bootle, Merseyside.

De var då 10 år. Paret släpptes med licens 18 år och fick nya identiteter och anonymitet för livet.

Men efter Venables senaste brott planerar James Bulgers pappa Ralph en utmaning från High Court som skulle kunna se mördarens identitet avslöjad. Ex-fången James sa: Alla borde veta vad hans nya namn är, hur han ser ut, så att de kan skydda sina barn.

Den tidigare fördröjningen medger att efter att ha släppts från Red Bank var han in och ut ur fängelset mer än 20 gånger innan han äntligen gick direkt.

Och han säger att under alla hans år inne hade ingen ett så bestående intryck på honom som Venables.

James, nu en blockläggare, tillade: Jag har sett massor av mördare under min tid i fängelse. Men jag har aldrig träffat en annan som var lika ond som han. Han ska aldrig släppas ut.

Se Även: